Tyskland: G7 topmøde 2015 vil møde massiv modstand

Den 7. og 8. juni 2015 mødes repræsentanter fra ”7 lande - gruppen” (G7) på slot Elmau i de bayriske alper.

Her vil stats- og regerings-ledere fra Tyskland, USA, Japan, Storbritannien, Frankrig, Italien og Canada diskutere udenrigspolitiske temaer, verdensøkonomien, klima og ”udviklingen” i det hele taget.

Forskellige antikapitalistiske og samfundskritiske grupper og alliancer vil under topmødet på mangfoldig vis synliggøre modstanden mod G-7 landenes politik og pege på samfundsmæssige alternativer.

 • Opstarten på protesterne finder allerede sted, når G-7 landenes udenrigs-ministre den 14. og 15. april 2015 mødes i den nordtyske handelsby Lübeck. Aktionsalliancen ”Stop G7 Lübeck” vil sørge for en varm velkomst. 

Denne eksklusive kreds af repræsentanter fra verdens rigeste og mægtigste stater gør krav på at bestemme over hele verdens fremtid. G-7 staternes politik er ensbetydende med neoliberal politik, krig og militarisering, udbytning, fattigdom og sult. De står for lukkede grænser overfor flygtninge og har stort medansvar for klimakatastroferne.

Afskærmet fra ”forstyrrende protester”

Magthaverne har i de seneste år afholdt deres topmøder på ufremkommelige steder. Med det formål at minimere protesterne mod deres neoliberale politik, der har øget fattigdom, krige og øde- læggelse af klimaet til følge.

Den 7. og 8. juni 2015 finder topmødet sted på et slot i de bayriske alper i 1008 meters højde. Samtlige deltagere vil blive fløjet med helikopter til en nærliggende landingsplads ved slot Elmau eller i tilfælde af dårligt vejr til sportsflypladsen ”Pömetsried” ved landsbyen Ohlstadt, der også er base for det tyske forbundspolitis pilotenhed. (Dog med undtagelse af USAs præsident Bararack Obama. Han kommer med sit eget fly).  

2500 politifolk udstationeres til G7 topmøde

Den bayriske præsident i forbundspolitiet i München, Hubert Steiger, siger til det tyske dagblad ”Süddeutsche Zeitung” (11. marts 2015), at omkring 2500 politifolk vil blive sendt til alperegionen for at beskytte konferencedeltagerne.

Derudover skal de sikre de fem grænseovergange til nabolandet Østrig. Her vil politiet kontrollere tilrejsende, tage fingeraftryk af ”potentielle demonstranter”, etc. Der vil også være en skærpet kontrol med fly – og togtrafikken til og fra München, samt på alle tilkørselsveje til de omkringliggende byer Garmisch-Partenkirchen og Mittenwald i selve alpeområdet.

I tilfælde af voldsomt uvejr vil deltagerne i G-7 topmødet blive eskorteret den ca. 150 km. lange strækning på motorvej nr. A-95 fra München til Garmisch-Partenkirchen, som så spærres for al civil trafik. 

Etablering af politihoved-kvarter samt et ’fange-opsamlingssted’

I ugerne op til G7 mødet vil politiets planlægningsstab rykke ind i et nedlagt industriområde ved Garmisch-Parten-kirchen. Der er her i alpebyen, politiet vil oprette et såkaldt ”fangeopsamlings- sted” for anholdte demonstranter. Derudover vil der være dommere og repræsentanter for statens anklagemyndighed tilstede. Så er repressionscirklen sluttet og klar ...

Mangfoldige modstandsformer

Mange aktivister, organisationer og bevægelser fra meget forskellige politiske spektra forbereder sig på højt gear. ”STOP G7” – alliancen skriver i sit opråb:

 • ”Vi vil være til gene for dem med mangfoldige og kreative aktioner, såvel åbne som lukkede, med demonstrationer, blokader og forsamlinger direkte ved slottet. Derudover vil vi med stordemonstrationer i både Garmisch-Parten -  kirchen og ved vores ’alternative topmøde’ i München påpege alternativer til G-7 staternes politik. Vi opfordrer til at deltage, kom talrige, vær med!” 
Mobiliseringskampagne mod g7 topmødet i de bayriske alper. I baggrunden G7 - konferencestedet slot Elmau
Mobiliseringskampagne mod g7 topmødet i de bayriske alper. I baggrunden G7 - konferencestedet slot Elmau

”STOP G7”– alliancens hovedkritikpunkter:

Vi ser mobiliseringen mod G7-topmødet som del af en mangfoldig protestbevægelse for social retfærdighed, for opretholdelse af vores elementære livsgrundlag, for fred og for menneskerettigheder. Vi støtter Blockupy-bevægelsen, anti-krigsbevægelsen, den antiracistiske bevægelse. Vi kæmper for bedre leve – og arbejdsforhold og mod ødelæggelsen af klimaet.

     _________

     Vores krav er:

 • Væk med frihandelsaftalerne TTIP, TISA og CETA - Verden er ingen vare
 • Mod militarisering og krig – slut med NATO-staternes krige
 • Åbne grænser for alle – solidaritet med migranter og flygtninge
 • Stop for udbytningen af mennesker og natur Stands de sociale nedskæringer – lad koncernerne selv betale for deres krise
 • Stop overvågningsstaten og nedbrydningen af de demokratiske rettigheder 
Mobiliseringskampagne i München mod g7 topmødet
Mobiliseringskampagne i München mod g7 topmødet

Tid & sted for de foreløbig planlagte aktiviteter i perioden 3. juni til 8. juni 2015: (7. – 8. juni G7-topmøde på slot Elmau)

 • 3. + 4 .juni: Alternativt topmøde´ (kongres) i München
 • 3. – 8. juni: Camps og div. aktioner tæt ved G7-konferencestedet Elmau
 • 6. juni: Stordemonstration i Garmisch - Partenkirchen
 • 7. juni: Direkte blokadeaktioner og Stjernemarch frem til topmødet / og en efterfølgende samling / manifestation i Garmisch-Partenkirchen 

      Nogle links

 • Løbende oversigt over regionale grupper og alliancer mod G7-topmødet i Elmau samt kontakt ift. tilføjelse af sin egen gruppe / sammenhæng her
 • Aktionsbündnis "Stop G7" - Elmau på facebook
 • Twitter ”Wir kommen alle”
 • OPRÅB på forskellige sprog:
 • På tysk: Aufruf: Tragen wir den Protest auf den Gipfel. Auf nach Elmau 
 • På engelsk: CALL FOR ACTION
 • På spansk: CONVOCATORIA

____________

Lübeck, d. 14. og 15. april 2015 

 

 ”Because Freedom of  Movement is Everybody’s Right.”

Opstarten på protesterne finder allerede sted fra den 13. april i den nordtyske handelsby Lübeck.

Her mødes G-7 landenes udenrigsministre for i forfeltet til topmødet at diskutere globale brændpunkter. Aktionsalliancen ”Stop G7 - Lübeck” vil sørge for en varm velkomst. Optakten til protesterne vil være en "nattedanse-demo’ den 13. april 2015, under sloganet: ”Because Freedom of Movement is Everybody’s Right.” 

 • Fra ”Stop G7-Lübeck”:

Krige, armod og nød, som for eksempel i Syrien, tvinger menneskene på flugt for at redde deres liv. Fæstningen EUropa afskærmer sig udadtil og tvinger flygtninge til stadig farligere flugtruter. Hvert år dør således tusinder under deres flugt.

- Vi vil med demonstrationen – som vi inviterer alle solidariske folk til – protestere imod G7-staternes ”fæstnings – politik”. Vi vil sætte et tegn for global bevægelses- frihed (Deraf vores slogan: ”Freedom of Movement“) og vores solidaritet med alle flygtninge.

- Det starter mandag, d. 13. april ved hovebanegården (Konrad Adenauer Straße / Bismarck-monumentet). Vi forventer massive indgreb i vores bevægelsesfrihed i indre by omkring G7-topmødet. Vi siger, at byen tilhører befolkningen og ikke G7-deltagerne, der kun vil udnytte byens prestige til deres fordel (...) .Vores by er ikke jeres kulisse.”  

3500 politifolk skal beskytte G7's udenrigsministrene

På nuværende tidspunkt er der under selve G7 - topmødet i Lübeck planlagt syv demonstrationer og blokader. Arrangørerne forventer mindst 3.000 deltagere.

Politiets containerby i Lübeck
Politiets containerby i Lübeck

Ifølge medierne vil omkring 3.500 politifolk (1600 kommer fra regionen og 1900 er fra de øvrige landsdele) blive ud- stationeret for at beskytte G7-udenrigsministrenes topmøde.

Politiet har lejet byens ”Volksfest- platz”, hvor der bliver opført 300 containere for politiet. Dem der ikke er plads til i containerne bliver indlogeret enten på ”Schwartauer politikasernen” eller i byens hoteller... Den lokale fagbevægelses beregninger anslår omkostningerne for politiindsatsen i byen til omkring 10 millioner euro (ca.75 millioner kroner).

_______________

De foreløbige planlagte overordnede aktiviteter

 • Optakten til protesterne vil være en ’nattedansedemo’ , mandag, den 13. april 2015, kl. 17:00 ved hovedbanegården:  

Tirsdag, d. 14. april 2015, aktionsdag:

 • kl. 8:00 om morgenen: Forskellige aktioner i Lübecks indre by
 • fra ca. kl.14:00: Manifestation og musikprogram
 • kl. 17:00 Stordemonstration

Oversigt over aktioner og infrastruktur

Nogle links

Mobiliseringsvideo


______________

(al. / autonom infoservice)


København:

INFOMØDE om bustur og G7 

 " Dette vil ikke passere ubemærket!
 Derfor invitere vi, d. 4. April, kl.18:30 til Infoaften i BumZen, Baldersgade 20-22 på Nørrebro  

Der vil komme fire gæster fra Lübeck og snakke om hvad der kommer til at forgå i Lübeck dagene op til G7-mødet."
_____________________
" Der er planer om en bustur, men vi er endnu ikke nået så langt i planlægningen så mere info følger de kommende dage."

____

Relateret

Hvordan står det til med venstrefløjen i Tyskland?

 • Et oplæg af en aktivist fra autonom infoservice, ifm. Internationalt Forum's anti-imperialistiske møderække, d. 20. februar 2015.

Kommentar schreiben

Kommentare: 8
 • #1

  Ole (Samstag, 28 März 2015 20:42)

  Brilliant initiative.
  The catastrophic situation of the world needs to be related to the 25 years of 100 % pure capitalism.

 • #2

  Rasmus (Sonntag, 29 März 2015 01:12)

  God dækning, tak!

 • #3

  Tanja (Sonntag, 29 März 2015 22:58)

  Linket til facebook eventet virker ikke?

 • #4

  geronimo (Montag, 30 März 2015 14:40)

  @Tanja
  Linket til facebook virker altså godt nok... Måske har du ikke logget dig ind?
  Prøv bare igen :)
  https://www.facebook.com/events/833935799994643/

 • #5

  AFS (Montag, 06 April 2015 16:38)

  Hej, jeg har samme problem med facebook-linket, den siger at indholdet af siden ikke kan vises hvis jeg følger linket...kan man opdatere sig andre steder om busturen bliver til noget?

 • #6

  geronimo (Montag, 06 April 2015 21:29)

  Hej.
  Okay. Prøv følgende link på facebook
  (aktuelt om busturen til Lübeck):
  https://www.facebook.com/events/361679057353642/

 • #7

  alex (Mittwoch, 03 Juni 2015 08:19)

  Der er ingen bustur planlagt til Elmau fra København?

 • #8

  geronimo (Mittwoch, 03 Juni 2015 16:07)

  Hej
  Der er ikke organiseret noget fælles transport fra dk til Elmau ... (Der er fælles busser fra bl.a. Hamburg, Berlin, Leipzig, München, ...)