Frankrig: Politi rydder flygtningecamp i Calais

Omkring 500 bevæbnede politifolk har mandag, den 29. februar 2016 ryddet en stor del af flygtningelejren ”Junglen” i udkanten af byen Calais ved kanalkysten mellem Frankrig og England.

Ifølge flere lokale flygtningehjælpe-organisationer boede i lejren 4.000 flygtninge fra Syrien, Iraq, Afghanistan og det nordlige Afrika. Da flygtningene modsatte sig rydningen anvendte politistyrkerne knipler og tåregas. 

Flygtningelejren ”Junglen” i udkanten af byen Calais

(Forstør ved at klikke på billedet)

  • Flygtninge modsætter sig rydningen

En domstol i distrikthovedstaden Lille gav nogle dage før grønt lys for Hollande- regeringens anmodning om rydning af lejren. I en offentlig erklæring blev det betonet, at dette var en omflytning og ikke en ”udvisning”...

Da håndværkere fra private virksomheder, under CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité) - politienheders beskyttelse, gik i gang med at ødelægge lejrens hytter, der provisorisk var sammentømret af træ- planker, plastikpresseninger og bølgeblik, forsøgte grupper af flygtninge at forhindre dette forehavende.

Da politiet brutalt pressede flygtningene ud af området, kom det til voldsomme sammenstød med flere hundrede vrede beboere i lejren (Forstør ved at klikke på billedet):

___________________________________

” ...politiet ødelægger det eneste, vi har tilbage – et nødvendigt tag over hovedet”

I en fransk TV-udsendelse om hændelsen sagde flygtninge fra lejren bla.: ” ...politiet ødelægger det eneste, vi har tilbage – et nødvendigt tag over hovedet”. En hel del hytterne gik op i flammer (billede th.), politiet skød med tåregas.

Flygtningene svarede igen med sten og blokerede for en tid en vej i nærheden. Men frem til mandag aften fik rydningstropperne ødelagt størstedelen af hytterne på det 20.000 m2 store område. Konfrontationerne varede hele natten.

Om tirsdagen d. 1. marts fortsatte rydningen, og ifølge den britiske radiokanal BBC er flere rydningskommandoer sendt til lejren ved Calais. Myndighederne i Paris meddeler, at de fleste flygtninge fra lejren er sat på busser og kørt til forskellige flygtningelejre rundt omkring i Frankrig.  

  • Solidaritetsdemo med flygtningecamp "junglen" i  byen Calais:

(Forstør ved at klikke på billedet)

'Jungle' camp in Calais destroyed:

French Police Use Tear Gas, Water Cannon ...


  • Kun 18.000 fik i 2015 et positivt svar på deres ansøgning

Sidste år har omkring 62.700 flygtninge fra Mellemøsten og Nordafrika søgt om asyl i Frankrig. I følge regeringen har 18.000 fået positivt svar på deres ansøgning. Præsident Francois Hollande og hans ministerpræsident Manuel Valls har imidlertid flere gange betonet, at flygtninge fra såkaldte sikre lande som Marokko eller Kosovo uden videre straks bliver sendt tilbage til deres oprindelsesland.

  • Den store profitør: Frankrigs militær-industrielle kompleks

I Syrien, Afghanistan, Mali og Centralafrika, hvor mennesker flygter fra borgerkrig og daglige bombardementer, er Frankrig idag tilstede med 10.000 soldater i krigsindsats. I Mellemøsten gives desuden særlig støtte til regimerne i Saudi-Arabien og Qatar. I Ægytpen har regeringen i Paris arrangeret sig med despoten Abdel Fattah Al-Sissi. Sidste år var præsident Hollande i Mellemøsten som formidler af profitable våben- handler; det militær-industrielle kompleks i Frankrig er garant for omkring 200.000 arbejdspladser. Alene i Saudi-Arabien underskrev Hollande og hans daværende udenrigsminister Laurent Fabius i juni en kontrakt på ca. 10,3 milliarder Euro.

  • Våbenkoncernen ’Dassault Aviation’ 

Den største del af denne handel gik til våbenkoncernen Dassault Aviation, hvis hovedaktionær er den konservative senator Serge Dassault, der bla. ejer det store dagblad Le Figaro.

Handlen omfatter bland andet 24 raketudstyrede jagerhelikoptere af typen ”Puma”. I Qatar solgte Hollande og hans folk 24 jagerfly af typen ”Rafale”  (billede tv.) og i de kommende måneder rejser 36 piloter fra emiratet til Frankrig for at blive uddannet til at styre jagerflyvene. Derudover fik Hollande solgt yderligere 24 Rafale bombefly til den ægyptiske despot Al-Sissi...    (julie / autonom infoservice)

_________

Relateret

Dagbladet ’Liberation’: ”Calais: relaxe de deux défenseurs des migrants jugés pour un incendie dans la Jungle”  

Kommentar schreiben

Kommentare: 0