Spanien: Repression mod anarkister

Den 30. marts 2015 slog politiet til i Madrid, Barcelona, Palencia og Granada. 

13 aktivister blev arresteret og anklaget for at tilhøre en ”kriminel organisation med terroristiske hensigter”. Kort efter foretog politiet en række raids mod seks sociale centre og elleve private boliger.

I den forbindelse blev yderligere 14 aktivister arresteret – anklaget for modstand mod "embedsmænd i funktion".

  • Anarkosyndikalisterne i CNT- AIT i Madrid påpegede, at repressionsbølgen udelukkende har til formål at kriminalisere den anarkistiske bevægelse. 
Protestdemonstration i Salamanca den 31. marts 2015
Protestdemonstration i Salamanca den 31. marts 2015

I Madrid gennemførte politiet den 30. marts 2015 ransagninger i det BZatte, selv- styrede hus ”La Chimera”, som ligger på ’Nelson Mandela pladsen’ i kvarteret Lava- piés samt i det sociale center ”13/14” i bydelen Vallecas. 

Mens utallige politifolk afspærrede Nelson Mandela pladsen, indvaderede politiets stormtropper det BZatte hus. Alt computerudstyr blev beslaglagt og ingen fik adgang til bygningen, mens ransag- ningen stod på.

På samme tid blev et politisk bofælles- skab et andet sted i Madrid ransaget og alle, som opholdt sig der, blev arresteret. (Se video-optagelsen t.h.) 


”Grupos Anarquistas Coordinados”

Det selvstyrede sociale center ”La Redonda” meddelte, at deres hus ligeledes blev ransaget af politiet, som ikke engang gad at fremvise en ransagningskendelse, før de gik igang. Politiet hævder, at de arresterede er medlemmer af ”Grupos Anarquistas

Coordinados” (GAC). Politioperationen gik under betegnelsen ”Pinata”. I december 2014 blev der gennemført en politioperation ved navn ”Pandora” mod den samme formodede gruppe.

Politi-raids fandt samtidig sted i Madrid, Barcelona, Palencia og Granada. 

Spontan solidaritetsdemo i Barcelona med de fængslede anarkister
Spontan solidaritetsdemo i Barcelona med de fængslede anarkister

Spontan solidaritet

Om aftenen den 30 marts gik demonstranter på gaden i Barcelona og i Girona for at kræve omgående løsladelse af de fængslede.

De efterfølgende dage blev der organiseret lignende protestdemonstrationer i solidaritet med de fængs- lede anarkister i en lang række byer i Spanien. 

Den føderale komité i det anarkosyndikalistiske CNT- AIT ( Confederación Nacional del Trabajo - Asociación Internacional de los Trabajadores ) den spanske sektion af ’International Workers’ Association’, fordømte i skarpe vendinger denne nye omgang af repression mod anarkister i Spanien.

Der kom også protester fra den lokale CNT-AIT afdeling i Madrid, som påpegede, at denne repres-  sionsbølge og forfølgelse udelukkende har til formål at kriminalisere den anarkistiske bevægelse.

(shaggie/ autonom infoservice)____            

Links

 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0