Hamburg: Massiv mobilisering imod ”De tyske patrioters dag”

Den 12. september 2015 forsøger tyske hooligans og nynazister at gennemføre en større opmarch i Hamburg.

Under overskriften ”Tag der deutschen Patrioten” har de mobiliseret på landsplan og det forventes at kunne samle op mod 3.000 højreekstremister.

  • Omkring 600 organisationer har på nuværende tidspunkt underskrevet et opråb om at stoppe racisternes demonstration gennem byen. 

__________________________

Største højreekstremistiske manifestation siden hooligan-optøjerne i 2014 i byen Köln (billederne nedenfor)

Arrangørerne af ”De tyske patrioters dag” har allerede i maj-måned anmeldt deres demonstration i Hamburg. Siden da mobiliserer funktionærer fra nazipartiet NPDs (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) afdeling i Hamburg samt forskellige nazi-”kammeratskabsgrupper” og hooligankredse på højtryk deres sympatisører med sloganet ”Sammen er vi stærke”.  

På samme måde havde nazi-hooligans (”Hooligans gegen Salafisten” - HoGeSa) mobiliseret til Köln sidste år i oktober. Deltagerne angreb langs march- ruten alt og alle, der havde et ”utysk” udseende. I det efter følgende forløb kom det til heftige gadekampe med de tilstedeværende politienheder, der blev fuldstændig overrumplet af de delvis fulde nazi- hooligans amokløb. 

En af hovedtalerne dengang var den kendte nazi Thorsten de Vries fra Hamburg. Ifølge antiracistiske kredse er det ham, som står for organisering af ”De tyske patrioters dag” den 12. september i Hamburg.

Ifølge medierne i Hamburg regner politiet med, at der den 12. september vil komme omkring 3000 gennemgående voldelige nazier til Hamburg. Dette kunne blive den største højre- ekstremistiske manifestation i Tyskland siden de heftige hooligan-optøjer i 2014 i byen Köln...  

Ifølge Felix Krebs fra ”Hamburger Bündnis gegen Rechts” var denne opmarch i Köln en stor succes for højreekstremisterne, da det lykkedes for dem at samle et spektrum, der spændte fra organiserede nynazister til højre- orienterede hooligans samt tilhængere af den borgerlige-nationalistiske og islamofobe højre- fløj omkring Pegida ("Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes") og AfD (”Alternative für Deutschland”).  

      ___________________________________

    Bred mobilisering mod nazi-hooligan opmarchen

Den antiracistiske alliance i Hamburg   ”Bündnis gegen Rechts”  som har eksisteret i over ti år, har taget initiativ til at mobilisere et bredt spektrum for at stoppe racisternes march gennem byen.

Initiativtagerne lægger i en såkaldt ”Aktionskonsens”  vægt på ikke at lade sig opsplitte i ”fredelige og militante demonstranter” og er derfor en af de få strukturer i byen, der formår at samle hele det antiracistiske/ antifascistiske spektrum. Alliancen håber på en handlingskraftig støtte i forbindelse med blokade-aktiviteter langs nazi-hooligans ruten.

      _______________________________________

Omkring 15.000 moddemonstranter vil ifølge forskellige vurderinger forsøge at standse opmarchen denne dag. 

Fælles front imod racister og nazier

Omkring 600 organisationer har allerede underskrevet et opråb om at stoppe racisternes demonstration. Deriblandt det tyske fagforbund DGB - Hamburg , migrantgrupper, anti- fascistiske og antiracistiske grupper, den legendariske hamburger fodboldklub St. Paulis fangrupper, ”Chaos-Computer-Club”, ”Filmfest Hamburg”, mv.

(al. / autonom infoservice)

__________________

International deltagelse 

Antifascistiske grupper fra omkringliggende lande har ligeledes meldt deres deltagelse i moddemonstrationen. Fra Danmark mobiliserer Antifascistisk Aktion (AFA)  sammen med AFA-Helsingborg og AFA-Malmö en bustur  til Hamburg for at ”deltage i den kompromisløse og mangfoldige modstand mod nazimarchen”. (Læs om bus- turen på facebook ).

            _________

        Links


___________________

Antifascistisk solidaritetsdemonstration for den kurdiske modstand, den 11. september 2015, kl. 19:00 ved S-Bahn Station 'Sternschanze'