Klapjagt mod anarkister i Athen

12. april 2010. Politiet startede fredag d. 9.april en storstilet klapjagt mod anarkister i Athen. Mindst 6 aktivister er blevet anholdt og anklaget for ”terrorisme”.

 

Medierne har lanceret en hetzkampagne mod de anklagede, som med navns nævnelse beskyldes for at være medlemmer af organisationen ”Revolutionary Struggle”. Som svar på dette er Athens Polytekniske Læreanstalt blevet besat af anarkister i solidaritet med de fængslede.

 

Seks aktivister anholdt og 12 efterlyst

 

Politiet i Athen har offentliggjort portrætfotos og navne på fem mænd og en kvinde, som er blevet anholdt og anklaget for ”terrorisme”. De seks aktivister blev mandag, den 12.april anholdt og lagt i håndjern i en lejlighed i kvarteret Exarcheia i Athen, mens politiet ransagede lejligheden, der tilhører en af de fængslede. Udenfor samledes 100 anarkister foran bygningen. Der blev bygget barrikader og det kom til konfrontationer med politiet, der brugte tåregas mod de protesterende.

 

Politiet hævder at have fundet en hard disk indeholdende gamle aktionserklæringer fra byguerillaorganisationen ”Revolutionary Struggle” samt et udkast til en aktionserklæring for et angiveligt planlagt anslag. De borgerlige medier spreder ivrigt rygter om, at ”Revolutionary Struggle” planlagde et større angreb på det nationale politihovedkvarter (GADA) og at man i forbindelse med anholdelsen af de seks akvivister idag fandt den printer, på hvilken aktionserklæringer fra ”Revolutionary Struggle” er blevet printet. Disse påstande bliver dog ikke verificeret af politiet. De har imidlertid udtalt, at endnu 12 aktivister er efterlyst.   

Solidaritetsaktioner i Athen

 

Mandag d. 12. april om eftermiddagen samledes en solidaritetsdemonstration foran et hus i kvarteret Petralona, hvor en aktivist fik sin bolig ransaget af anti-terror enheder fra politiet. Demonstranterne råbte slogans mod dette politispektakel og blev angrebet af  politistyrker. De protesterende drog  herefter til Ekaterini pladsen, mens de råbte slagord som ” først når de bryder ind i dit hjem, vil du bryde ud af din hule”.

 

I bydelen Nea Ionia havde et par TV-hold taget opstilling foran en bygning, hvor nogle i offentligheden kendte aktivister fra anarkistmiljøet bor. De fik imidlertid ikke meget tid til at berette om det angivelige ”skjulested for terrorister”, da de hurtigt blev angrebet af demonstranter.    

 

Det kom desuden til voldsomme konfrontationer ved den centrale retsbygning i Athen, da politiet bevæbnet med maskingeværer eskorterede de seks anholdte anarkister ud af retslokalet. Protesterende, der var mødt op for at vise deres solidaritet med de anholdte, blev angrebet af politiet med tåregas og flere politifolk fik bank af aktivister. Ifølge indymedia – Athen er en aktivist blevet såret og indlagt på hospitalet, mens mindst to andre aktivister blev  anholdt under disse sammenstød.        (autonom infoservice)

 

  • ERKLÆRING FRA DEN BESATTE POLYTEKNISKE LÆREANSTALT I ATHEN 

 

Kilder

Indymedia - Athen

libcom.org 

 

Note

Byguerillagruppen ”Revolutionary Struggle” er en marxistisk orienteret gruppe. Den første aktion, gruppen tog ansvar for, var et sprængstofanslag mod landsretten i Athen i 1993. Siden da har ”Revolutionary Struggle” gennemført en hel del aktioner – først og fremmest mod repressionsapparatets institutioner.

 

Relateret

  • ”Vi er kun interesseret i historien og den græske befolknings bedømmelse af os” - et interview med græske anarkister om byguerilla-gruppen ”17. November” på aktivist.nu
  • Byguerilla i Grækenland