1. maj i København: Politistat i aktion – Antifademo opløst

Et massivt politiopbud lagde uden grund op til konfrontationer lige fra starten. For sidenhen at smadre en fredelig 1. maj demonstration.                  Dette illustrerer med al tydelighed, at ytrings- og forsamlingsfrihed ikke gælder for alle.

  • This is what their 'democracy' looks like ... 

Opdateret den 3.  maj

1. majs antifa demo samledes på Israels / Palæstinas Plads kl. 12.
1. majs antifa demo samledes på Israels / Palæstinas Plads kl. 12.

Stemningen var afslappet, folk strømmede til, venner gensås og hilste på hinanden, mens en kurdisk aktivist fortalte om repressionen i Tyrkiet og om de kurdiske  kammeraters sultestrejke-kampe i fængslerne.

Længere nede på pladsen, bag politi-afspærringer stod et lillebitte højreorienteret slæng, der var mødt op for at demonstrere mod antifa (billedet tv.) 

De første optræk til konfrontationer kom angiveligt pga. maskering samt nogle civilstrissers åbenlyse provokationer . Det lå allerede i luften, at demonstrationen ikke ville kunne gennemføre den planlagte rute til Fælledparken, uden at blive udsat for alskens politi-provokationer.

Politiets trusselscenariet på Israels / Palæstinas Plads
Politiets trusselscenariet på Israels / Palæstinas Plads

Et massivt og aggressivt politiopbud ledsagede den slagkraftige venstreradikale demo med omkring 500 deltagere. Demoens bannere udtrykte klart vigtige politiske udsagn.

Så som: ”Forsvar København – ud med Blackstone”. ”Bolighaj, you shall not pass”. ”Close the Camps”. ”Welcome Refugees”. “Styrk klassekampen. Bekæmp nationalismen”. (Forstør ved at klikke på billedet)

  • This is what their 'democracy' looks like ...

Da demoen nåede et stykke ind på Dronning Louises bro, stormede de ledsagende politienheder ind i demoen og delte den op i to halvdele.

I den forbindelse hev de chaufføren ud af demovognen, trak stavene og slog løs på demonstranterne. Nogle af dem forsøgte at rive side-banneret ”Welcome Refugees”  fra demonstranterne. Dette lykkedes ikke.  Vores vrede protester og tilråb besvarede politiet med flere omgange knippelsuppe.                        Hele situationen var præget af at være en politimanøvre, der åbenlyst agerede uden at have en modpart at slås med.

  • ”Det er politikerne, der har afgjort det her ...”

Politiledelsen forsøgte at dække over deres totalt ensidige provokationskurs ved at erklære nogles angivelige maskering for ulovlig.                                        På et tidspunkt trak de politi-kæder, der delte demoen, sig tilbage, for et øjeblik senere at trænge ind i demonstrationen igen.                             

En politimand kommenterede deres opførsel med, at ”det er politikerne, der har afgjort det her.” En uddybning af dette var ikke muligt, da en ny omgang knippelslag mod nogle demorækker blev sat iværk.  

Demo-ledelsen besluttede så på et tidspunkt at opløse demoen og opfordrede folk til at sive hen til antifa-koncerten i Fælledparken. Dele af demonstranterne blev ved denne lejlighed registret. De sidste der blev lukket ud blev forfulgt hele vejen til Fælledparken af et yderst agressivt politi med hunde ... 10 kammerater er blevet anholdt ifm. antifa-demoen.  (Folk fra autonom infoservice) 

          Relateret

____________________

Her nogle billeder fra dagen (Forstør ved at klikke på billedet)

 

** Møde om 1. maj

Søndag, d. 5. maj, kl. 16:30 - 18:30  * Ungdomshuset, Dortheavej 61, København NV. * Organiseret af ABC København og Ungdomshuset 

infos på facebook

Politiet skal ikke slippe afsted med deres chikane og brutalitet i forbindelse med den antifascistiske 1. maj demonstration. Ligger          du inde med fotos/video af politibrutalitet eller betjente uden de lovpligtige ID-numre, så send dem til os på redaktion@konfront.dk