kalender 

  

København, d. 15. april

FOLKETS MADMØDE: Hvem skal bestemme over vores mad?

Torsdag, d. 15. april  kl.15, Rigsdagsgården, 1218 København K.
* Organiseret af 
KlimaCaféGruppen og Global Aktion.

KlimaCaféGruppen og Global Aktion inviterer til Folkets Madmøde.

På Christiansborg afholder Fødevareminister Rasmus Prehn konferencen "World Food Summit" - men han har glemt at invitere de aktører, der arbejder for den nødvendige forandring hen imod et regenerativt landbrug og et retfærdigt madsystem. Derfor indkalder vi til Folkets Madmøde!

 • 15:00: Velkommen
 • 15:15 - 15:45 Panelsamtale: Hvad vil vi med madsystemerne?
 • 15:45 - 16:00 Fællessang og suppe
 • 16.00 - 16:30 Panelsamtale: Magt og klimaretfærdighed i vores madsystemer
 • 16:30 - 17:00 Launch af magasinet GRO
 • 17:00 - afrunding

Der ligger en kæmpe magt i at bestemme hvem der lyttes til når der gives input til politik. Den har vi brug for jeres hjælp til at udfordre - kom med d. 15.!

København, d. 21. april

Støtteevent: Stop udvisningerne af syriske flygtninge

Onsdag, d. 21. april kl. 15 - 16 på Christiansborg Slotsplads * Organiseret
af Mellemfolkeligt Samvirke 
og DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom 

Den 21. april tager en gruppe unge udvisningstruede syrere til København for at fortælle politikere på Christiansborg om deres situation og historier. De vil fortælle om den angst, stress og fare det skaber i deres liv, at deres opholdstilladelser som flygtninge i Danmark er blevet inddraget. Mød op på pladsen og vis dem din opbakning. Udvisningerne sker ikke i vores navn.

✺ ✺ ✺ BUDSKABER: ✺ ✺ ✺

 • Stop alle udvisninger til Syrien. Syrien er et land i krig.
 • De syriske flygtninge skal ikke sendes hjem til et regime, som er kendt for massiv civil udslettelse og krigsforbrydelser.
 • Danmark skal have en human og solidarisk flygtningepolitik.
 • Drop ’midlertidigheden’ i den danske flygtningepolitik.
  (læs hele teksten på facebook)

✺ ✺ ✺ PROGRAM ✺ ✺ ✺

Talere:
- Rahima Abdullah, næstforperson i Dfunk, forfatter, gymnasieelev
- Haifaa Awad, læge og aktivist med syrisk baggrund
- Annelise Marstrand, forfatter og forkæmper flygtninges rettigheder i DK
- 3 udvisningstruede unge (opdatering på navne følger)
Musik: Isam B og Benjamin Koppel

København, d. 24. april

FOR DEMOKRATI I TYRKIET - Solidaritet med HDP og andre demokratiske kræfter

 • Til den danske offentlighed!

Støtteforeningen HDP’s Venner, med støtte fra en række danske organisationer, indkalder hermed til støttedemonstration for HDP og de demokratiske kræfter i Tyrkiet.

 • Demonstrationen finder sted LØRDAG den 24. april 2021, Kl. 13:00-15:00.

Vi går fra Nørreport Station via Gothersgade 115 (Repræsentationen for Europa-Kommissionens adresse) til Kultorvet. Der vil ved Kultorvet være taler, musik og andre oplæg. (...)

1. maj 2021

1. MAJ: ANTIFASCISTISK AKTIONSDAG

Snart er det 1. maj, og i den forbindelse bliver der afholdt landsdækkende aktionsdag. Her er en opfordring fra Antifascistisk 1. maj, samt information om hvordan dagen vil forløbe, og hvordan du kan deltage.
Infos hos konfront 

1. Maj Antifascistisk Aktionsdag
Begivenhed af Antifascistisk AktionAntifa Info Aarhus 

 • Kære kammerater!

Det er snart 1. maj, og det synes vi skal markeres, selvom Corona situationen gør, at vi ikke kan gå i en stor demonstration og stå sammen som vi plejer. Vi mener stadig, at det vigtigt at stå sammen og i fælleskab markere kampdagen.
Det kan gøres med happenings, taler, bannerdrop, og hvad man ellers kan finde på af kreative ideer.
Vi opfordrer derfor alle til at hive fat i deres venner, affinity grupper eller organiseringer og finde på aktioner, der sætter fokus på forskellige perspektiver på, hvordan 1. maj er en fælles kampdag.
En fælles kampdag hvor vi siger fra overfor undertrykkelse i alle afskygninger og forener vores kamp for en bedre verden. Vi håber på, at byen vil blive udsmykket med alle mulige budskaber fortalt på mange forskellige måder.
Dagen vil også blive dækket virtuelt, så I kan følge med hjemme fra stuerne. Husk at tage billeder og videoer og sende dem ind på eventet eller til Konfront, så alle kan følge med i, hvad der sker i løbet af dagen.

Der vil i den kommende tid komme flere opslag omhandlende dagen samt tekster fra forskellige grupper, der deltager. Der vil også komme informationer omkring uddeling af materialer til at lave dine egne aktioner, men vi håber, at folk allerede nu vil tænke over, hvad de kunne have lyst til at lave på dagen.

 • Vi glæder os til at skabe en fed 1. maj med jer alle sammen.
 • Hver dag er en kampdag - og kampen fortsætter!

Antifascistisk Aktionsdag på facebook

København, d. 31. juli 2021

Visionsworkshop: Vær med til at skabe Konfront 2.0

 • Konfront inviterer til visions-workshop den 31. juli 2021, kl. 13, hvor alle interesserede på den radikale venstrefløj får mulighed for at komme med ideer og kritik og bidrage til projektet. 

Du kan tilmelde dig nederst på denne side eller ved at sende os en besked på redaktion@konfront.dk. Oplys navn, eventuel organisation og kontaktinformation. Ved tilmelding kan du fortælle os om eventuelle behov du måtte have i forbindelse med mødet, såsom hjælp til adgang, oversættelse osv. Vi sørger selvfølgelig for god afstand, hygieniske forhold og afspritning, så vi allesammen kan passe på hinanden mest muligt. 

Konfront har nu ageret som talerør for venstrefløjen i 2 år. I de 2 år har Konfront som medieplatform formået at etablere sig som en fast bestanddel af medielandskabet.
Vi bliver både set og hørt af en bred skare af mennesker på den udenoms-parlamentariske radikale venstrefløj og i ude i det øvrige samfund.
Konfront har aktivt påvirket politiske beslutninger og sat vigtige temaer på dagsordenen for de politikere der til daglig tager beslutninger i vores samfund.
Konfront har desuden været et mødested for aktivister og politiske organiseringer, som sammen har bidraget til at videreudvikle og styrke vores bevægelse. 

Konfronts mål har lige fra starten været at byde en platform for stemmer fra den radikal venstrefløj og har igennem de år vi har eksisteret offentliggjort artikler, videoer og fotoserier om alt fra lokale demoer til internationale begivenheder. (...)

København, d. 1. september 2021

Ungdomshus demo

 • Update fra 1. Marts gruppen!
  Vi har efter mange overvejelser, valgt at udskyde demonstrationen til den 1. September (halvårsdagen for rydningen)

Der er flere grunde til dette.
Vi vurdere at smittetallet stadig er for højt.
Mange af vores kammerater er ikke trygge ved at skulle deltage fysisk i større forsamlinger. Vi prioritere at alle kan stå på gaden sammen igen.
Derudover vil vi også stå i solidaritet med alle der gør en særlig indsats under pandemien.
1. Marts gruppen har som mange andre stået i en svær situation, men vi håber at vi sammen kan skabe en god kampdag. Og så ser vi frem til at stå skulder ved skulder med jer på gaden igen.
KAMPEN FORSÆTTER!!

2021

Zapatisterne påbegynder deres rejse rundt i verden. Første stop: Europa.

2021 bliver året, hvor Zapatisterne påbegynder deres rejse rundt i verden. Første stop: Europa. I Mexicogruppen IF er vi - i koordinering med andre europæiske grupper under #EuropaZapatista - i fuld gang med at planlægge besøget til sommer. Følg med her

                               _____________________________________

  Internationalt

Mexico - USA, april 2021

Kampagne for omgående løsladelse af Mumia Abu-Jamal

Berlin, d. 24. april 2021

Mumia Abu-Jamal

BERLIN

'Berlin på vrangen'

DANSK GUIDE I BERLIN

Spændende ture til fods med dansk guide. Få et unikt indblik i Berlins fortid og nutid, dramatiske historiske begivenheder og mangfoldige subkulturer, med nærvær og indlevelse af engageret dansk guide, bosat i Berlin siden 1992.  "Berlin på vrangen"

 

__________________

Tilmelding senest 2 timer inden turstart for mere info læs nederst på opslaget. "

 

 

 Nyttige venstrefløjsadresser     i Berlin

_________

radar.squat.net

tysk og svensk