Omkring 150.000 demonstrerer mod atomkraft i Tyskland

Lørdag d. 24. april 2010 tog 120.000 mennesker hinanden i hænderne og dannede en 120 km lang menneskekæde langs floden Elbe i det nordlige Tyskland.

 

Demonstranterne kom fra hele Tyskland: Familer fra Göttingen, unge hiphoppere fra Hamburg, pensionister fra Berlin. De var der alle sammen. Menneskekæden, der gik fra atomkraftværket Brunsbüttel til atomkraftværket Krümmel, var organiseret i anledning af 24 års dagen for reaktorkatastrofen i Tjernobyl i det nrodlige Ukraine. (1)

 

Samme dag omringede omkring 20.000 demonstranter atomkraftværket Biblis i Hessen og over 6.000 mennesker deltog i en demonstration ved atomaffaldsdepotet i Ahaus.

 

Lørdagens demonstrationer mod atomkraft blev dermed nogle af de allerstørste i antiatomkraftbevægelsens historie i Tyskland. Demonstranterne protesterede bla. mod den tyske liberal-konservative regerings planer om at forlænge løbetiden for de tyske atomkraftværker.  

  ” Den senere tids uheld på Krümmel og Brunsbüttel viser klart og tydeligt, at disse værker må nedlægges. Men derudover er driften af de øvrige atomkraftværker heller ikke ansvarlig” udtaler anti-atomkraftalliancen, der består af miljøorganisationer, borgerinitiativer, kirkelige forbund, ungdomsforeninger, fagforeninger og partier.

 

Den store tilslutning til lørdagens aktioner og manifestationer viser, at flertallet af befolkningen vil af med atomkraft” sagde Jochen Stay, pressetalsmand for organisationerne bag antiatom-demoerne.

(autonom info-service)

Note

1) Baggrundsartiklen om verdens største atomkraftkatastrofe kan læses her


kilder og baggrundsinfos