1.maj - demonstrationer i billeder

Her fortoner overpamperen Frank Jensens tale sig bag røgskyer
Her fortoner overpamperen Frank Jensens tale sig bag røgskyer

København og Århus:

Synlige og højlydte protester mod den politiske elite

I Fælledparken i København blev overborgmester Frank Jensen overdøvet og opgav i en periode at tale.

I Århus skete det samme for den neoliberale socialdemokratiske statsminister Helle Thorning. Det meste af hendes tale brugte hun på at angribe – Enhedslisten ...

 

 • Billeder fra 1. maj - demonstrationer i Berlin, Istanbul, Spanien, Italien, Grækenland, Georgien, Bangladesh, Indonesien, Mexico, Israel, ....

Hvem fratager hvem ”sin taleret”?

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, indledte sin tale i Fælled- parken i København med at kritisere de mange tilstedeværende, der overdøvede Jensen og SFs erhvervs - og vækstminister Annette Vilhelmsen ( hun kaldte regerings- indgrebet i lærerlockouten for "et afbalanceret indgreb"...). 

Johanne sagde at ” det er ikke fair at fratage dem muligheden for at tale...”  (Se også debatten med EH-medlem Pelle Dragsted på facebook).

Faktum er, at de stakkels politikere, der blev ”frataget deres taleret” ved demonstrationerne den 1. maj, konstant er i medierne. Der går ikke en dag, hvor de ikke kommer til orde i TV og andre massemedier og i deres talestrøm fratager begreber som ”solidaritet” og ”retfærdighed” ordenes reelle betydning og tilpasser dem til den asociale kapital- venlige politik.

Nu har folk, som denne politik går ud over, for en sjælden gangs skyld haft mulighed for direkte verbalt at konfrontere disse politiske kameloner med deres reelle ugerninger. 

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF)
Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF)

"Udenlandsk hjælp til antifascistisk aktion"

1.maj's vel mest absurde udtalelse i forbindelse med hændelserne ved SFs erhvervs - og vækstminister Annette Vilhelmsen's tale kom fra Handelsminister Pia Olsen Dyhr fra SF.

Hun skrev ifølge Berlingske Nyhedsbureau 'Politiko' (2.maj) på hendes facebook: " Min seje partiformand talte i Fælledparken for lidt siden foran meget råbende antifascistisk aktion, der havde hentet hjælp i udlandet - flere af dem talte ikke dansk, men havde lært nogle enkelte danske ord udenad, som de råbte igen og igen."

Hun optrådte ifølge flere vidner aggressivt foran scenen i Fælledparken den 1. maj, men har efterfølgende klaget over chikane fra den revolutionære venstrefløj.

__________________

Kort beretning fra en deltager i forreste række lige foran scenen:

" SF'erne blev møg sure over, at vi havde indtaget den forreste del foran scenen, så de prøvede at møve sig igennem med deres faner, med den spidse ende først selvfølgelig, for at de kunne smide os væk og tag vores plads forrest. Da ingen af os rigtig gad at gå og derved give dem pladsen, blev vi stående, og skubbe dem og deres faner væk fra os.

Så kort sagt, SF'erne begyndte at skikke os i ryggen, og klager så bagefter over at nogen skubber igen, men sådan er det jo at være SF'er..."

- kommentar fra "ateo"anarkistisk debatforum.

(al./autonom infoservice)

 • Se Flyers fra 'Revolutionær 1. maj - demo' : HELLE ER BLÅ! nedenfor
 • HVIDBOGEN om hændelserne foran hovedscenen i Fælledparken

Global 1.maj i billeder

'Revolutionäre 1. Mai - demo' i Berlin med op til 20.000 deltagere

1. maj i Istanbul, Spanien, Portugal, Grækenland, Italien

1. maj i Bangladesh, Indonesien, Mexico, Chiapas, Georgien, Israel, New Yorck

1. maj - hilsener fra Grækenland:

_______________________________

Flyers fra den 'Revolutionær 1. maj' - demonstration

HELLE ER BLÅ!

Vi siger det højt. Danmarks stats- minister Helle Thorning er blå, ligesom den regering hun står i spidsen for.

Regeringen kom til magten fordi folk troede, at det ville medføre forbedringer for den brede befolkning. Fordi folk ikke ville betale for bankerne og de riges krise. De kom til magten fordi folk troede, at det ville medføre større omfordeling af samfundets værdier, og at nedskæringerne ville ramme de rige - ikke os. Folk troede på løfterne om 40 pct. billigere offentlig transport og større regulering af banksektoren.

Protester mod Helle Thorning på 1. maj - dagen i Århus
Protester mod Helle Thorning på 1. maj - dagen i Århus

Regeringen kom til magten fordi folk troede de var røde.

Men regeringen er blå og har gjort de liberale økonomers idéer til sit fadervor.

Regeringen tror svaret på krisen er lavere løn, selvom problemet I virkeligheden er, at vi med en almindelig indkomst ikke har penge nok.

Regeringen tror, at svaret på arbejdsløshed er at halvere kontanthjælpen og sende folk ud i fattigdom. Regeringen tror, at vi studerende bliver klogere, hvis man fjerner deres SU. Regeringen tror lærerne underviser bedre under tvang og kontrol og at eleverne bliver klogere hvis deres skolegang bliver til 37-timers arbejde.

De riges krise er blevet til vores krise. Den blå regering angriber os på alle fronter, samtidig med at de forlanger krisebevidsthed og vilje til at tage ansvar.

Men vi har allerede krisebevidsthed! Vi klar over, at vi er arbejdsløse, vi er klar over at vores lønninger og kontanthjælp daler imens selskabejerne har rekordprofitter.

Vi er klar over, at klimaforandringerne underminerer vores børns fremtid imens priserne på offentlig transport stiger. Vi er ved bevidsthed og vi er klar til at tage ansvar for fremtiden og for at skabe en bedre verden.

Desværre står der en blå regering i vejen.

UANSET REGERING - ARBEJDERKAMP!

- Revolutionær 1. maj / Antifascistisk Aktion og Libertære Socialister

 

Relateret

Kommentar schreiben

Kommentare: 3
 • #1

  antifascist (Freitag, 03 Mai 2013 10:29)

  Hej venner, der er nu lavet en dokumentation om hændelsesforløbet ved aktionen foran hovedscenen i Fælledparken.
  Den kan læses her: http://hvidbog.revo1maj.dk/

  Fede 1.maj billeder!

 • #2

  Frida (Freitag, 03 Mai 2013 14:13)

  Pia Olesen påstod desuden også, at en af dem hun følte sig truet af, bar et SUF-halstørklæde. . . Men SUF har aldrig fået trykt halstørklæder, så det er simpelthen løgn!

 • #3

  Makhnovist (Dienstag, 07 Mai 2013 22:23)

  I Aalborg var protesterne lige så højlydte som i Århus og København - selvom de landsdækkende medier ikke har skrevet så meget om det:
  http://politiken.dk/politik/ECE1959041/fremmoedte-kaster-tomater-og-daaser-mod-thorning/