1500 i Shut it Down – demo

 

Skønt det ikke lykkedes at lukke kulkraftværket på Amager, skabte demonstrationen lørdag den 26.september 2009 med 1500 deltagere opmærksomhed omkring kulproduktionens klimaskadelige virkning og politikernes knæfald for energikoncerner som det svenskejede VATTENFALL. Det var en god start på de klimapolitiske mobiliseringer op til topmødet i december.

 

 • Læs venstrefløjsportalen modkrafts livedækning af demonstrationen
 • Læs Shut it Down – initiativets kommentar til dagens demo
 • Se billeder fra demoen, taget af aktivister fra autonom.infoservice

 

 • Pressemeddelelse fra Shut It Down-inititiativet: Aktivister på vej væk fra Amagerværket

  Aktivister fra Shut It Down er på vej tilbage mod Christianshavns Torv. Det sker efter i flere timer at have forsøgt at trænge ind på Amagerværket for at stoppe kulproduktionen. Selvom det ikke lykkedes at nå frem til transportbåndene, er aktionen en succes.
  - ”Vi er rigtig glade for, at der var så mange mennesker, der i dag viste deres modstand mod den danske kulproduktion og de skadelige effekter det har på vores klima. Det viser, at der er mange mennesker, der ikke længere vil vente på politikerne som ikke gør noget ved problemerne, men bare snakker,” siger Tannie Nyboe fra Shut It Down.
  - ”Det er i dag lykkedes os, at sende et meget stærkt signal til politikerne om, at de ikke længere kan vende ryggen til klimaproblemerne. De bliver bliver nødt til at handle og stoppe Danmarks forbrug af kul”
  Der har været meldinger om flere aktivister der nåede ind på værkets grund, men værkets energiproduktion blev ikke stoppet. Politiet slog på folk med knipler og var meget voldsomme.
  -”Det er klart, der er en grænse for hvad vi kan stille op, når politiet vælger at møde så talstærkt op, og bruge så meget vold mod demonstranterne. Vi har hele tiden sagt, at vi ville lave en civil-ulydighedsaktion, men politiet har åbenbart fundet det nødvendigt at bruge unødigt hårde magtmidler for at sikre den danske kulafbrændning. Det er ærgeligt,” siger Tannie Nyboe.
  - ”Det her er bare begyndelsen. Der er mange kulkraftværker i Danmark, og der udledes alt for meget CO2 hver eneste dag. Vi vil ikke lade os stoppe, det er denne sag alt for vigtig til,” slutter Tannie Nyboe.