No Borders – aktionsdagen

Omkring 1500 deltog i demoen
Omkring 1500 deltog i demoen

14. december 2009:

En vinterkold formiddag ved 11-tiden på Israels Plads i periferien af byens centrum.

 

Initiativet No Borders Day of Action har indkaldt til demo: ”Deres klimapolitik betyder lukkede grænser og oprust- ning af de nationale og internationale repressionsorganer”, hedder det i initiativets indkaldelse.

 

Langsomt fyldes pladsen med hundredevis af deltagere fra mange lande. Aktivister stuver sammen for at holde varmen, nogle tager glade imod den vegetariske suppe fra det improviserede folkekøkken. Efter en times tid ankommer højtalervognen og en repræsentant for Kirkeasyl holder tale. Derefter går det løs.

Think - Never Trust A Cop                      North Atlantic Terror Organisation

_______________________________________________________

 

Forrest en række bestående af aktivister fra Frankrig ( ”Rien est illegale!”) , Tyskland ( ”Feuer und Flamme der Ausländerbehörde!”) og Spanien

(”Alerta, alerta antifascista!”) med to frontbannere: “No one is illegal” og ”Refugees, Migrants welcome”. Sidekæder på begge sider beskytter og adskiller demoen fra den hær af agressive strissere, der slutter helt tæt omkring hele demonstrationen. Samtlige sidegader langs ruten er spækket med politi. Stemningen er dynamisk og den ene parole afløser den anden, overgår hinanden og forenes igen i en fælles rytme: ”No Border, No Nation - Stop Deportations”,”A-anti-capitalista”, ”Who’s Streets - Our Streets”,”No justice –No peace”,....

 

Da demonstranter passerer Strøget er gaden tilklistret med politi og hollændervogne. De mange turister på begge sider kigger forskrækket, smilende, måbende på dette svært bevogtede optog, der for et lille øjeblik afbryder deres juleindkøb. Da demoen når Forsvarsministeriet, møder de en lang politikæde, som systematisk afskærmer de anonyme embedsmænd/kvinder bag de grå facader.

Aktivister løber med ”kloden”

 

Ved 14-tiden ankommer demonstrationen til Christiansborg Slotsplads. Politiet har omringet pladsen. Dette foranlediger en aktivist fra højtalervognen til at opfordre folk til at udfolde sig, erobre det offentlige rum  - og holde en lille folkefest. En gruppe demonstranter danner ring omkring højtalervognen for at forhindre, at politiet forsøger at gentage deres kidnapningsnumre af højtalervogne,  som de praktiserede i fredags (11.12) ved ”Don’t buy the lie- demoen” og i søndags (13.12) ved Hit-the production-demoen....

 

Demonstranter forsøger at løsne fortøjningerne til en kæmpeballon, der forestiller Jorden. Politiet har forsøgt at trænge demonstranterne tilbage med knipler. Aktivisterne vinder togtrækkeriet og løber afsted med ballonen over til Stormgade. Ved Thorvaldsens Museum bliver de stoppet af politiet med en hel del hunde. Demonstranterne bliver gennet tilbage til Christiansborg Slotsplads og ved 15-tiden bevæger demoen sig til Christianshavn. Dér bliver demovognen og aktivisterne på den kontrolleret af politiet som bagefter lader dem passere. Demoen bevæger sig til Christiania og opløser sig der.

Ifølge politiets pressemeddelelser blev 11 aktivister anholdt for ”ikke at efterfølge politiets henstilling”.

 

VIDEO-optagelser fra NO BORDERS – demo

 

* Kampen om ballon-jordkloden ml. demonstranter og politi:

Live-reportage fra Ekstra Bladet

* Aktivister bortfører ballon-jordkloden

- se Ekstra Bladets live-optagelser

(15:00) 

*Politiet angriber demonstranter med stave og knipler

(15:06)

GRASWURZEL.TV  

__________________________________

 

Militante angriber DONG Energy og

 

Udlændingeservice - se aktuelle INFOS på dansk

 

___________________________________________________