25.000 politifolk i indsats ved weekendens G7 topmøde i Tyskland

Den 7. og 8. juni 2015 mødes stats– og regeringsledere fra de 7 førende vestlige industrinationer.

Mødet finder sted i Schloss Elmau, højt oppe i de bayriske alper. Der hersker undtagelsestilstand i området.

25.000 politifolk, et 16 km langt hegn i skovene omkring Elmau, samt massive kontrolforanstaltninger skal sørge for at holde demonstranterne på lang afstand af topmødet.

Dette 2-dages magtspektakel vil koste den tyske befolkning 360 millioner euro (ca. 2,7 milliarder kroner) ...

  • Bonus: Højdepunkter for modstanden mod verdenselitens topmøder i Europa

”G7-landene hykler, når de påstår, at de gør noget imod sult i verden”

Demonstranterne gør G7-staterne ansvarlige for krig og sult og globale kriser.

G7 landenes regeringer taler hyklerisk om deres bestræbelser på at brødføde verdens befolkning. I realiteten overlades problemet til få fødevareproducerende koncerner, som kun har ét sigte: profit. De ti største afgrødeproducerende koncerner ejer 75 % af hele produktionen på verdens-markedet. Ni af disse koncerner stammer fra G7 landene. Deriblandt Monsanto, Dupont og Bayer Crop Science. 

Luis Muchanga, som er leder af små- bøndernes organisation UNAC fra Mozambique, er kommet til Tyskland i anledning af G7-topmødet.

Han beretter til medierne, at det som G7- politikerne betegner som "bekæmpelse af sult i verden” i realiteten truer titusinder af småbønders eksistens. Før i tiden kunne de bytte afgrøderne med hinanden. Med den ”ny alliance”, som G7-landene har promoveret, har blandt andet regeringen i Mozambique vedtaget en lov, der forbyder den frie deling af afgrøder og tvinger småbønderne til at købe såsæd hos agrar- koncernerne.

Protestcamp i de bayriske alper

Onsdag eftermiddag d. 3. juni startede omkring 70 aktivister med at opbygge en teltlejr for demonstranter ved alpe-byen Garmisch-Partenkirchen.

Der forventes omkring 1.000 deltagere i selve campen. Der installeres mobile toiletter, et stort telt, hvor folkekøkkenet bliver etableret, et info – og et sanitets- telt, etc.

Den socialdemokratisk ledede kommune i Garmisch-Partenkirchen havde i første omgang udstedt et forbud mod teltlejren, men forvaltningsdomstolen i München har efter en indsigelse fra camp-arrangørerne i tirsdags (2. juni) ophævet forbuddet igen.

Tilladelse til at demonstrere – 40 meter!

De fleste aktivister forventes at deltage i stordemonstrationer imod topmødet i München, den 4. juni (se videoen nedenfor) og i Garmisch-Partenkirchen, den 6. juni.

Den oprindeligt planlagte stjernemarch til top- mødet i Elmau den 7. juni, har de kommunale bureaukrater fra Garmisch-Partenkirchen kraftigt beskåret – fulgt op af en 96-siders begrundelse (!!). Resultatet er, at demonstrationen har fået tilladelse til at gå akkurat 40 meter fra den lille landsby Kais i retning af luksushotellet i Elmau, der ligger omkring 1½ times gang væk. Demonstrationsalliancen ”Stop G7 – Elmau” konstaterer, at dette må være den ”kortest tilladte demonstrationsrute nogensinde”.

Den socialdemokratiske borgmester fra Garmisch-Partenkirchen anbefaler bønderne i området at sprede gylle på deres græsarealer for at forhindre, at de protesterende slår telte op på engene.

Ifølge de tyske TV-kanaler ZDF og ARD (5.juni), vil politiet "eventuelt" tillade 50 (!) demonstranter at gennemføre en manifestation i nærheden af slot Elmau... 

  • 'Anti-militaristisk aktionsdag' i Garmisch-Partenkirchen, d. 5. juni
Indledende anti-G7 demo i alpebyen Garmisch-Partenkirchen, d. 5. juni
Indledende anti-G7 demo i alpebyen Garmisch-Partenkirchen, d. 5. juni
De første små konfrontationer med politihæren i Garmisch-Partenkirchen, fredag, d. 5. juni ...
De første små konfrontationer med politihæren i Garmisch-Partenkirchen, fredag, d. 5. juni ...
  • Det overordnede aktionsprogram for protesterne:

Et oprustet sikkerheds-apparat

Siden tirsdag d. 26. maj har tysk politi genetableret grænsekontrollerne til Østrig, Tjekkiet og Polen.

Dette har allerede ført til, at omkring 2.500 personer, først og fremmest fra Østrig, er blevet afvist ved grænsen til Tyskland. Flertallet af de afviste er politiske flygtninge uden gyldige papirer. Forbundspolitiet i Bayern og Sachsen har oplyst til medierne, at der i de sidste to uger er blevet gennemført 80.000 personkontroller ifm. weekendens top- møde.

110 dommere og 20 statsadvokater står parat

I Garmisch-Partenkirchen har politiet og dommere installeret et større apparat, der hurtigt kan overføre anholdte demonstranter til varetægtsfængsling. Således vil 110 dommere og 20 statsadvokater i samarbejde med politiet stadfæste anholdelsen af demonstranter på samlebånd.

Politiets ledelse har desuden oplyst, at de etablerer et centralt opsamlingssted for anholdte demonstranter, som kan rumme 200 personer samt etablerer flere ”mobile opsamlingssteder for anholdte” (mandskabsbusser).

     - Demonstration mod G7's udenrigsministremøde i Lübeck, d. 14.- 15. april 2015 -

Mange vidt forskellige organisationer har tilsluttet sig opråbet, der mobiliserer til protestaktioner ifm. G7 topmødet. Med afholdelsen af et ”alternativt topmøde” fra neden (i München) og med mangfoldige aktioner, en stordemo, samt en del blokader, vil demonstranterne vise, at det kan lade sig gøre at ytre modstand og at der findes alternativer til det profitstyrede system.   (al./ autonom infoservice)

 _________________

Over 35.000 mennesker indledte i går, d. 4. juni i München protesterne mod det kommende G7-topmøde i Elmau:


________________________

  • Højdepunkter for modstanden mod verdenselitens topmøder i Europa

Siden 1980’erne har der manifesteret sig en verdensomspændende modstand mod magthavernes globale koordinationsmøder. Et par eksempler:

Over 300.000 mennesker protesterede mod G7-topmødet i Köln i 1985. 

I 1988 demonstrerede 80.000 mennesker mod Verdensbankens og den Internationale Valutafonds topmøde i Berlin. (Her deltog også aktivister fra København i den autonome blok, der havde ialt omkring 12.000 deltagere).

Ved Verdensbank/IVF – topmødet i Prag i 2000, forstyrrede 50.000 demonstranter elitens sammenkomst (se video).

Ved EU-topmødet i Göteborg juni 2001 skød politiet mod demonstranter (se video).

Ved G8-topmødet (med Rusland) i juli 2001 blev flere hundrede tusinder demonstranter i havnebyen Genua angrebet af 18.000 politi- folk og militærstyrker, der erklærede en hel bydel for ”forbudt zone”. Den 23-årige autonome aktivist Carlo Giuliani blev skudt af en politimand (se video indymedia).

I december 2002 demonstrerede over 1000 deltagere i en international venstre- radikal og anarkistisk demonstration mod EU-topmødet i København. (Uafhængigt af hoveddemonstrationen, hvis organisatorer forud for  begivenheden arrangerede samarbejdsmøder med Københavns politiledelse).

Masseanholdelse under klimatopmøde i København dec 2009
Masseanholdelse under klimatopmøde i København dec 2009

Ved G8 topmødet i Heiligendamm i Nordtyskland i 2007 angreb store politistyrker de militante demoblokke, anholdt og spærrede de protesterende ind i bure (se video). 

Det samme skete ved klimatopmødet d. 12. december 2009 i København, hvor politistyrker anholdt over 900 demonstranter (se billede). 516 af de anholdte fik derefter tilkendt erstatning for uberettiget anholdelse.  (al./autonom infoservice)

 

 

> Løbende updates under 'KORTE INFOS' på forsiden

Kommentar schreiben

Kommentare: 0