Demoer mod fængselssystemet og direkte aktioner

fangesolidaritetsdemo i Köln
fangesolidaritetsdemo i Köln

Nytårsaften gennem-  førtes solidaritetsdemos for de politiske fanger og imod fængselssystemet rundt omkring i Tyskland.  

Også direkte aktioner mod tvangs- arbejde, mod militære infrastrukturer og sidst men ikke mindst brandsanslag mod yuppiebiler var på dagsordenen ved årsskiftet i EUropa. I såvel Hamburg som i Paris kom det til heftige konfron- tationer mellem politi apparatet og lokalbefolkningen, migranter og venstreradikale.   

  • Fangesolidaritetsdemoer til NYTÅR – et udpluk
  • Direkte aktioner

 

Demo foran Stammheim-fængslet
Demo foran Stammheim-fængslet

Berlin

På trods af heftigt snefald deltog omkring 500 mennesker i den efterhånden legendære nytårsdemo til fængslet i Berlins bydel Moabit. Hovedtema var kampen mod alle former for indespærring.

Stuttgart Stammheim

Omkring 60 demonstranter deltog i marchen til Stammheimfængslet for at vise deres solidaritet med de politiske og sociale fangers aktuelle krav. Demonstranterne blev hilst af talrige indsatte, mens politiet holdt sig i baggrunden. Demonstrationerne har en lang tradition i byen. De går helt tilbage til 1989, hvor tusinder deltog i demoer foran Stammheimfængslet i solidaritet med de sultestrejkende RAF-fanger. (RAF blev opløst i 1998 og idag er samtlige RAF-fanger løsladt undtagen Birgit Hogefeld).

Hamburg

”Solidaritet med alle kæmpende fanger”. Under denne parole demonstrerede omtrent 250 folk til varetægtsfængslet Holstenglacis i Hamburg, hvor en del migranter afventer deres udvisning (se billederne nedenfor). Der blev holdt taler på tysk, russisk og tyrkisk. Derudover var der musik og fyrværkeri. Aktivister skrev på muren ”Fyr og flamme for denne stat” (A).

fangesolidaritetsdemo i Köln
fangesolidaritetsdemo i Köln

Köln

Det ”autonome fængselsprojekt Köln” stod for indkaldelse til en farverig og larmende demo med over 120 deltagere til byens berygtede Ossendorfer fængsel. I talrige taler blev der gjort opmærksom på sammenhængen mellem den statslige repression i krisetider og de generelle forringelser af  forholdene i fængslerne. Administrationens og fangevogternes bygninger blev beskudt med fyrværkeri.

Flere infos:

NoPrison NoState

ABC-Berlin

Athen mm.

Anarkister i Grækenland tog for femte år i træk initiativ til solidaritetsmanifestationer ved en række fængsler. Omkring 200 deltog i manifestationen foran landets største fængsel – Korydallos i Athen. Der blev råbt slagord i én uendelighed og fyrværkeri lyste himlen op. Demonstranter mødte også op foran fængslet Volos i det centrale Grækenland og ved fængslet Alikarnassos på Kreta.

Hovedparoler var bla.: ”Frihed til alle fanger!”, ”Længslen efter frihed er stærkere end jeres fængsler! ” 

Kilder

occupied london

indymedia-athens

Direkte aktioner

Angreb på militær infrastruktur: I Berlin knuste aktivister den 29. december 09 omkring 150 ruder på 23 busser tilhørende en virksomhed, som stiller deres køretøjer til rådighed for det tyske militær. Virksomhedens ejer Ch. Herrmann oplyser, at den materielle skade beløber sig på  over 50.000 euro ( 350.000 dkr). (indymedia.de)

 

Jobcenter i Berlin: Den 30. december 09 har aktivister gennemført et brandattentat mod et jobcenter i Berlin-Wedding, der tvangsanviser folk til 1-Euro jobs. Ifølge brandvæsenets oplysning blev jobcentrets indgangsdør ødelagt (direct action

 

Hamburg: Omkring 500 venstreradikale kom i konfrontation med store politistyrker i forbindelse med en nytårs gadefest mod gentrificeringen af bydelene (TAZ-Berlin)

 

Frankrig har rekord i afbrændte biler: Ifølge det tyske dagblad TAZ blev der i Frankrig sat 1137 biler i brand nytårsnat. ( 10 biler mindre end sidste nytår). Mens en mindre del af de afbrændte biler ifølge dagbladet Liberation skyldes forsikringssvindel, bliver størstedelen af de afbrændte biler sat i forbindelse med riots. 8000 politifolk i Paris og 45.000 på landsplan forsøgte at nedkæmpe enhver ansats til protester og riots. 400 demonstranter blev anholdt alene i Paris nytårsaften. Frankrigs oppositionspartier beskylder Sarkozy-regeringen for at tilbageholde det reelle antal afbrændte biler for ikke at skade deres image som ”lov-og-orden-regering”.

billeder:

  • Jobcenter i Berlin-Wedding
  • Berlin: 23 militærtransportbusser smadret