Colombia: Guerillabevægelsen FARC genoptager den væbnede kamp

Den venstreorienterede colombianske guerillaorganisation FARC erklærede fredag, den 29. maj 2015, at de efter en ensidig våbenhvile nu genoptager den væbnede kamp.

”De konstante angreb fra regeringstropper- nes side gør det nødvendigt”, erklærer FARC. Ikke mindst fordi militærregimet for nyligt har dræbt 26 FARC-aktivister.  

Medlemmer af den venstreorienterede colombianske guerillaorganisation FARC
Medlemmer af den venstreorienterede colombianske guerillaorganisation FARC

Præsident Juan Manuel Santos udtalte, at det angreb som luftvåben og landtropper gennemførte torsdag d. 28. maj 2015 var et alvorligt slag mod FARC og hæren beslaglagde store dele af guerillaorganistionens våbendepoter.

Denne militære indsats mod FARC var den største, siden regeringen i april i år gen- optog deres luftangreb mod oprørernes lejre. Udløseren har angiveligt været et FARC-angreb i provinsen Cauca mod en deling regeringssoldater.

Den colombianske regering og en delegation fra FARC har i Cuba siden 2012 været i for- handlinger om en afslutning på den 50 år lange og blodige konflikt i Colombia.

Ophævelsen af våbenhvilen betyder ikke automatisk en afslutning på forhandlingerne. Men samtalerne lider under presset. Under forhandlingerne i

Cuba er der indtil videre kun opnået delresultater. Blandt andet er oprørerne og regeringen blevet enige om en landreform. (shaggie og al. /autonom infoservice)  

         Relateret

Kommentar schreiben

Kommentare: 0