Paris i undtagelsestilstand: Søndagens klimademonstration brutalt opløst 

Paris, d. 29. 11. 2015: Politiet angriber klimademonstrationen
Paris, d. 29. 11. 2015: Politiet angriber klimademonstrationen

Omkring 200 demonstranter er blevet anholdt under gårsdagens kriminaliserede klimademonstration.

En større gruppe af klima- aktivster blev i dagene forud for demonstrationen sat under husarrest af det franske politi. De er anklaget for, at over- træde forbuddet mod at organisere protester under det kommende klimatopmøde. Dette skete med baggrund af undtagelseslovene, som blev sat i kraft efter terror- anslagene som dræbte 130 mennesker tidligere denne måned. 

  • Forfatteren og klimaforkæmperen, Naomi Klein, anklagede de franske myndigheder for “groft magtmisbrug, der vil gøre topmødet til en farce”. 

* INFO POINTS i Paris for udenlandske aktivister


  • “Klimamøder er ikke til for at politikere kan få taget billeder og booste deres popularitet"

Naomi Klein udtalte til det engelske dagblad ’The Guardian’, fredag, d. 27. november 2015 :

“ Klimamøder er ikke til for at politikere kan få taget billeder og booste deres popularitet. Klimakrisen er så vigtig og kompleks, er den i sin natur stærkt omtvistet. Det er demokratiet, så rodet som det nu er. Den franske regering, ser ud til at ville undergrave dette under dække af antiterrorlove, ved skamløst at forbyde fredelige demonstrationer og benytter undtagelsestilstanden til præventivt at tilbageholde centrale aktivister.”

Siden torsdag er aktivister blevet sat i husarrest i Renns, Paris, Rouen og i Lyon. De må kun forlade deres hjem for tre gange om dagen at underskrive registrerings- dokumenter på posthuset, der redegører for deres færden.  

”Leder af den venstreekstremistiske klimabevægelse”

Joel Domenjoud, en juridisk aktivist, siger at han er blevet tilkendt en tilholdsordre, der helt forkert anklager ham for at være ” den primære leder af den venstreekstreme klima-bevægelse”.

Dette skete kun nogle timer efter, at en dommer nægtede at føre den appelsag imod forbuddet af en klimademonstration, som Joel havde anmodet om. Han udtaler sig til ’The Guardian’: “Jeg var ikke til stede da de dukkede op ved mit hjem, men min nabo ringede til mig og spurgte ‘hvad er der galt? Trapperne er fyldt med politi fra første til tredje sal!’”

Joel Domenjoud siger, at han blev forfulgt af adskillelige undercoverbetjente, inden han vendte hjem, hvor han blev tilkendt tilholdsordren.

“Jeg er vred over det, fordi jeg synes de begår en stor fejltagelse”,tilføjer Domenjoud. ”De var ikke på jagt efter aktivister som os - eller hvis de var, viser det at de kan anklage folk uden grund og at vores civile rettigheder er i fare.”

Tilladelsen til fodboldkampe, messer og julemarkeder...

Flere kilder har udtalt, at politiet også ransagede tre besatte huse i Paris – og flere landet over – og har beslaglagt computere, dokumenter og personlige genstande. Mange aktivister mener, at tilladelsen til fodboldkampe, messer og julemarkeder i samme periode som klimatopmødet COP21 viser, at myndighederne i virkeligheden kun er ude på at undertrykke opposition.

  • Klimademonstrationen, d. 29. november i Paris blev voldsomt opløst af politiet 

Op til 5000 klimaaktivister, deriblandt den verdenskendte indiske økofeminist og aktivist Vandana Shiva, har i går den 29. november trodset det generelle forbud mod demonstrationer.

Omkring 1500 politifolk i kampuniform opløste brutalt klimademonstrationen. En del af aktivisterne prøvede at forsvare deres ret til at ytre sig og kom i kamp med riot- politistyrker: 

Varsler flere aktioner ifm. COP21-topmødet i Paris

Klimaaktivister har annonceret, at de ikke vil finde sig i myndighedernes demoforbud og ledsage klimatopmødet med forskellige protestaktioner. Den 12. december mobiliserer en bred alliance af venstrefløjsaktivister, klimaforeninger, faglige folk, øko-feminister, borgerrettighedsforkæmpere, etc. til en ”civil ulydighedsdag i Paris”.

(frida og al. /autonom infoservice) 

Infos points i Paris for udenlandske aktivister

" Three info points are install from the 30rd of November in Paris to greet and guide foreigners and french people who don’t know where to sleep, where to eat nor where to gather other activists.

If you have no network or connexion in Paris and you’re looking for some informations about place to sleep, collective kitchens, documents of the legal team and the differents time of gathering and actions, you can join the following places:

  • La Commune Libre d’Aligre, 3 rue d’Aligre in the 12th arrondissement (metro Ledru-Rollin, ligne 8).
  • From Tuesday to Saturday, 11am to 7 pm. - La Petite Rockette, in it’s "café associatif" La Trockette (125 rue du Chemin vert, métro Père Lachaise, ligne 2).
  • From Tuesday to Saturday, 4 pm to 10pm.
  • The last place is indicated on  "

- 'The logistic commission' from 'Climate Justice Action - France'

 

___________________________

Kommentar schreiben

Kommentare: 0