Paris: Aktivister mobilserer til modstand mod klimatopmødet COP21

Talrige aktivister er i disse dage i fuld gang med at mobilisere til omfattende protester mod det kommende klimatopmøde - COP21, som FN afholder i Paris fra 30. november til 12. december 2015.

Det er en bred alliance af græsrodsorganisationer og aktivist miljøer, som deltager i mobiliseringen. Gupper som ”Climate Justice Action”, ”350.org”, ”Attac France”, m.fl. tager del i organiseringen af “Climate Games”, der bl.a. omfatter 10 blokadeaktioner med forskellige temaer. 


         COP21- topmøde i Paris

Her mødes regeringsledere og top- politikere fra knap 200 lande, FN bureaukrater og NGO repræsent- anter samt business- og finansfolk mm.

På dagsordenen står diskussioner om de fremtidige klima forandringer. Målet er endnu engang at enes om en fælles hensigtserklæring for at redde livet på kloden. Endnu engang ser det ud til at blive mere ord og tomme løfter end konkret handling... (Se FNs udkast til forhandlingsgrundlag for COP21 på engelsk) 

Topmødet finder sted i Le Brouget, som er en nordøstlig forstad til Paris. På topmødets sidste dag vil tusindvis af demonstranter omringe den bygning, der huser topmødet.

Ved denne protestaktion udrulles en række kæmpemæssige oppustelige ’red lines’. John Jordan, der er aktvist i the "laboratory of insurrectionary imagination", siger om aktionen:

“Idéen er ikke at lukke de delegerede inde, men at udøve civil ulydighed, som blokerer gaderne og infrastrukturen, hvis de delegerede krydser de ’red lines’ som er de minimale nødvendigheder, hvis planeten skal være leve videre. Demonstranterne kan vælge den ’red line’, de helst vil tilslutte sig. Det kan f.eks. være finansiel støtte til klimaforbedringer i fattige lande eller meningsfulde reduktioner af CO2 udslip.” 

_____________________

”Dan jeres eget aktivist team”

I London mobiliseres der til en stor march den 29. november 2015, mens verdens magteliter ankommer til topmødet i Paris.

Demonstrationen er et forsøg på at efterligne sidste års People’s Climate March in New York city, som trak 300.000 mennesker ud på gaderne.

Initiativtagere til marchen i London er blandt andet Greenpeace, WWF, og en lang række fagforeninger. Derefter starter Climate Games. Aktivister kan tilmelde sig Climate Games helt anonymt på aktivistsiden Climate Games.

* Her skriver initiativtagerne blandt andet: “ Dan jeres eget aktivist team. Det kan være 2 mennesker eller 200 mennesker. Arbejd ikke-hierarkisk og autonomt og støt hinanden hele vejen igennem hvert eneste trin i eventyret. Men husk at 10 grupper med 10 personer i hver kan ofte opnå mere end 100 mennesker samlet i en aktion. Vi opfordrer alle aktivister til at danne teams og tilmeld jer online her . Giv jeres team et navn, en profil, en avatar og spillet går igang”......

Mangfoldige aktioner

Under topmødet vil Climate Games eskaleres med en blanding af protester, street art og aktioner af alskens slags.

Et af de fora klimaaktivisterne vil sætte fokus på er business konferencen Solutions COP21. Her mødes de firmaer og selskaber, som satser stort på at gøre klimaforandringerne til en god forretning. Det drejer sig blandt andet om koncerner som Engie (GDF Suez), Renault Nissan, Suez Environment, L’Oreal...

Protesterne i forbindelse med COP21 vil uden tvivl være præget af mangfoldighed. Juliette Rousseau, talskvinde fra Coalition Climat 21, udtaler:

“Det er første gang, at vi i Frankrig har set en så bred koalition, hvor mere end 130 grupper og organisationer er enige om at støtte mangfoldighed i aktionerne, der spænder fra demonstrationer til civile ulydighedsaktioner ”.

Initiativtagerne til protesterne ifm. COP21 er enedes om en fælles aktions konsensus. Heri hedder det blandt andet, at man vil modsætte sig ethvert forsøg på at ” bruge vores mobilisering til reaktionære, nationalistiske eller voldelige mål”.

(ikh.og al. / autonom infoservice) 

Relateret

Relevante links

 ________________     

Climate Games – trailer:

Kommentar schreiben

Kommentare: 0