Politiets amokløb under G20-topmødet i Hamburg

En kommentar fra to aktivister fra dk., der deltog i den venstreradikale, autonome ”Welcome to Hell" demo

       _______________

  • Danske medier gav den hele armen - og dele af venstrefløjen trak i samme retning.
  • ”Welcome to Hell" demo – hvad skete der? 

 

              Video fra politiets brutale adfærd under G20 i Hamburg kan ses her 

 

_____________

Kommentar fra to libertære autonome

  • Danske medier gav den hele armen - og dele af venstrefløjen trak i samme retning

De danske mainstream mediers dækning af protesterne mod G20 var ikke overraskende ligeså overgearet og generaliserende som deres tyske pendanters.
Således svælgede dagbladet Politiken i overskrifter som ”Hamburg smadret af voldsomme demonstrationer”- skønt en lille smule research ville have klarlagt, at disse raids,  plyndringer og ødelæggelse af forhadte yuppieforretninger, banker, samt et par supermarkeder - var begrænset til to (!) gader i kvarteret Schanzenviertel. Dertil kom en del bilafbrændinger i de velhavende bydele.

Det mest tankevækkende er, at dele af den danske venstrefløj helt forudsætningsløst bruger disse sensationsorienterede manipulationer til deres egne ”antivoldelige” afgrænsnings-ritualer.

Ganske i modsætning til største- delen af de deltagende i protest-erne mod G20. Blandt demon- stranterne der selv har oplevet de voldsomme begivenheder, hersker ingen tvivl om, HVEM der eskalerede og bærer ansvaret for konfrontationerne. 

  • ”Welcome to Hell" demo – hvad skete der?

I den internationale demo, der var organiseret af autonome, venstreradikale og libertære initiativer, deltog omkring 12-15.000 kammerater. Stemningen var ret anspændt, da vi regnede med, at politiet ville angribe os her.

Vi stod næsten en time indeklemt i den snævre gade / ”Hafenrandstrasse”. Rundt om os i en større radius havde et hær af robotcops taget opstilling, flankeret af vandkanoner og rydningsfartøjer.  

Politiet startede deres forventede angreb mod vores demo med at sende massive vandstråler mod de tusinder af folk, der stod oppe på promenaden. Mange af dem havde ingen direkte forbindelse med demoen nedenfor.

De var enten sympatisører eller bare nysgerrigt publikum på en ”alternativ familie-udflugt”. Der udbrød vild panik blandt folk deroppe, da en massiv politiblok samtidigt spærrede enhver flugtvej.

Vi kunne pga. muren ikke se, hvad der skete oppe på promenaden, men hørte vilde skrig, gråd og kollektive vredesudbrud. Senere fik vi at vide, at hårdtslående riotpoliti brutalt møvede sig gennem de forsamlede menneskemasser og pressede dem hen til havneområdet. Der var folk, som sprang i vandet i ren panik for at undgå de amok løbende politifolk... 

Før vi overhovedet kunne reagere imod dette kaos på havnepromenaden, angreb spydspidsen af de mange robotcops den forreste del af ”Welcome to Hell” – demoen.
Et effektivt forsvar var i denne snævre gyde, hvor store dele af demoen stadigvæk befandt umuligt. 
Med en massiv indsats af knipler og peberspray (og noget senere tåregas) formåede politiet at dele demoen op i forskellige dele. Mange forsøgte at komme væk fra de pryglende, slående og sparkende uniformerede horder ved at klatre op ad muren til promenaden, hvor der før stod en masse publikum. 
Alt tydede således på, at politiets fremgangsmåde var planlagt i forvejen og deres strategi var klar: Demonstrationen skulle ikke have mulighed for at gennemføre den planlagte rute - uanset hvad. Det er et faktum, at politiet angreb demoen, mens de samtidig forhandlede med arrangørerne om den videre demorute!
Demoen fik senere mulighed for at samle sig igen men blev efter et stykke tid atter standset og opløst af politiet.

Senere på aftenen fortalte politiledelsen til pressen, at var skredet ind mod den autonome demo, pga. ”maskeringsforbuddet”. Dette udsagn blev af de fleste mediefolk videre-formidlet uden nogen form for journalistisk research!: F.eks. skrev journalist Christian Nobel i dagbladet Politiken, d. 8. juli 2017 følgende:                                  

”Sortklædte aktivister danner fortroppen i demonstrationen, der er gået i stå, inden den kom i gang. Politiet forlanger, at de fjerner deres maskering, før de kan få lov til at fortsætte…”

Venstrefløjens sammenhold  
Imod politikernes, politiets og mainstream mediernes forventninger kom det ikke til en splittelse indenfor protestbevægelsen. Tværtimod resulterede politiets brutale smadring af ”Welcome to Hell” – demoen i torsdags (6. juli) i solidaritetserklæringer fra samtlige venstrefløjsspektra i hele Tyskland. Dette på trods af forskellige holdninger til strategi, taktik og aktions- former. 


En fælles afslutningsdemo med op til 100.000 demonstranter (billede tv.) har vist
” ... hvordan mangfoldige og forskellige former for modstand til- sammen kan udvikle sig til en succesrig helhedsdynamik”. (citatet er fra ”Welcome to Hell” – demoens presseerklæring ”G20 – das war’s!“ , af d. 8. juli 2017 )   

 

Relateret  

 

        ** Infos på facebook  

  • Dagbladet Junge Welt, d. 13. juli 2017: "Uniformierte Chaoten drehten frei"  G-20-Zeugenberichte: Polizei nahm in Kauf, dass ihr Einsatz Menschenleben kosten könnte. Mehrere Mitglieder der Verdi-Jugend noch immer in Haft.