Palæstina-solidaritet i USA: "Det er de undertryktes solidaritet!"

Antizionistiske protester forener jødiske, afro-amerikanske og  muslimske  communities.
Interview med en aktivist fra den interreligiøse organisation ”Power” i byen Philadelphia

 • ”En ny udvikling i solidariteten er, at nogle af de største fag-foreninger – bilarbejderne og postarbejderne – offentligt har udtalt sig for en våbenhvile.
  - Og stadig flere fagforenings-medlemmer opfordrer nu sågar til politiske strejker for at sætte handling bag deres krav ....” 
   

** Se Dokumentarfilmen 'Ahmed og Oliventræet'  af ThePeoplePress.com

CEASEFIRE NOW! 
Solidaritetsdemo i New York d. 26. november 2023
for en øjeblikkelig våbenhvile i Gaza

  ______
Interview 
med en aktivist 
- fra den interreligiøse organisation
”Power” i byen Philadelphia

 • Du er aktiv i Palæstinasolidaritetsbevægelsen. I de seneste uger blev
  der i flere amerikanske storbyer organiseret til dels store demoer og
  aktioner: Hvilke grupper stå bag protesterne?

- Demonstrationerne bliver organiseret af det muslimske community og af civile grupper som Philadelphia Palestine Coalition . Deriblandt også venstrefløjsaktivister fra blandt andet Party for Socialism and Liberation, Democratic Socialists of America , Jewish Voice for Peace ...

- Foruden demonstrationer har vi for nyligt organiseret en timelang blokade af Capitol i Washington DC. Her deltog nogle hundrede  antizionistiske jøder, som ikke lader sig afskrække af anholdelser og statslig repression.

 • Med hvilke krav går I på gaden ift. krigen i Gaza?

Vores hovedkrav er våbenhvile, for det kan ikke misfortolkes af medierne. Dette krav får stor opbakning fra de jødiske medborgere, der ligeledes er kritiske overfor Israel.
- En ny udvikling i solidariteten er, at nogle af de største fagforeninger – bilarbejderne og postarbejderne – offentligt har udtalt sig for en våbenhvile. Og stadig flere fagforeningsmedlemmer opfordrer nu sågar til politiske strejker for at sætte handling bag deres krav. Alene disse klare ord er et historisk skridt i de amerikanske fagforeningers historie. 

 • Klokken 7 om morgenen den 13. november 2023 mødtes snesevis af mennesker foran den militær-teknologiske koncern Raytheon’s vidtstrakte campus i det sydlige Californien. Det var deres svar på en opfordring fra venstrefløjen i Palæstina om at gå i direkte aktion for at blokere strømmen
  af våben til det israelske militær.
   (Forstør ved at klikke på billedet):
 • På et tidspunkt drog demonstranter direkte til Joseph Bidens Demokratiske Partis hovedsæde. Hvordan forløb denne aktion?

- Da det Demokratiske Partis kongres-komité den 15. november afholdt et større arrangement, forsamledes omkring 200 aktivister, som blokerede næsten alle indgange for at få politikerne i tale.
- Med stearinlys ville aktivisterne skabe en stemning af sorg. Politiet reagerede brutalt og mange af os blev tævet sønder og sammen. 

 • Hvilke sociale strukturer kommer demonstranterne fra?

Ift. Philadelphia har jeg det indtryk, at de protesterende hovedsagligt stammer fra middelklassen,  der er mange studerende og faguddannede folk.
Det arabiske community har tidligere vist solidaritet med "Black Lives Matter"-bevægelsen, og derfor er der mange sorte, som solidariserer sig med palæstinenserne.
- Det er de undertryktes solidaritet med hinanden. De fleste demonstranter, der går på gaden er ikke ældre end 30 år.

 • Du er også engageret i interreligiøst socialarbejde.
  Kan du sige noget om det?

- Jeg har et intensivt samarbejde med forskellige religiøse organisationer, blandt andet muslimske og jødiske foreninger.
- Forbindelsen til Palæstina-solidariteten var ikke til at komme udenom, da flere og flere unge amerikanske jøder er kritisk indstillet overfor den zionistiske idé og gerne vil organisere deres modstand mod denne.Vi samarbejder med antizionistiske rabbinere.
Muslimske og arabiske medborgere er det mere vanskeligt at få kontakt med.
- Siden den 11. september 2001 har arabiske medborgere, inkl. mig selv
og min familie, kæmpet med statslig repression.
Angreb og udgrænsning i skolen og i hverdagen var ingen sjældenhed. Derfor er mange arabere og muslimer blevet afpolitiseret. 

 • I Tyskland har vi et fænomen: Pro-zionister, der betegner sig selv som venstreorienterede. Kender du til lignende grupper i USA?

Det findes ikke i USA. Venstrefløjen står solidarisk på de undertryktes side, også når det gælder palæstinenserne. Men mange jødiske aktivister fra "Jewish Voice for Peace" anklages for at være "fake-jøder".
- I modsætning til de zionistiske jøder har de unge medlemmer af Jewish Voice for Peace« imidlertid erkendt, at deres forældres zionistiske holdning i grunden er baseret på et generations-trauma og ikke udspringer af en politisk analyse.
_______________________________

(Interviewet er oprindeligt offentliggjort i det tyske dagblad Junge Welt, d. 7. december 2023 . Oversat og let redigeret af folk fra autonom infoservice)

 • Dokumentarfilmen- Ahmed og Oliventræet - præsenteret af ThePeoplePress.com

Relateret
* crimethinc
“A Nuclear Superpower and a Dispossessed People”  (October 8, 2023)
An Anarchist from Jaffa on the Escalation in
Palestine and Israeli Repression
* Democratic Socialists of America 
Peace for Palestine — Your National Political
Committee newsletter (October 19, 2023)
* Socialist Alternative
Conflict In Middle East Creates New Challenges for US Imperialism  (November 26, 2023)
* Party for Socialism and Liberation
Israel’s pinkwashing ‘task force’ aims to crush growing Palestine solidarity on U.S. campuses