USA: ”Retfærdighed for George Floyd!”

I den amerikanske millionby Minneapolis er det anden aften i træk, at tusindvis demonstrerer mod politiets drab på den 46-årige afroamerikaner George Floyd mandag aften, den 25. maj 2020.  

I dag i København: "JUSTICE 4 GEORGE FLOYD !"  Demo kl. 16 - 20, Den Røde Plads, Nørrebro.

  • ”I can't breathe“ (jeg kan ikke trække vejret)

Video-optagelserne viser det med al tydelighed: En sort mand i håndjern, som ligger på maven på asfalten og beder for sit liv. Bag ham ses en hvid politimand, der trykker sit knæ ned i nakken på den afroamerikanske mand.
”I can’t breathe” stønner han flere gange. Det er hans sidste ord. Da han forstummer, lukker øjnene og blodet løber ud af hans næse, forbliver politimandens knæ presset mod den sorte mands nakke.

Kort tid efter bringes den 46-årige George Floyd på hospitalet, hvor han erklæres for død.
En ung kvinde har filmet mordet med sin mobil. Hun var på vej hjem efter et møde med nogle venner, da hun mandag aften på Chicago Avenue så politimanden, der pressede sit knæ mod George Floyds nakke. Hendes video, der varer mere end ti minutter, ender da George Floyds livløse krop skubbes ind i en ambulance.               
På videoen høres foruden George Floyds stønnen også stemmer fra mennesker, der opfordrer politimanden til at fjerne sit knæ fra nakken på George Floyd. 

  •  “Retfærdig for George Floyd !“

Onsdag d. 27. maj forsamledes vrede demonstranter foran politistationen, hvor George Floyds morder og tre andre politifolk, der var meddelagtige i mordet, arbejdede. De er nu alle blevet fyret. Politiet brugte tåregas mod demonstranterne og trængte dem tilbage. Aftenen før var der også tusindvis af demonstranter, som gik på gaden i Minneapolis for at protestere mod den ekstreme politivold. Ved denne demonstration brugte politiet tåregas og skød med gummiprojektiler.


I dag i København:

  • JUSTICE 4 GEORGE FLOYD !
    Demo kl. 16 - 20, Den Røde Plads, Nørrebrogade 210, København-Nørrebro (se kalenderen)  

" # Nej vi VIL ikke stå tilbage og holde vores kæft længere! Det nytter IKKE noget at tie det væk! 
Mød op i dag kl 16 på den Røde Plads Nørrebro. Vi SKAL åbne vores mund, vi SKAL reagere! "
Infos via facebook