Berlin: 20.000 demonstrerer imod overvågningssamfundet

Lørdag d. 12. september 09 demonstrerede op til 20.000 mennesker mod myndighedernes og de private virksomheders overvågningspraktikker.

 

Mens den tyske regerings kontrolforanstaltninger ift. den enkelte borger begrundes med det velkendte terrortrussel-scenarie, så forsøger private virksomheder vha. øget kontrol af deres medarbejdere at skabe et klima af indbyrdes mistro og usikkerhed på arbejdspladserne. Over 100 forskellige initiativer stod bag demonstrationen, hvis hovedparole var : ”Frihed istedet for angst –stands overvågningsvanviddet”.

_________________________________________________

 

Det var en bred demonstration, der mobiliserede et godt udsnit af det politiske spektrum: Fra det borgerlig-liberale FDP og Piratpartiet over De Grønne og venstrefløjspartiet Die Linke til byens venstreradikale miljø. Sidstnævnte havde samlet sig i en fælles anti-kapitalistisk blok, der til tider omfattede mere end 3000 deltagere (ifølge politiet: 700!).  

 

Politiet angreb antikapitalistisk blok

Under demonstrationen holdt politistyrkerne sig i baggrunden. Men ved den afsluttende manifestation ved 18-tiden på Potsdamer Platz gik politiet af ukendte årsager til angreb med knipler og peberspray mod den anti-kapitalistiske blok. Højtalervognen blev omringet og alle de personer, der befandt sig i og på bilen blev brutalt anholdt. Senere meddelte politiets pressetalskvinde, at der fra højtalervognen var blevet opfordret til ulovligheder. Adspurgt af journalister hvad dette konkret gik ud på, svarede politikvinden : "Ingen kommentar". Senere begrundede politiet deres indsats med, at "...den anti-kapitalistiske bloks højtalervognen forsøgte at køre nogle politibetjente ned". Dette blev af demonstranter betegnet som helt ude på fantasiens overdrev. I politiets pressemeddelese var der imidlertiden kun tale om "nogle flaskekast"...

Deltagere fra andre bloks blev ligeledes angrebet med knipler. Flere demonstranter måtte køres på hospitalet.  

Arrangørene af demonstrationen kritiserede Berlins politis agressive fremfærd og annoncerede, at de sammen med advokater vil gennemgå begivenhederne og på dette grundlag opfordre Berlins SPD-Die Linke bystyre til at udarbejde en rapport om begivenhederne. "Det kan ikke accepteres, at ytrings - og forsamlingsfriheden på denne måde bliver trådt under fode af politiet", sagde demonstrationens talsmand Martin Pallausch til medierne. Ifølge politiets egen skriftlige pressemeddelelese var ialt 900 politifolk i indsats og 19 demonstranter blev anholdt. 

Uddrag af en udtalelse om overvågningstiltag af antifa.de 

I flere år er udvikling af overvågning og kontrol konstant blevet skærpet i såvel Tyskland som på globalt plan. Overvågningen på arbejdspladsen er tiltaget, registreringen af samtlige internetdata i 6 måneder ad gangen bliver i overensstemmelse med loven praktiseret siden den 1. januar 2008. Ved hjælp af retningsgivende EU-regler for dataregistrering er der skabt grundlag for at opsamle fastnet/mobiltelefon - og internetdata fra 450 millioner mennesker i EU-landene. Derudover satser myndighederne mere og mere på online-undersøgelser af folks private computere. Den angivelige overalt tilstedeværende "terrorfare" bliver anvendt som begrundelse for disse tiltag. Gennem målrettet skabelse af angst forsøger myndighederne / medierne / politikere at vinde brede dele af befolkningen for en konstant udbygning af sikkerhedsapparatet. Ensbetydende med en ligeså konstant forringelse af de elemæntære demokratiske rettigheder som ytrings- og forsamlingsfrihed.

Kommentar schreiben

Kommentare: 0