Rapport fra grænsen til Tyskland -  beretning fra en aktivist

"Politiet har adskilt os aktivister fra de flygtninge, vi er kommet for at hjælpe..."
"Politiet har adskilt os aktivister fra de flygtninge, vi er kommet for at hjælpe..."

"Den 9. september 2015 blev den danske tyske grænse de facto lukket. Al tog- og færge-trafik blev stoppet og den massive tilstedeværelse af politi ved grænsen, gjorde det yderst besværligt for migranter og flygtninge at krydse den på anden vis.

De, der allerede var kommet med toget før den de facto lukning af grænsen, var blevet stoppet ved Padborg station for at blive registreret.

Omkring 150 migranter og flygtninge krævede højlydt at blive sluppet fri med råb som ”let us go”. Da de 20-30 frivillige begyndte at stemme i råbene med ”let them go”, blev politiet meget aggressive og begyndte at skubbe dem tilbage for til sidst at tage peberspray i brug mod de frivillige... "

Registreringen opretholdes

" Danmark havde, i modsætning til f.eks. Tyskland, ikke på daværende tidspunkt valgt at suspendere Dublin forordningen.

Tilgangen til dette spørgsmål har dog i løbet af de seneste timer ændret sig og politiet giver, indtil videre, frit lejde for migranter og flygtninge, der vil videre til Sverige, dog mod registrering af navn.  

Omkring 200 flygtninge var stukket af ad motorvejen
Omkring 200 flygtninge var stukket af ad motorvejen

Nogle af de migranter og flygtninge, der var blevet stoppet og tvunget af toget i Padborg  blev indkvarteret på Frøslev skolen, mens en gruppe på omkring 200 var stukket af og begyndt at vandre ad E45 motorvejen. Sidstnævnte var hele vejen massivt bevogtet og omringet af politi, der forgæves forsøgte at stoppe dem.

I løbet af dagen forsøgte frivillige ad flere omgange at hjælpe og give basale forsyninger til gruppen,således de kunne fortsætte, men det var umuligt at komme i direkte kontakt med dem for politiet. Politiet ville i første omgang ikke give lov til levering af de frivilliges forsyninger, men indvilligede dog i det ret hurtigt.

Da gruppen var nået på højde med Aalborg opstod en del kaos, hvor de begyndte at flygte fra politiet. Her stod heldigvis en del frivillige klar til at hjælpe. 

”let us go” - ”let them go”!

I løbet af dagen var flere migranter og flygtninge ankommet og tvunget af toget og med af politiet. * En gruppe på omkring 150, der nægtede at lade sig registrere, var blevet omringet og tilbageholdt af politiet på perronen på Padborg station. 

___________________________

* (Se nyhederne på TV2: "Dramatiske scener i Padborg: Børn lå grædende på jorden - politiet tvang folk med").

Senere var omkring 20-30 frivillige og aktivister fra bl.a. Aarhus, Kolding og Flensburg mødt op. Forgæves havde de forsøgt at trænge frem til gruppen med vand.

De 150 migranter og flygtninge krævede højlydt at blive sluppet fri med råb som ”let us go”. Da de 20-30 frivillige begyndte at stemme i råbene med ”let them go”, blev politiet meget aggressive og begyndte at skubbe dem tilbage for til sidst at tage peberspray i brug mod de frivillige. Hurtigt ankom et stort hold betjente mere og lukkede hele området ned.

I løbet af optrinnet var nogle frivillige og aktivister i telefonisk kontakt med et par fra den tilbageholdte gruppe af migranter og flygtninge. Politiet havde fortalt at de ikke behøvede nogen forsyninger og at de ikke ville ”forstyrres”. Fra kontakterne i gruppen selv blev der dog udtrykt stor glæde over de 20-30 frivillige og aktivisters forsøg på at protestere og kræve dem sluppet fri. 

Venstre-regeringens såkaldte integrationsminister, "komiske" Inger Støjberg            (Tegnet af Roald Als)
Venstre-regeringens såkaldte integrationsminister, "komiske" Inger Støjberg (Tegnet af Roald Als)

Resultatet af den de facto lukkede danske grænse havde som konsekvens at flere migranter og flygtninge i Tyskland ikke kunne komme til Danmark og herfra videre til Sverige, hvis de måtte ønske det.

En gruppe frivillige fik kontakt til flygtninge på Flensburg banegård, og uddelt information om, hvordan man kommer til Sverige, Norge og Finland uden at skulle igennem Danmark:

"En solidarisk bevægelse er ved at opstå i Europa..."

  • Situationen omkring den dansk-tyske grænse onsdag viste to ting:

- På den ene side den skandaløse officielle Europæiske migrations- og flygtninge politik. Selv efter at have vandret gennem hele Europa, skulle de absolut udsættes for de sidste nedværdigelser.

- På den anden side viser det også almindelige menneskers vilje til at stå sammen med migranter og flygtninge, protestere med dem, kræve rettigheder og hjælpe dem, selvom det også kan betyde at bryde loven. En solidarisk bevægelse er ved at opstå i Europa. "

(Beretningen er sendt til autonom infoservice, d. 10. september 2015) 

Relateret

Kommentar schreiben

Kommentare: 0