Berlin: Politiraid mod det bz’atte hus Rigaer94

Endnu en politiraid mod Rigaer94
Endnu en politiraid mod Rigaer94

Onsdag morgen gennemførte omkring 320 politifolk en razzia i det delvist besatte hus ”Rigaer 94” i Berlin-Friedrichshain.
Politiet invaderede huset efter at have brudt husporten op og foretog id-check på 26 beboere i 24 lejligheder.
Baggrunden for politiraidet var en dommerkendelse på grundlag af husejerens anmodning om at få registreret beboernes navne ifm. kommende rydningskrav. Boligspekulanten gemmer sig anonymt bag et skuffeselskab. 

  • ”Der er ingen tvivl om, at ransagningen kommer netop nu for at svække de oprørske miljøer en uge før rydningen af Køpi Wagenplatz ...”  (Beboerne i Rigaer Straße 94)
En tidl. politirazzia mod Rigaer94, den 16. juni 2021
En tidl. politirazzia mod Rigaer94, den 16. juni 2021
  • United we fight – vi forbliver uregerlige !

Erklæring fra beboerne i Rigaer Straße 94 i forbindelse med politirazzia onsdag morgen

”Tidligt i morges, den 6. oktober 2021, omkring kl. 7:00 stormede strisserne vores politiske struktur og vores boliger i Rigaer94; bevæbnet, men med mærker fra vores modstand den 17. juli på deres beskidte uniformer og skjolde.
Atter engang opfylder statens tjener*inder ordrene om at adlyde kapitalen. Således sikrer staten opretholdelsen af den kapitalistiske orden med det formål at klemme mere profit ud af menneskene og deres boliger for at udvide deres magt over diverse livsformer.
Målet er at underkue alle individer, som ikke passer ind i deres planer om et kapitalistisk, racistisk og patriarkalsk samfund samt undertrykke alle politiske idéer, som vender sig mod dette system.
Det står klart, at strisserne fortsat samarbejder med det dubiøse skuffeselskab ’Lafone Investments Ltd.’ for at gennemtrumfe ordren om at fjerne Rigaer94 til fremme af gentrificeringen af Friedrichshain.

- Strisserne trængte ind i vores hus ved at smadre et vindue på 1. sal i sidefløjen af bygningen. Igen blev vores døre ødelagt. I en barrikaderet lejlighed på 4. sal i forhuset slog de cementen i stykker og rev hele døren ud.
Med sig bragte de den latterlige ”ransagningskendelse”, i følge hvilken alle de mennesker, der på dette tidspunkt opholdt sig i huset, skulle identificeres. Derudover blev der atter tegnet grundris af bygningsstrukturen og der blev søgt efter byggetekniske forandringer.

Beslutningen er baseret på ASOG (Allgemeines Sicherheits- und Ordnungsgesetz / Den almene sikkerheds- og ordenslov).
Denne lov har i årevis gjort det lettere for svinene at lave razziaer mod politiske strukturer og individer og chikanere, når som helst det passer dem. I følge beslutningen er formålet med ransagningen at forberede rydningskrav ift. alle besatte rum samt de lejede boliger i baghuset.

- Der er ingen tvivl om, at ransagningen kommer netop nu for at svække de oprørske miljøer en uge før rydningen af Køpi Wagenplatz. Oprørske miljøer, der står sammen og gør modstand mod stat og kapital og den fremskridende gentrificering af vores bydel.
Vi kender det fra 2020: Få måneder før rydningen af Liebig34 belejrede svinene Rigaer94 i flere uger . Målet med denne taktik er at rive os fra hinanden og isolere os for at knække vores modstand og solidaritet med hinanden.
Vi lader os ikke skræmme og vi holder ikke op med at kæmpe med hinanden og for hinanden: Såvel på dag-X som før og efter. Vi står bag den politiske, sociale og emotionale beslutning om at forsvare vores rum og idéer.
Vi holder fast i at organisere og støtte selv-forvaltede steder og anti-hierarkiske relationer i vores strukturer, vores kvarterer og vores gader. 

- I går blev alle arbejderne fra Gorillaz, der var i strejke, fyret og i dag er de på gaden. Vi støtter arbejderne, der kæmper mod kapitalismen og magten.
Det er dag-X, når vores strukturer og idéer bliver angrebet, uanset om det drejer sig om ransagning af Rigaer94 eller Gorillaz-arbejdernes kamp.
Vi kæmper sammen mod kapitalismen og alle magtstrukturer. Lad os idag den 6. oktober gå på gaden, vi ses kl. 13:00 på Schönhauser Alle 180.

Vi opfordrer til at genoptage traditionen med åbne møder om angrebene på vores strukturer. Lad os mødes i aften kl. 18:00 i Bethanien, New Yorck. I aften vil vi åbne dørene til Ka(d)terschmiede kl. 20:00, så vi kan mødes og gensidigt opdatere hinanden.

Vi kæmper som planlagt videre hver eneste dag, især i de kommende dages kamp for Køpi og alle andre truede projekter.

  • Demo United in Anger, den 9. oktober kl. 18:00 fra Dorfplatz ved Liebig34, der blev ryddet for et år siden, til Køpi-Wagenplatz. Støt opråbet fra Køpiplatz – lav decentrale aktioner.
  • Kom til dag-X demo arrangeret af Interkiezionale den 15. oktober, kl. 20:00 fra Zickenplatz, Kreuzberg. 

United we fight – vi forbliver uregerlige ! "
I vrede, Rigaer94 
(Berlin, d. 6. oktober 2021)

(juni 2021)

(november 2017)


  • Berlin, 2. oktober 2021: Mere end 1200 mennesker demonstrerede mod rydning af Køpi-Wagenplatz og i solidaritet med alle selvforvaltede rum og projekter (Forstør ved at klikke på billedet):
  • Solidaritet København – Berlin

København, d. 9. oktober

  • Forsvar fristederne - Solidaritet med de Berlinske husprojekter!

Lørdag, den 9. oktober, kl. 18 på Trianglen - Østerbro til den tyske ambassade , Göteborg Plads 1 - København Nordhavn
* Organiseret af 
Stop Gentrificering 

  • Bustur fra København: Køpi Bleibt!

Bussen kører fra ungdomshuset kl.10, Fredag d. 15. oktober, så vær der til tiden! Billetten koster 50 kr, husk kontanter! 
Husk pas og Coronapas! Ingen alkohol / rusmidler i bussen! Tilmeld dig her: Kopiblir@riseup.net
Stop Gentrificering og Ungdomshuset  

 

Relateret

            konfront

Køpi Bleibt: Endnu et angreb på den autonome bevægelse i Berlin (6.oktober 2021) 

            autonom infoservice 

Berlin: Rydningen af venstreradikale frirum fortsætter (28. marts 2021)
Berlin, Rigaer94: “Let’s fighting together against the city of the rich” (18.juni 2021)