Tyskland: Økoaktivisten ”Ella” fortsat fængslet

Økoaktivisten "Ella" ved ankesagen hos byretten i Gießen
Økoaktivisten "Ella" ved ankesagen hos byretten i Gießen

Siden ”Ella” blev anholdt i skoven   ’Dannenröder Forst’ for næsten 17 måneder siden, har hun været isolationsfængslet. 
I ankesagen i går har Landsretten i byen Gießen fastslået, at ”Ella” har gjort sig skyldig i ”vold mod embeds-mænd i funktion”. 
1 år og 9 måneders fængsel til ”Ella” – sådan lyder dommen i ankesagen mod hende, som netop er afsluttet. 

"Free Ella" - aktivister demonstrerer mod dommen
"Free Ella" - aktivister demonstrerer mod dommen

        ___________________________________________
”Jeg gør det ikke for mig, men for bevægelsen”

Sådan begrunder den dømte økoaktivist, kaldet ”Ella”, hemmeligholdelsen af sin identitet.

”Ella” blev i juli 2021 dømt til 2 år og 3 måneders ubetinget fængsel for påståede ”livsfarlige” spark på to politipersoner. Dommeren Bernd Süß anså det for at være bevist, at “Ella“ den 26. november 2020 i forbindelse med rydningen af  Dannenröder skov har sparket en politiperson i hovedet med foden og en anden med knæet i ansigtet. Alt dette skete, mens politiet forsøgte at rive hende ned fra et træhus i 15 meters højde, mens hun stod på et reb, der var fastgjort mellem to træer.
Hverken aktivisternes optagelser eller politiets video dokumenterer disse hændelser.

  • Klimaaktivisternes kamp for at bevare Dannenröder skov, oktober 2019 - 8. december 2020 (Forstør ved at klikke på billedet): 
  • Ankesagen i landsretten i byen Gießen

I overensstemmelse med domsfældelsen i den regionale domstol i Alsfeld, fastslog Landsretten i Gießen, at ”Ella” har gjort sig skyldig i to tilfælde af 
”vold mod embedsmænd i funktion” samt livsfarligt overfald.
 

Ved hjælp af videomateriale som i stor udstrækning stammer fra politiet, kunne ”Ellas” forsvarere bevise, at politipersonerne på intet tidspunkt har været i livsfare. De var sikret med reb.
Politipersonerne måtte under ankesagen korrigere deres udsagn fra retsprocessen i første instans. Statsadvokaten udviste forståelse for dette ”hukommelsessvigt”: Fordi politifolkene jo har været i livsfare, ”hvis ikke objektivt så i hvert fald subjektivt.”

  •  ”Free Ella!” - ”Stop jeres løgne!“

Ankeinstansen reducerede dog den oprindelige dom på 2 år og 3 måneders fængsel med 6 måneder mindre. Dommerens mundtlige begrundelse for dommen druknede i tumult. I retten råbte omkring 20 aktivister ”Free Ella!” og ”Stop jeres løgne!“. Tilhørere udenfor salen bankede på glasvæggen indtil forhandlingssalen. Til slut ryddede politiet bygningen.

Den endelige dom mod ”Ella” lyder på 21 måneders ubetinget fængsel, 17 heraf har hun afsonet. Så er der 4 måneder tilbage, for en ”løsladelse før tid” bliver der næppe tale om, da ”Ellas” identitet fortsat er ukendt for myndighederne.  

Dannenröder Forst
Omkring 64 hektar skov fældes til fordel for en overflødig motorvejs-strækning. I hjertet af Tyskland, lidt nord for Frankfurt a.M. igger 
Dannenröder Forst. Skoven, der er omkring 250 år gammel, skal nu
delvis fældes for at bane vejen for udbygning af en motorvej.  

For at forhindre dette har aktivister besat det rydningstruede område og oprettet over 50 huse i træerne. Her boede omkring 100 klimaaktivister med vidt forskellig baggrund. I 69 politi-indsatser mod skovbesættere deltog i gennemsnit omkring 2000 politifolk ad gangen.
Flere besættere er i forbindelse med brutale politiaktioner kommet alvorligt til skade. Nogle aktivister blev så alvorligt såret, at de måtte indlægges på omkringliggende hospitaler. (1)

Større politistyrker startede onsdag den d. 16. september 2020 med at rydde aktivisternes barrikader omkring skoven. Bygningen af motovejen er sidenhen blevet sat i iværk og ifølge de ansvarlige myndigheder vil den blive færdiggjort i 2024.

”Dannenröder skov er i stor fare. Den cirka 250 år gamle løvskov / blandings-skov i delstaten Hessen forsyner en halv million mennesker med rent drikke-vand. Dele af skoven fældes nu til fordel for motorvejen A49. Planen går ud på at dele skoven i to dele ved at skære den over med en motorvej. Følgerne for hele økosystemet i området vil være katastrofalt og ikke til at genoprette.”
(kilde: Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland / BUND ).

(ikh., al./ autonom infoservice)

                             ____________________________________

       Generation Waldbesetzer - Im Baumhaus gegen die Klimakrise | doku  

Relateret

Lokale protester mod rydningen af 'Dannenröder Forst'
Lokale protester mod rydningen af 'Dannenröder Forst'