Fort EUropa: Den organiserede umenneskelighed

Det græske grænsepoliti stopper fortvivlede og vrede flygtninge med tåregas og vandkanoner.

Grupper af græske fascister har de facto overtaget kontrollen med øen Lesbos. Flygtninge, journalister og medarbejdere fra forskellige NGOer bliver udsat for overgreb af fascister og sympatiserende øbeboere... 

  • Det barske liv i flygtningelejren på øen Lesbos

              ________________________________________

Det tyrkiske statsfjernsyn TRT viste på sin arabiske                  kanal kort med 'åbne ruter' til EUropa – gule pile via                  landveje, blå pile over havet til græske øer ...

Gennem Whatsapp og Twitter spredtes i sidste uge rygter om, at grænserne til EUropa er blevet åbnet i 72 timer. Det fik tusinder af flygtninge til at bryde op og søge mod EUropa i et forsøg på at komme væk fra deres ofte årelange trøstesløse tilværelse i Tyrkiet.

Flere steder i Istanbul ventede busser, blandt andet fra "Çelik Turizm", der gratis og i timetakt kørte til grænsebyen Erdine. Det tyrkiske statsfjernsyn TRT viste med regelmæssig afstand på sin arabiske kanal kort med 'åbne ruter' til EUropa – gule pile via landveje, blå pile over havet til græske øer.

Ifølge FNs ’Organisation for Migration’ (IOM) samledes mindst 13.000 mennesker i weekenden ved grænsovergangene til Grækenland. Omkring 9600 flygtninge, deriblandt talrige børnefamilier, forsøgte i løbet af lørdagen at komme over til Grækenland. 

  • ”De behandler os som dyr”

Det græske politi samt enheder fra hæren stoppede de fortvivlede og vrede mennesker med tåregas og vandkanoner. Mest voldsomt gik det til ved grænseovergangen i Pazarkule uden for byen Erdine. Her anvendte det græske politi knipler for at presse flygtningene, deriblandt mange børn, tilbage. Omkring 140 mennesker skulle være blevet anholdt af politiet. 

Mange måtte i isnende vinterkulde tilbringe natten på åben mark (billedet tv.)  En ung syrer fortæller til det tyrkiske dagblad Evrensel:   Hverken i Tyrkiet eller i Grækenland bliver vi anset som mennesker. De behandler os som dyr”.  Grækenlands konservative premierminister Kyriakos Mitsotakis meddelte via Twitter søndag aften, at politi og militær er i højeste beredskab og at landet i en måned har ophævet de på EU-plan gældende asylansøgnings bestemmelser.  

  • FRONTEX sender 1500 politifolk til Grækenland

Samtidig har EUs grænseforsvars agentur ’Frontex’ (Frontières extérieures / "Ydre grænser") ifølge græske medier lovet Mitsotakis-regeringen støtte til ”beskyttelsen af EUs ydergrænse”. Blandt andet ved at sende 1500 grænsepolitifolk til Grækenland.

  • Græske fascister styrer grænsekontrollen på øen Lesbos

Ifølge NGO’er på stedet er der de sidste dage ankommet mindst 16 både med omkring 600 mennesker til græske øer: 10 både på Lesbos, 4 både på Kios og 2 både på Samos.

Beboere på disse øer har under ledelse af græske fascister forhindret nogle både med flygtninge i at lægge på land. Den græske kystvagt har fået anvisning om at trække sig tilbage og ikke blande sig...

En gruppe fascister overfalder en journalist ...
En gruppe fascister overfalder en journalist ...

Grupper af græske fascister har de facto overtaget kontrollen med øen Lesbos. Flygtninge, journalister og medarbejdere fra forskellige NGOer bliver overalt på øen udsat for overgreb af fascister og sympatiserende vrede øbeboere. Biler tilhørende NGO-folk og journalister bliver smadret, mennesker bliver 

... og forsøger at smide ham i havet
... og forsøger at smide ham i havet

tæsket og flygtninge bliver jagtet gennem landsbyernes gader. Politiet ser som regel passivt til og lader det ske. Der blev sat ild på flygtningenes camp på øens nordlige del. Folk der ikke ser ”græsk” ud bliver fysisk angrebet i lufthavnen på Lesbos. Lige i øjeblikket findes der ifølge NGO’er og journalister ingen sikre steder på Lesbos.

  • Det barske liv i flygtningelejren

Livet er blevet et “levende helvede” for flygtninge i 'Moria' modtagelsescentret på den græske ø Lesbos. Stedet er designet til at kunne rumme 2.200 mennesker, men huser i øjeblikket mere end 18.000.

For mange af menneskene her var deres lange og farlige rejse over havet til Europa mere ”udholdelig”, end det barske liv i flygtningelejren. Asylansøgeren Sardar fra Afghanistan tilbringer hele dagen med at stå i kø til vand og mad.                            Den 41-årige læge siger, at det han havde håbet på var indgangen til et nyt liv på ingen måde ligner et ”hjem” eller blot et øjebliks pusterum:

  • Fort EUropa’ 

For flygtninge på Lesbos betyder dette en yderligere forværring af deres situation. Således er den ekstremt ringe statslige flygtninge-hjælp i løbet af årene blevet overtaget af ikke-statslige grupper, som nu trækker sig ud af Lesbos på grund af den vold og de mordtrusler, som de udsættes for. Flygtningene som er truet på samme vis, kan ikke forlade øen. En ufattelig dyster situation som endnu engang med al tydelighed anskueliggør EU-landenes umenneskelige grænsepolitik.              (ikh. , al. / autonom infoservice) 

  ________                                                                                2. marts 2020, ved den græske grænse

Ahmed Abu Emad, 22 years old Syrian refugee from Aleppo was shot in his throat and killed today by the Greek Border Guards as he was crossing with hundreds of refugees! 

(Den græske regering har afvist dette som "Fake News" ...)

 

  • Safe Passage!                         
  • Immediate closure of all hotspots! 
  • No human being is illegal!             
  • Open The Borders!