1. Maj i KBH: Antifa-demo samler den revolutionære venstrefløj

Der var forårssol og højt til himlen, da den revolutionære venstrefløj samledes på Den Røde Plads på Nørrebro for at markere 1. maj.
Demoen var organiseret af Antifascistisk Aktion og samlede et bredt spektrum af venstreradikale grupper og organisationer.
De var her alle sammen: Antifascister, palæstinensere, kurdere, sexarbejdere, anarkister, syndikalister, qtibipocs, ’lesbiske terrorister’, aktivister fra ’Almen modstand’ og en delegation fra DKU Aalborg . Samt mange andre.

 • En billedreportage af folk fra autonom infoservice

Der blev fyldt godt op på pladsen. Vi var mere end 1000.
Kort før talerne gik på, ankom en mindre demo med anarkister fra Vesterbro / Bogcaféen Halmtorvet. Med sorte og rød/sorte faner drejede de ind på pladsen, ikke langt fra ungkommunisterne med hammer og segl og røde stjerner i kasketten.
 

1. maj er dagen, hvor vi samles på tværs i det, vi er fælles om. Det viste sig også i talerrækken: En antifacist, en kurder, en sexarbejder og en palæstinenser talte efter tur. Ikke kun om deres egne kampe, men også om det som forener alle os, der på hver vores måde forsøger at vælte den herskende orden og gøre en anden verden mulig. 
(Forstør ved at klikke på billedet): 

Bag frontbanneret ”Ingen er frie, før alle er frie” bevægede demoen sig ned ad Mimersgade. Der lød det ene kampråb efter det andet. Især Palæstina-blokken kunne høres vidt og bredt. ”From the river to the sea, Palestine will be free!” gjaldede gennem gaderne på Nørrebro.

I Baldersgade gjorde demoen holdt ved det alternative boprojekt Bumzen, et hus med fortid i 1980’ernes bz-bevægelse, hvor to aktivister fra huset holdt tale. En tale, som manede til eftertanke og reflektion. Som italesatte nødvendigheden af at vi drager omsorg for hinanden og for vores omgivelser og anstrenger os mere for at skabe fælles fodslag mellem de mange forskellige kampe. 

På vej ned ad Nørrebrogade passerede vi Stefanskirken, hvor man i dagens anledning havde organiseret ’Revolutionær orgelmusik’ med kaffe-bord på pladsen foran kirken (se billedet nedenfor).
Videre derudaf gik det med slogans som ”Modstand mod stat og kapital, kampen for befrielse er international!”, ”Ingen racister i vores gader!” og selvfølgelig ”Styrk den internationale solidaritet!”.
Traditionen tro satte demoen kurs mod antifacistisk 1. maj i Fælledparken, hvor musikken fik selv træerne til at danse lidt.

(Forstør ved at klikke på billedet): 

Relateret
Antifa-demoens mobiliseringsgrundlag:

 • Ingen er frie før alle er frie

På arbejdernes internationale kampdag inviterer vi til demonstration kl. 12 fra den Røde plads på Nørrebro, demonstrationen går ind til Antifascistisk 1.maj i Fælledparken.
Under parolen ”Ingen er Frie før alle er frie” ønsker vi i år at markere den solidaritet, som er nødvendig for arbejderklassen under kapitalismens undertrykkelse.
Vores kampe på den radikale venstrefløj er mange og forskellige. Kampene handler om gentrificering, racisme, fascisme, klima, feminisme, faglige rettigheder, frihedskampe og meget mere. Fælles for vores modstand er et opgør med en verden, der prioriterer penge og magt før mennesker. Når kapitalismen ønsker at splitte og isolere os, må vores modsvar altid være solidaritet og fællesskab. 

Solidaritet er mere end blot en følelse af sympati for sine medmennesker. Solidaritet er det aktive valg om at yde modstand i alle kampe, hvad end man er på den modtagende ende af undertrykkelse eller ej. Solidaritet er ansvar, kærlighed og handling. Solidaritet er at være en del af et forpligtende fællesskab, som er større end en selv.
- Vi skal stå solidarisk med de mennesker, som lige nu presses af statsracisme og tvinges ud af deres hjem i Mjølnerparken på Nørrebro, men også i Vollsmose, Sundparken, Bispehaven og Gellerupparken.
- Vi skal stå solidarisk med de mennesker, som sidder indespærret i Sjælsmark, Kærs-hovedgård, Ellebæk og Avnstrup og som er frarøvet deres basale menneskerettigheder af den danske stat. 

- Vi skal stå solidarisk med den palæstinensiske og kurdiske frihedskamp.
- Vi skal stå solidariske med antifascister i hele verden, der kæmper mod fascistiske grupper og organisationer.
Denne 1.Maj vil vi forene kampene for arbejderklassen. Vi har brug for at skabe forbindelser og mobilisere sammen, sådan er vi stærkest.

 • Klassekamp er queerkamp
  Klassekamp er kvindekamp
  Klassekamp er kamp imod racisme og fascisme
  Klassekamp er kamp imod nationalstater og for international solidaritet.
  Ingen er frie før alle er frie!

                                           Antifascistisk Aktionfacebook