kalender 

  

Online-begivenhed, d. 30. Januar

Virtual Tour of Gaudi's Barcelona

Lørdag, den 30. januar kl. 23 - 01.30 

Gaudi's Barcelona Virtual Tour Presentations 

Join one of Spain's finest tour directors Manuel as he shares his love for Spain and Art and Architecture in this virtual tour presentation. #virtualtour #gaudisbarcelona #spain

Online-begivenhed. København, d. 30. januar

Enhedslistens Kulturfestival 2021

Online-begivenhed: mandag, d. 8. februar  kl. 16.00 - 18.00

Introduktion til solidaritetsøkonomi: 100 år Pyotr Kropotkin

Online: goto.prosa.dk * organisator: Bjarke Friborg
Mandag den 8. februar 2021 kl. 16.00 - 18.00 
Alle på eller uden for Facebook

  • Gensidig hjælp, solidariske fællesskaber og kooperative samarbejdsformer er centrale elementer i det, der i dag kaldes solidaritetsøkonomi.

En af de tidligste teoretikere på området er Pyotr Kropotkin, der døde for 100 år siden i dag. Kom med, når professor i socialt entreprenørskab Lars Hulgaard lægger op til online-debat om Kropotkins relevans for i dag, faciliteret af Bjarke Friborg, der som fagligt aktiv og ansat i en fagforening bl.a. arbejder med nye fællesskaber og gensidig støtte i arbejdslivet. Arrangementet er et samarbejde med SFAH (Selskabet for Arbejderhistorie).

  • HVEM VAR KROPOTKIN?

Den russiske videnskabsmand og politiker Pyotr Kropotkin var en pionér inden for studiet af solidaritetsøkonomi. På 100-året for sin død 8. februar 1921 rummer hans arbejde stadig vægtige indsigter i styrken ved menneskeligt samvirke og iværksættertrang som afgørende bestanddele i et bæredygtigt samfund.
Gennem et dramatisk liv nåede Kropotkin vidt omkring som både opdagelsesrejsende og omrejsende oppositionel. Oprindeligt blev han officersuddannet, men allerede som ung deltog han i geologiske ekspeditioner til det østligste Rusland, hvor han lagde fundamentet til sin teori om Gensidig Hjælp som et afgørende træk i økologiske systemer blandt mennesker og dyr.
Med dette som udgangspunkt gik han op imod socialdarwinismens tese om ”survival of the fittest”. Snarere end ”den bitre kamp for føden blandt dyr af samme art” var det for ham i stedet den gensidige hjælp, der var et stærkt udviklingsprincip, som burde støttes med institutionel opbakning på tærsklen til det 20. århundrede.

Politisk var Kropotkin en af de udogmatiske socialister, som bevarede en vis indflydelse i den tidligste periode efter revolutionen i 1917. Han nåede at takke nej til en ministerpost, og hans begravelse var både det største og sidste frie optog efter sovjetrepublikkens indførelse.
Med sin store viden og idérigdom inspirerede han i sin samtid. Til sin ven Georg Brandes i Danmark skrev Kropotkin i et brev i 1899, at ”Det er sært kære ven! Vi to er forbundne med hinanden på afstand.(.).til trods herfor er vi forenet i kærligheden til friheden, til det gode, til menneskeheden”.

I dag har arven efter Kropotkin værdi til at komme videre efter et århundrede, der har været alt for åben i forhold til markedsøkonomiens gradvise, men konstante løsrivelse fra en bred samfundsmæssig forpligtelse.
Med Kropotkins arbejde bliver vi mindet om styrken ved gensidig hjælp og reciprocitet som afgørende bestanddele i et bæredygtigt samfund. Vi kigger på hans konkrete relevans for udviklingen af aktuelle principper som solidaritetsøkonomi, pluralistisk økonomi og nye kooperative samarbejdsformer.

København, d. 27. februar 2021

Visionsworkshop: Vær med til at skabe Konfront 2.0

LØRDAG DEN 27. FEBRUAR 2021 KL. 13.00  

  • Konfront inviterer til visionsworkshop den 28. november, kl. 13, hvor alle interesserede på den radikale venstrefløj får mulighed for at komme med ideer og kritik og bidrage til projektet. 

Du kan tilmelde dig nederst på denne side eller ved at sende os en besked på redaktion@konfront.dk. Oplys navn, eventuel organisation og kontaktinformation. Ved tilmelding kan du fortælle os om eventuelle behov du måtte have i forbindelse med mødet, såsom hjælp til adgang, oversættelse osv. Vi sørger selvfølgelig for god afstand, hygieniske forhold og afspritning, så vi allesammen kan passe på hinanden mest muligt. 

Konfront har nu ageret som talerør for venstrefløjen i 2 år. I de 2 år har Konfront som medieplatform formået at etablere sig som en fast bestanddel af medielandskabet.
Vi bliver både set og hørt af en bred skare af mennesker på den udenoms-parlamentariske radikale venstrefløj og i ude i det øvrige samfund.
Konfront har aktivt påvirket politiske beslutninger og sat vigtige temaer på dagsordenen for de politikere der til daglig tager beslutninger i vores samfund.
Konfront har desuden været et mødested for aktivister og politiske organiseringer, som sammen har bidraget til at videreudvikle og styrke vores bevægelse. 

Konfronts mål har lige fra starten været at byde en platform for stemmer fra den radikal venstrefløj og har igennem de år vi har eksisteret offentliggjort artikler, videoer og fotoserier om alt fra lokale demoer til internationale begivenheder. (...)

København, d. 1. marts

Ungdomshus demo

Vi mødes på pladsen foran Ungdomshuset kl 17 hvorefter vi går sammen mod grunden på Jagtvej 69.

  • Autonome kammerater, pirater, og andre ballademagere
14 år er nu gået siden Københavns kommune og en kristen sekt kaldet ”Faderhuset” sendte statens kamptropper ind på Nørrebro for at gøre deres beskidte arbejde færdigt for dem.
Vi mistede et kært hus på Nørrebro, men efter en lang og sej kamp fik vi tilkæmpet os et nyt ungdomshus på Dortheavej 61 i Nordvest. (...)

2021

Zapatisterne påbegynder deres rejse rundt i verden. Første stop: Europa.

2021 bliver året, hvor Zapatisterne påbegynder deres rejse rundt i verden. Første stop: Europa. I Mexicogruppen IF er vi - i koordinering med andre europæiske grupper under #EuropaZapatista - i fuld gang med at planlægge besøget til sommer. Følg med her

                               _____________________________________

  Internationalt

Derry, Northern Irland d. 30. januar 2021

DERRY RADICAL BOOKFAIR GOES ONLINE FOR 2021

In 2021 Derry will once again play host to our 5th annual Derry Radical Bookfair, however this year due to ongoing restrictions and social distancing brought on by the current Covid 19 pandemic organisers will hold an online event instead.
A spokesperson for the Derry Radical Bookfair said that
“Due to health and safety concerns it was decided to hold our 5th Radical Bookfair online. (...)

Onlinebegivenhed, 30. januar 2021

From Resistance to System Change: Prospects for 2021

Onlinebegivenhed  kl.  14 - 17:30 

A day conference for anti-capitalists

  • 1 pm - 2.30 pm: The world crisis and the revolutionary left

Speakers: Gilbert Achcar, Ana Cristina Carvalhaes (Insurgencia/PSOL, Brazil) and Phil Hearse (ACR)
We are facing the interrelated crises of economic instability, the pandemic and the environmental crisis.  (...)

BERLIN

'Berlin på vrangen'

DANSK GUIDE I BERLIN

Spændende ture til fods med dansk guide. Få et unikt indblik i Berlins fortid og nutid, dramatiske historiske begivenheder og mangfoldige subkulturer, med nærvær og indlevelse af engageret dansk guide, bosat i Berlin siden 1992.  "Berlin på vrangen"

 

__________________

Tilmelding senest 2 timer inden turstart for mere info læs nederst på opslaget. "

 

 

 Nyttige venstrefløjsadresser     i Berlin

_________

radar.squat.net

tysk og svensk