Mumia Abu-Jamal: "73-årig kræftsyg advokat dømt til 10 års fængsel”

______________________

Mumia Abu-Jamals kolumne: " Dødsdom til 73-årig    forsvarsadvokat "

Lynne Stewart er en engageret forsvarsadvokat fra New York City. En domstol dømte hende i 2005 til 28 måneders fængsel for ’sammensværgelse og støtte til terrorisme’. Statsadvokaturet ankede sagen og resultatet blev, at Lynne Stewart af den 2. forbundsappel- domstol blev dømt til ti års fængsel.

For den modige og principfaste forsvarer, der har været en torn i øjet på staten, lige siden hun for første gang betrådte retssalen, kan denne tiårige fængselsstraf være ensbetydende med en dødsdom...

Solidaritetsdemonstration for Lynne Stewart i New York
Solidaritetsdemonstration for Lynne Stewart i New York
Mumia Abu-Jamal
Mumia Abu-Jamal

Mumia Abu-Jamals kolumne: Dødsdom til 73-årig forsvarsadvokat

”Lynne Stewart er en strålende og engageret forsvarsadvokat fra New York City- og hun ser tilbage på en fremragende karriere. Hun er en forsvarer, som gør alt for sine klienter. Og som regel sørger hun også for, at de bliver frikendt og kan tage hjem igen.  

Hun har kæmpet sig igennem nogle af New Yorks justitshistories største retssager og de fleste af dem har hun vundet - også imod USAs regering. En af disse processer var rettet imod den muslimske imam Umar Abd Ar-Rahman. I 1995 blev den blinde 75-årige sammen med ni andre anklagede kendt skyldig i det første bombeanslag på World Trade Center og dømt til livsvarigt fængsel.

Lynne Stewart efter domsafsigelsen i New York
Lynne Stewart efter domsafsigelsen i New York

Lynne Stewart tog som hans forsvarsadvokat offentligt stilling til denne proces og overleverede en skriftlig erklæring fra hendes klient til pressen, hvori han fremlagde sin personlige overbevisning. Som reaktion herpå, blev der lagt sag mod advokaten.

Anklagen lød på, at hun har lettet kommunikationen for hendes klient og dermed gjort sig skyldig i sammensværgelse og støtte til terrorisme. Anklagemyndigheden krævede 35 års fængsel til Lynne Stewart. 

En domstol dømte hende i 2005 til 28 måneders fængsel. Statsadvokaturet ankede sagen og resultatet blev, at Lynne Stewart af den 2. forbundsappeldomstol blev dømt til ti års fængsel. Derudover mistede hun sin licens til at drive advokatvirksomhed.

Lynne er idag 73 år gammel og sidder fængslet i Fort Worth i Texas. Før hun kom i fængsel, var hun kræftsyg men havde besejret denne sygdom. I fængslet er kræften nu brudt ud igen. Den medicinske behandling i forbundsfængslet er mildt sagt ikke optimal.

For den modige og principfaste forsvarer, der har været en torn i øjet på staten, lige siden hun for første gang betrådte retssalen, kan denne tiårige fængselsstraf være ensbetydende med en dødsdom.

Den tidligere dommer og konservative kommentator for Fox-TV, Andrew Napolitano, betegnede dommen mod Lynne Stewart som en ” pervers sejr for Justitsministeriet”og ” En justitsfarce der har til formål at skræmme alle advokater, der sætter alt ind i forsvaret af deres klienter.” - Den strålende forsvarer Lynne Stewart har brug for al tænkelig støtte.   Mumia Abu-Jamal*

__________________________ 

(Oprindeligt offentliggjort i dagbladet Junge Welt, den 2. marts 2013. Oversat og let forkortet af autonom infoservice)

Links

* Om Mumia Abu-jamal

__________________

Mumia Abu-Jamal er en kendt radiojournalist og forkæmper for de sortes rettigheder. I 1982 blev han anklaget for at have myrdet en politi- betjent. I en skueproces, der varede to dage, blev Mumia kendt skyldig i mordet og dømt til døden .

30 år i en celle på 6 m2. Dømt til døden og under permanent trussel om at blive henrettet. Dette vanvid er nu slut: Fredag, d. 9.december 2011 har USAs statsadvokatur endelig fastslået, at Mumia Abu-Jamal ikke burde have tilbragt "en eneste dag i dødscellen". På trods heraf kræver justitsapparatet, at han forbliver i fængsel resten af sit liv.

Relaterede artikler på dansk

Kommentar schreiben

Kommentare: 0