Opløsningserklæring af autonome Antifa-Wien

Efter 12 år intenst antifascistisk engagement har den autonome antifa (w) den 13. december 2021 besluttet at opløse deres strukturer.
I en længere erklæring begrunder kammeraterne deres beslutning.

” For at sige det med al tydelighed til alle fascister: Denne tekst er selvfølgelig på ingen måde afslutningen på venstreradikal (antifa-) politik "

                                 ________________________________________

Autonome antifa i Wien er/var del af  ”Plattform Radikale Linke” i Østrig og forbundet med den venstreradikale alliance ’Ums Ganze’ – kommunistisches Bündnis”  i Tyskland - og med en løs international agerende sammenslutning under betegnelsen ”Beyond Europe”

Årsagerne til opløsningen af autonome antifa-Wien er også velkendte problemstillinger i den aktivistiske del af de revolutionære grupperinger og sociale bevægelser, som mobiliserer hinsides den statsligt integrerede venstrefløj.

De fleste aktivister kender det: Den daglige og opslidende kamp ved konstant at gå mod strømmen. Vanskelighederne ved at få aktiviteterne samordnet med privatliv, lønarbejde /uddannelsesstress.
Problemerne med informelle hierarkier og konkurrence-mentalitet blandt aktivisterne samt i forholdet mellem kammeratskab / venskab, parforhold, udbrændthed ...

(folk fra autonom infoservice)

  • Opløsningserklæringens indledende bemærkning
    * af autonome antifa-wien

”For at sige det med al tydelighed til alle fascister: Denne tekst er selvfølgelig på ingen måde afslutningen på venstreradikal (antifa-) politik. Der er talrige grupper og sammenhænge, som aktivt modsætter sig jeres menneskeforagtende ideologi – og vi vil som individuelle personer blive ved med at være aktive antifacister.

Her er der tale om afslutningen på den fælles vej for vores gruppe. Vi mener i denne forbindelse, at den radikale venstrefløj må blive stærkere og håber på, at vores reflektioner kan hjælpe andre med ikke at lave de samme fejl. (...) ” 
- autonome antifa (w), d. 13. december 2021 -
_______________________

  • En efterfølgende kommentar
    * af autonome antifa-wien

”Da autonome antifa - wien idag opløste sig, var bestyrtelsen og choket ikke til at overse i en hel del tilbagemeldinger.

Vi forstår, at det kunne se ud som en kapitulation fra venstreradikale antifa-strukturer. Den som læser teksten nøjagtigt ved: Hverken kammeraterne som enkeltpersoner, eller denne account ( facebook, twitter, instagram profil)  og de dermed forbundne strukturer vil forsvinde.

- Vores forskellige accounts på de sociale medier har det sidste års tid været delt mellem autonome antifa-wien, ’AG (arbejdskreds) Antifa’ og ’Plattform Radikale Linke’. Samarbejdet er blevet  stadig mere intenst og vi er rykket nærmere sammen.
Fra nu af vil vi dække begivenhederne sammen. ’Plattform Radikale Linke’ er aktive i forskellige sammenhænge, og det anbefales også at kigge forbi ’AG Feministischer Streik - Wien’.
- autonome antifa (w), 13. december 2021 -

        * facebook  * instagram * twitter

 

_________________

autonome antifa - wien i aktion 
(Forstør ved at klikke på billedet): 

______
Div. links