Tyskland: Højreekstremistiske infiltrationer i statsapparatet

I højreekstremistiske medier cirkulerer der for tiden et fotografi  af en gruppe politifolk, som poserer foran en graffiti: ”Stoppt Ende Gelände” sammen med et symbol fra det højreekstremistiske miljø i den østtyske by Cottbus. 

  • Sociale netværksforbindelser mellem organiserede nazier og statslige myndigheder

Umiddelbart før klima-aktivisterne fra Ende Gelände’s planlagte "Lausitz-Aktion 29.11. – 01.12.2019"  i regionen mellem de østlige delstater Brandenburg og Sachsen, sørgede en gruppe politifolk for yderligere at forværre en i forvejen anspændt situation: Således blev ialt 2700 politibetjente indkaldt fra andre dele af Tyskland for at lægge optimale hindringer i vejen for Ende Gelände–aktivisterne, der demonstrerede mod brunkuls-produktionen i området.  

  •  ”Folkets politi”

På billedet nedenfor ses ni politifolk, der lader sig fotografere foran en graffiti med opfordringen: ”Stoppt Ende Gelände”. Ved siden af denne opfordring til at stoppe Ende Gelände-aktivisterne vises en hummer.

Dyret er oprindeligt vartegn for den østtyske by Cottbus. Idag er det kendt som symbol for det højreekstremistiske miljø i området.

Fotografiet er blevet hyppigt delt gennem en højreekstremistisk infokanal-chatgruppe, som i dagene op til den planlagte klimakampagne i området, har direkte opfordret til voldelige aktioner imod klimaaktivisterne. Politifolkene på fotografiet bliver hyldet som ”Folkets politi”.

Senest er hummersymbolet set på ”Cottbus bleibt Deutsch”-graffitier (december 2019) og aktuelt i en ”Defend Cottbus” kampagne, initieret af den ”Identitære Bevægelse”. Politifolkenes gruppefoto blev i en højreekstremistisk infokanal sat direkte i forbindelse med denne kampagne.  (Forstør ved at klikke på billedet): 

  • Højborg for nazi-miljøet

Byen Cottbus er berygtet for at være en af højborgene for det højreekstremistiske miljø i delstaten Brandenburg. Ved de sidste kommunalvalg den 26. maj 2019 fik det højrepopulistiske, racistiske parti AfD 15,9 procent af stemmerne (2014: 3,9 procent).

Banner "Knus Ende Gelände", fra foldboldfanklubben "Energie Cottbus" - fra den tyske 'regionalliga Nordost'
Banner "Knus Ende Gelände", fra foldboldfanklubben "Energie Cottbus" - fra den tyske 'regionalliga Nordost'

De ni politifolk på fotografiet tilhører en mobil enhed på 100 betjente, der sammen med tre andre politienheder er stationeret i den østtyske by Cottbus. Politifolkene har i forbindelse med at der er indledt disciplinarsag mod dem indrømmet, at foto-grafiet er autentisk og er blevet taget den 28. november 2019, dagen før klimaaktivisternes aktionsweekend. 

 

  • Sociale netværksforbindelser mellem organiserede nazier og statslige myndigheder

I den tyske TV-kanal ZDFs morgenudsendelse d. 2. december 2019 kommenterede den konservative tyske forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) de aktuelle undersøgelser af soldater, som åbent har ytret sig højreekstremistisk med Heil Hitler – hilsen. 

Kommando Spezialkräfte (KSK)
Kommando Spezialkräfte (KSK)

Konkret drejer det sig om tre officerer fra specialenheden ”Kommando Spezialkräfte” (KSK) i den tyske forbundshær. Ifølge politikeren er den ”Militære Kontraspionagetjeneste” (MAD) igang med en undersøgelse af, om det drejer sig om enkelte personer eller om et helt netværk.              Foranlediget af en forespørgsel fra partiet De Grønnes parlamentsgruppe fremgår det, at MAD pt. bearbejder 450 sager om soldater, der er mistænkt for forbindelse med højreekstremistiske grupperinger, bl.a. de såkaldte ”Reichsbürger” , "Nationale Sozialisten" eller den ”Identitære Bevægelse”. 

"Jeg angrer intet", naziopmarch i Berlin, den  19. august 2018
"Jeg angrer intet", naziopmarch i Berlin, den 19. august 2018

Ifølge det regionale dagblad "Märkische Allgemeine“ (Brandenburg) af den 10. september 2019, er der blevet sat fokus på den militære specialenhed KSK med sine omtrent 1100 soldater i forbindelse med ”bekæmpelse af ekstremisme i hæren”. Således er det kommet frem, at talrige aktive og forhenværende soldater med forbindelse til det højreekstremistiske miljø har absolveret faldskærmsjægerkurser på KSKs militærbase i Bayern.

Deriblandt medlemmer af nazichat-grupperingen ”Nordkreuz“ (1) og ”Foreningen Uniter“-netværket, som er mistænkt for at være en del af det højreekstremistiske ”Hannibal-Netzwerkes”. Dette militante højre-ekstremistiske netværk har sin basis i den tyske forbundshær, i efterretningstjenesten, samt i politi og justitsapparat. ”Uniter” er således blevet dannet af den tidligere KSK-soldat Andre S. og den terrormistænkte forbundshærofficer Franco Albrecht. Ifølge det østrigske dagblad ”Der Standard” (15. marts 2019) havde attentatsmanden fra Christchurch forbindelser til kredse omkring ”Foreningen Uniter”.

Våbenfund efter ransagelser hos medlemmer af  nazi-chatgruppen "Nordkreuz"
Våbenfund efter ransagelser hos medlemmer af nazi-chatgruppen "Nordkreuz"

Nye afsløringer af forbindelser mellem nazikredse og tyske myndigheder er for nyligt blevet offentliggjort i det tyske internetmagasin Telepolis.                        Her berettes om den retsproces, som siden den 20. november 2019 har været i gang mod den tidligere politibetjent Marco G. fra specialindsatsenheden (SEK).                    Marco G. har bla. fungeret som en af administratorerne af nazichat-grupperingen ”Nordkreuz“ og har været i løbende kontakt med ”Uniter”aktivister. Ved en ransagning hos Marco G. i 2017 blev der fundet en hel del skydevåben, sprængstofmateriale samt over 20.000 stykker ammunition.  

En af de tilstedeværende embedsmænd ved denne ransagning forhalede den videre undersøgelse og først efter en anden ransagning i juni 2019, hvor blev fundet 30.000 stykker ammunition og flere skydevåben kom der gang i sagen og først da blev Marco G. varetægtsfængslet. I den efterfølgende retssag i september 2019 kom det frem, at den anklagede og embedsmanden kendte hinanden meget godt personligt ... (folk fra autonom infoservice)                                                                                                    (kilder: TV-kanalerne ZDF og ARD nyhedsudsendelser 'Tagesschau', Der Standard, 15. marts 2019, Der Tagesspiegel, 29. november 2019, Telepolis, d. 2. december 2019, Mercur.de , 5. december 2019)

1) Nazichat-grupperingen ”Nordkreuz“, der hovedsagligt består af politifolk og soldater fra den tyske forbundshær, har ved hjælp af politi-interne arkiver samlet 25.000 navne og adresser på en dødsliste, stjålet omkring 10.000 stykker ammunition og bestilt mængder af ligposer og calciumoxid (ætsende kalkopløsning) … Se ” Tyskland: Nazikredse indenfor politiet planlagde likvideringer af politiske modstandere ”, hos konfront, d. 30. juni 2019