USA: Aktionsdag for løsladelse af Leonard Peltier

For nøjagtig 38 år siden, den 6. februar 1976, blev Leonard Peltier anholdt på grund af sin ledende rolle i American Indian Movement  (AIM).

I 38 år har den amerikanske forbundsstat holdt Leonard Peltier som fange i forskellige højsikkerhedsfængsler. Peltier blev i 1977 idømt 2 gange livsvarigt fængsel, fordi han blev fundet skyldig i drab på to FBI-agenter.

Indtil i dag har den nu 69-årige ukuelige indianeraktivist fra Lakota-stammen holdt fast i, at han ikke har skudt de to FBI-agenter.

      ”Vi løslader dig – hvis du erklærer dig skyldig...”

De to FBI-agenter blev fundet dræbt i 1975. Forud for drabet havde de deltaget i en langvarig repressions- kampagne, som FBI og det lokale politi førte mod indianerreservatet ”Pine-Ridge-Reservation” i forbunds- staten South Dakota.

Leonard Peltier hørte, ligesom så mange andre AIM-aktivister, til de aktivister som forsvarede Lakota-indianernes reservat. Hans ihærdige tilbagevisning af mordanklagerne har, på trods af talrige beviser på hans uskyld, ikke resulteret i en genoptagelse af retssagen eller i en løsladelse. Fordi han fortsat nægter at erklære sig ”skyldig”, afviser den amerikanske forbundsdomstol at løslade ham.

FN-repræsentant besøger Leonard Peltier

Den nuværende regering fastholder denne holdning og præsidant Barack Obama gør, på trods af utallige appeller, ikke brug af sin ret til at udstede amnesti.

På den baggrund aflagde James Anaya, der er FNs repræsentant for de indigene folks rettigheder, i slutningen af januar 2014 et besøg hos Leonard Peltier i Coleman-statsfængslet i forbundsstaten Florida. Anaya blev ledsaget af Leonard Foster , et ledende medlem af ” International Indian Treaty Council”.James Anaya har i sin ”Beretning om situationen for de 

indigene folkeslag i USA” i 2012 erklæret, at ”Leonard Peltiers velkendte sag blandt USAs indigene folk fremmer en følelse af ”uretfærdighed” og ”at den allerede meget ringe tillid til retssystemet derved bliver yderligere svækket”.

Det sociale netværk "Indian Country“ betegn- ede James Anayas besøg som ”et indspark for den voksende bevægelse for Leonards frihed”. Leonard Foster citeres for at sige, at FN-repræsentantens besøg bidrager til ”bestræbelser på at få Leonard Peltier løsladt og at retfærdigheden vil sejre”. Såvel Amnesty International som andre menneske- rettighedsorganisationer arbejder for, at Leonard Peltier anerkendes som ”politisk fange”.  

Aktionsdag for Leonard Peltier

På denne baggrund kalder de indigene folkeslags organisationer, samt menneske- rettigheds – og solidaritetsgrupper til aktionsdag for løsladelse af Leonard Peltier. Forskellige europæiske solidaritetsgrupper opfordrer til at skrive protestmails til præsident Obama med krav om at Leonard Peltier løslades øjeblikkeligt.

(autonom infoservice)

Links

Relateret

Kommentar schreiben

Kommentare: 0