Sverige: Racistisk klapjagt på immigranter

Det startede fredag aften d. 29. januar. På hovebanegården i Stockholm gik op til 100 maskerede racister til angreb på mænd, kvinder og børn med "ikke-svensk udseende".

Ifølge det svenske dagblad ”Aftonbladet” bar flere af den racistiske mob armbind fra Stockholms fodbold - og ishockeyklubber AIK og Djurgården.

Lørdag fortsatte racisterne med en opmarch i Stockholms centrum under betegnelsen ”Folkets demonstration”. Den blev dog imødegået af et stort antal antiracister.

Om aftenen meldte svensk politi igen om flere angreb på og mishandling af mennesker med ”udenlandsk oprindelse”...

Racistflyer: ”Nu er det nok!”

"Når de svenske gader ikke længere er sikre for almindelige svenskere, er det vores pligt, at gøre noget ved det".

Sådan står der på de flyers (billede tv.), som højreekstremister fordelte i Stockholm fredag aften.

Forfatterne, der kalder sig ”din far, din mand, din bror, din kollega og nabo“, skriver blandt andet: ”Vi vil tage os af de uledsagede flygtningebørn, som hærger rundt om banegården i Stockholm. Vi vil give dem den straf, de fortjener...”. 

Samtidig med at disse racistiske flyers blev uddelt i Stockholms indre by, var en gruppe højreekstremistiske ordensvogtere allerede på vej for at omsætte ordene til handling.

  • Maskede racister slog løs på kvinder, mænd og børn med mørkere hudfarve

Øjenvidner beretter om talrige overfald begået af sortklædte, maskerede folk. ”Jeg blev flere gange sparket i maven og i ryggen” udtaler en syrisk flygtning til dagbladet "Expressen".

Fredag, d. 29. januar 2016. Op til 100 maskerede racister lavede klapjagt på immigranter på Stockholms hovedbanegård.
Fredag, d. 29. januar 2016. Op til 100 maskerede racister lavede klapjagt på immigranter på Stockholms hovedbanegård.

En palæstinenser beskriver, hvorledes de maskede racister slog løs på kvinder og mænd med mørkere hudfarve. Da banegårdens sikkerhedsfolk forsøgte at gribe ind, råbte racisterne: ”Landsforræddere!”, ” Håndlangere for voldtægtsmænd og pædofile!”.

  • På hovebanegården i Stockholm gik op til 100 maskerede racister til angreb på mænd, kvinder og børn med ikke-svensk udseende:

”Folkets demonstration”

Dagen efter, lørdag den 30. januar 2016, mobiliserede racisterne fra bl.a. "Sverige- demokraterna" (SD), den nu opløste neonazi-organisation "Svenskarnas Parti" (SVP) og forskellige hooligan-grupper, mfl. en såkaldt ”Folkets demonstration” Norr- malmstorg i det indre Stockholm.

Højreekstremisternes demonstration blev dog imødegået af protesterende anti- racister. Her kom det til sammenstød med moddemonstranter, som var i overtal.

Racistisk demo i Stockholm, lørdag d. 30 januar 2016
Racistisk demo i Stockholm, lørdag d. 30 januar 2016

Sent lørdag aften meldte politiet om flere angreb på og mishandling af mennesker med udenlandsk oprindelse”. Flere er anholdt i den forbindelse. Angrebene udgik fra en racistmob på omkring 100 personer. Neonazigruppen ”Svensk  mod- standsbevægelse”  proklamerer på nettet, at der var tale om ”200 svenske mænd”.

  • Hooligans fra fodbold- og ishockeyklubber AIK og Djurgården

Bemærkelsesværdigt er det, at flere af de maskerede overfaldsmænd bar armbind, som identificerede dem som medlemmer af hooligangrupperne fra Stockholms fodbold- og ishockeyklubber AIK og Djurgården.

Den højreekstreme internetplatform ”Nordfront” hilser det velkomment, at de to hooligan-grupper har forenet deres kræfter for at ”rydde op blandt kriminelle ind- vandrere”.  

Det er første gang, at racistiske overfald finder sted i denne form og i dette omfang i Stockholm. Den svenske avis Aftonbladet betegner det som en ”Lynchmob”, der ” minder om Ku-Klux-Klan i det sydlige USA og om naziernes pogromer mod jøder”.

Socialdemokraten Anders Ygeman
Socialdemokraten Anders Ygeman

Socialdemokraternes hykleri

Den socialdemokratiske Indenrigsminster Anders Ygeman kalder det en foruroligende udvikling, når

  • " ... racistiske grupper spreder trusler og had i vores gader. Al kraft må sættes ind på at standse det ".

Men det var den samme Anders Ygeman, som to dage før erklærede, at man ville iværksætte ”masse- udvisninger” af flygtninge, og dermed leverede faktisk et grundlag, som racisterne kan bruge til at retfærdig- gøre deres menneskejagt...    

(al./ autonom infoservice)

EXPO - antiracistisk research tidsskrift

Den af fascister myrdede syndikalist Björn Söderberg
Den af fascister myrdede syndikalist Björn Söderberg

Relateret

autonom infoservice:

Gabrielsson, der i 32 år levede sammen med den verdensberømte socialistiske krimiforfatter Stieg Larsson.

_____________________

Apropos sexisme - debatten: