kalender 

 

 

København og Lund,  d.  25. - 27. april

David Rovic: Punks Undead vol. 75 – The Acoustic Show

26. april * kl. 20, Musikcaféen, HUSET-KBH, Rådhusstræde 13, København K

David Rovics hjemmeside

 

1. maj 

* København, d. 1. maj

                                 ___________________________________

                                       ______________________________

                                              _______________________

Ingen kampdag på tom mave vol. 3!

kl. 9 - 11 * Bogcaféen Halmtorvet, Halmtorvet 54, st th, København - Vesterbro  * Organiseret af Bogcaféen Halmtorvet  

Så er det igen tid til anarkistisk 1. maj-brunch i Bogcaféen Halmtorvet. Vi indtager igen pladsen foran caféen og nu hvor metrobyggeriet er væk, så er der plads til endnu flere folk til demo-opvarmning og god mad i revolutionær ånd.

 • Som noget nyt i år vil vi opfordre dem der skal videre til Knus Fort Europa demo, at vi går samlet i demo fra bogcaféen ca. kl. 11. 

Vi laver igen i år en vegansk brunchtallerken til omkring 35 kr. Årets menu består af saitanpølser, ristede grøntsager, veganske pandekager, tofu scramble, og et stykke frugt.. Der vil ligeledes være øko kaffe til 10 kr. og øko juice til 5 kr.
Overskuddet går til Bogcaféen Halmtorvets drift (husleje, bogindkøb osv.)
Vi glæder os til at se jer!
De bedste kammeratlige hilsner,
de frivillige i Bogcaféen Halmtorvet

1. Maj morgenmad

kl. 9 - 11, Folkets Park, Organiseret af Folkets Hus og Kapelvej 44 

Selvom Folkets Hus desværre ikke er åbent endnu, fortsætter vi traditionen tro med 1. maj morgenmad. Denne gang gør vi det simpelt med en masse rundstykker, kaffe og te i Folkets Park.

Kom og mød dine kammerater og få lidt at spise inden vi i samlet flok tager ind til Kgs Nytorv for at gå med i  1. maj demo - "Knus Fort EUropa!"

 • Lidt om Folkets Hus situation:

Om alt går vel kan vi inden for en nær fremtid genåbne Folkets Hus, vi afventer dog stadig en mere offentlig udmelding fra kommunen. Vi håber på at kunne indkalde til nogle arbejdsdage inden sommerferien i forbindelse med en genåbning. Hold øje med husets hjemmeside og facebook side i den kommende tid.

1. maj med Internationale Socialister

kl. 10 - 16:30 * Beboerhuset, Christianshavn, Dronningensgade 34, Organiseret af Socialistisk Arbejderavis 

Internationale Socialister og Internationale Socialisters Ungdom i København inviterer til morgenmad og første maj tale på Christianshavns Beboerhus. Herefter drager vi i samlet flok mod Fælledparken, hvor vi vil have en bod ved Rød 1. maj, sælge Socialistisk Arbejderavis og diskutere politik.

           Dagens program

 • 10.00 - Morgenmad i Nisten
 • 10.45 - 1. maj tale v. Anna Wolf (medlem af IS og Internationale Socialisters Ungdom)
 • 11.30 - Fælles afgang mod Fælledparken
 • Bod ved Rød 1. maj i Fælledparken
 • 13.00 - Bod med bøger fra vores forlag Modstand.org og salg af Socialistisk Arbejderavis (frem til omkring kl. 16.30)

Første maj er dagen, hvor arbejdere i hele verden står sammen for at vise magthaverne, at vi er de mange. Som Karl Marx og Friedrich Engels skrev i 1847: "Proletarer i alle lande, foren jer!"

Ses vi? :) 

1. maj demo - "Knus Fort EUropa!"

     kl. 12 på Kongens Nytorv, København K

1. maj indkalder Antifascistiske Unge til demonstration mod Fort Europa. Sammen vil vi demonstrere mod usolidarisk og umenneskelig grænsepolitik, mod Vestens manglende vilje til at tage ansvar for konsekvenserne af deres imperialistiske invasionskrige, menneskeskabte klimaforandringer, og fortsættelsen af den historiske økonomiske udbytning af det globale syd, mod idéen om, at nogle mennesker har mere ret til tryghed og muligheder i livet end andre, mod folkemordet på grænserne til Europa.

Vi vil et samfund, hvor ingen får ødelagt deres liv af grænser. Hvor alle kan bo og leve, hvor de vil. Hvor ingen familier bliver splittet op af streger på et kort. Hvor ingen mennesker dør, udelukkende fordi de ikke kommer fra et vestligt land.
Vi vil et samfund, hvor ingen bliver fremmedgjorte eller afvist på grund af deres hudfarve, sprog eller religion. Hvor arbejderklassen ikke splittes op i “os og dem” på baggrund af “race”, etnicitet, religion og køn. Hvor disse ligegyldige kriterier ikke afgør, om man bliver set som nyttige og noget værd for samfundet. Hvor alle er noget værd for samfundet, og hvor vi sammen kan bestemme, hvordan vores hverdag skal være, og hvordan vi har lyst til at leve.

Vi vil et samfund, hvor det ikke handler om, at man skal være produktiv og skabe så meget vækst som muligt. Hvor vi ikke skal arbejde mere til mindre løn for, at den rige elite i Vesten kan blive rigere. Hvor livskvalitet, menneskeliv og klimaet vægtes højere end “mere-vil-have-mere-mentaliteten” og magthavernes krav på konstant udvikling og vækst.
Et samfund som vi mener er muligt.

 • Følg med her på eventet for mere info om program og rute. Vi vil også løbende uddybe vores tanker om sammenhængen mellem 1. maj og kampen mod Fort Europa.

Vi ses!

Børneblok til 1. maj demo: Knus Fort Europa

 kl. 12:00 - 15:00, Kongens Nytorv, 1050, København K * initiativtager: 100 året for Stormen på Børsen

Billede fra ABA: 1908,1. maj-optog i Sorø med børn og unge i front
Billede fra ABA: 1908,1. maj-optog i Sorø med børn og unge i front
 • En kamp dag - også for børn!

Vi laver fælles bagtrop til den større Knus Fort Europa demonstration. Der blir ladcykel med musik, børnesnacks, saftvand, Rød/sorte/lillea helium balloner og god stemning!

100-året for Stormen På Børsen Er et initiativ sat i verden for at få fortællingerne om de antiautoritære og revolutionære kræfter i arbejderbevægelsen frem i lyset. Det vil vi gøre med en række tiltag og begivender i 2018. Vi holdte demonstration i februar i sne og kraftig vind - men også med sjov og ballade for børnene. Til 1. maj håber vi på ingen sne, men stadig masser af sjov!

København, d. 1. maj

Antifascistisk 1. maj 2018

1. maj kl. 12:00 - 18:00 * Edel Sauntes Allé 23, København - Østerbro

Antifascistisk 1. Maj indbyder i år alle til en solidarisk kampdag. Under parolen "Asyl til alle" mødes vi for at fejre kampen mod undertrykkelse, udbytning og forfølgelse! 

I en verden, hvor magthavernes klapjagt på syndebukke trumfer ethvert hensyn til menneskers ret til et liv i frihed, mødes vi for at sige dem ret imod. På Arbejdernes Internationale Kampdag står vi skulder ved skulder, og viser at modstanden mod den kapitalistiske verdensorden og dens rovdrift på mennesker lever, og at vores solidaritet ingen grænser kender.

Vi mødes i kampen mod umenneskeliggørende politik og at kamp, fest og liv er én og samme ting. Vi fejrer kampen for en bedre verden, og stiller os kompromisløst på de undertryktes side. Derfor siger vi i år: 
Asyl til alle!
Vi fejrer kampdagen bagved søen, med talere, boder, mad og drikke, et hæsblæsende musikprogram og evig antifascistiske og solidariske attituder!
Vi ses, god kampdag!

SORT 1. MAJ - Hyena[es], Pakt[svl], Lucid Grave + BBQ

kl. 19 - 02, Ungdomshuset , Dortheavej 61, 2400 København - NV. 

*** Sort 1. Maj ***
HYENA (es)

*VEGAN BARBEQUE* Lækker vegansk BBQ - pris 25 kr. Servering omkring kl 19..
Du er også velkommen til at tage din egen grillmad med og bruge grillerne, så længe det er plantebaseret.
*DRINX BAR* Vi svinger lækre cocktails over bordet - alt for hver smag. Der bliver også alkohol-fri drinks.
Dørene (showet) åbner kl 20:00 * Første band kl 21:00 * Entre: 50;-

 • NO RACISM - NO SEXISM - NO HOMOPHOBIA / HETEROSEXISM - NO VIOLENCE - NO HARD DRUGS

København, d. 4. maj

4. maj er befrielsesdagen

kl. 19:30 - 21:30, Halmtorvet, Vesterbro - 4. Maj-Initiativet på Vesterbro

Truslen om krig vokser
Fredag den 4. maj 2018 er det præcis 73 år siden, at Danmark blev befriet og vi inviterer traditionen tro til fakkeltog og demonstration på dagen.
Til minde om befrielsesaftenen 1945 og den fortsatte kamp mod nazisme, racisme og fremmedhad.

19:30: Start på Halmtorvet, København.

 • Tale ved Carsten Andersen, Nej til krig og terror, Aarhus
 • Musik ved Bowdashes
 • Niels-Erik Hansen, asyladvokat
 • Musik ved Bowdashes - fællessang: Frihedssangen
 • 20:36: Afspilning af Frihedsbudskabet
 • 20:40: Faklerne tændes og afgang retning Gasværksvej, Istedgade til Otto Krabbes Plads. 

21:30: Musik. Slut

4. maj-initiativet 

København, d. 5. maj

Arbejdspladsorganisering med Solidarity Federation

5. maj klokken 9:00 - 17:00, PROSA - Forbundet af It-professionelle, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København                                                                   -Organiseret af Fagligt AktionsNetværk 

Bliv faglig aktivist!
Vil du gerne ændre på ting på din arbejdsplads, og er du ivrig efter at komme i gang? Mange fagforeninger arbejder i dag med organisering, men britiske Solidarity Federation går lidt længere. Kom selv og lær mere om direkte aktion, tværfaglig solidaritet og gør-det-selv-aktivisme, når de er på besøg i Danmark og holder organiseringskursus lørdag den 5. maj 2018 kl. 9-17.
Der vil både være eksempler fra it-branchen, byggebranchen, daginstitutioner etc. – så du er velkommen, bare du er interesseret i faglig aktivisme.
OBS! Kurset er på engelsk. 

 • Tilmelding sker ved at skrive en e-mail til fagligtaktionsnetvaerk@gmail.com. Skriv gerne, hvilken branche, du arbejder inden for. 
 • Pris: Vi kører efter betal-hvad-du-kan princippet. Et bidrag på 50 kr. per person vil dække arrangementets omkostninger, men du må gerne betale mindre eller mere efter evne og lyst. Bidrag overføres via mobilepay til nummeret 42424094 og markeres "workshop'" efterfulgt af dit navn.

København, d. 6. maj

Hvorfor anarko-syndikaliske fagforeninger? Hvorfor IWA?

Søndag den 6. Maj får Bogcaféen Halmtorvet besøg af en anarko-
syndikalistisk kammerat fra Solidarity Federation (SolFed), der vil tale om fagforeningen, deres ideer og praksis i fht. deres arbejde lokalt og internationalt. 

Søndag, d. 6. maj klokken 16 - 18 * Bogcaféen Halmtorvet, Halmtorvet 54, st th, København - Vesterbro

SolFed forbinder arbejdernes kampe for forbedringer i dag, med de langsigtede mål om at afskaffe staten og kapitalen. Disse institutioner fører an i menneskelig udnyttelse og undertrykkelse, samt den massive ødelæggelse af miljø og klima. Al den destruktion på baggrund af profit og hierarkier. Organisationen er del af International Workers Association (IWA).
OBS! Foredraget vil være på engelsk

 • Begrebsafklaring 

Begrebet anarko-syndikalisme refererer til lønmodtager organisationer, som er baseret på principperne af selvbestemmelse, selvorganisering og solidaritet. Syndikalisme (fransk: syndikat = fagforening) blev skabt som reaktion på de socialistiske partiers og fagforeningers stigende reformisme i slutningen af 1900 tallet. Anarko-syndikalisme kombinerer kampen for socialisme med selvforvaltning på alle samfundets området og antistatslige synspunkter af anarkisme.

 • Anarko-syndikalisme i DK

I Danmark eksisterede der i nogle år en afdeling af IWA kaldet Anarko-Syndikalistisk Organisation(ASO). Der kunne være flere gode grunde til at prøve at skabe en anarko-syndikalistisk organisation igen. Der er f.eks. stor utilfredshed og rådvildhed hos lønmodtagerne. Dette skyldes årtiers neoliberalistiske forringelse af arbejdsmiljø og rettigheder: Flere og flere ansættes på korte ansættelseskontrakter med de forringelse dette indebærer i løn og rettigheder. Sociale nedskæringer som f.eks. dagpenge- og kontanthjælpsreformerne er lavet af skiftende regeringer, forværrer livskvaliteten for de fattigste i samfundet.
LO/FTF/AC fagtop er ude af trit med virkeligheden. Uanset om der er tale om fejlvurderinger af dens indflydelse på socialdemokratiet og skiftende regeringen, som f.eks. ved lærerlockouten 2013, eller dens manglende fornemmelse af hvad lønmodtagerne faktisk har brug for, som viste sig ved de sidste overenskomst-forhandlinger i den private sektor 2017, der indebar forringelse i forhold til arbejdstidsaftaler.

Til Berlin - rejsende

'Berlin på vrangen'

Om ture Spændende ture til fods med dansk guide. Fredag, lørdag og søndag - skiftende åbne ture. F.eks:

 • Kreuzberg / Lille Istanbul Friedrichshain i 90erne Neukölln`s mange ansigter
 • På Sporet af Berlinmuren
 • Hvad gemmer forstaden?

Pris 15 Euro pr. deltager, børn under 10 år gratis.

 

 

           _____________________________________

  Internationalt

 

 

Nyttige venstrefløjsadresser i Berlin

Malmö, d. 26. april

Hambacher skogsockupation samtal + info

Kl. 19 - 20:30, Anarkistiskt Bibliotek Lucia Saornil * Spånehusvägen 62A, Malmö, Sverige 

Ulm, d. 4. - 6. maj

Autonome Gruppen: Feministische Aktionstage

 • Infos & Kontakt hier 

Bilbao, Euskadi, 1. - 3- juni

European Animal Liberation Gathering 2018. June 1st-3rd, Bilbao

 • A place to share practical skills and discuss strategy and tactics for the fight against the oppression of animals and the destruction of their habitats. 

We hope to build an effective network of animal liberation groups and individuals across Europe.

There will also be a focus on how we can look after ourselves and each other better to make our movement more resilient against repression and other difficulties that we have to face. 

The gathering will be organised using anarchist principles but that does not mean that you have to be an anarchist to attend. The workshops will

be translated into Spanish, English and French. If you can help with these translations please contact us in advance.

We have a website with more info about the gathering, place to stay, practicalities.... We will be updating it soon with the programme. Link   

We will also like you to know that we will set up a room for an small antiespecist antimarket, so we will be very happy if you bring the materials you have to share, with or without cost (fanzines, books, leaflets, t-shirts etc).

It would be really useful to know how many people are coming. If you are interested in attending or if you would like to offer a workshop please

 • contact: liberation.gathering@riseup.net 

_________

radar.squat.net

tysk og svensk

 

 

Illustrierte Karte zu Hausbesetzungen in Berlin

 

 

Autonome Vollversammlungen