Klima-aktivisters kamp mod brunkulsminerne

Klima-aktivister forbereder den daglige nålestik-aktion
Klima-aktivister forbereder den daglige nålestik-aktion

En gruppe klima-aktivister har i mere over 4 år med en ukuelig ihærdighed blokeret og for-styrret den rovdrift, som den tyske energikoncern RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG ) udøver i den 12.000 år gammel urskov 'Hambacher Forst' ved byen Köln.

Ifølge meningsmålinger er hele 72 % af den tyske befolkning for en total lukning af kulminedriften.

Aktivister, lokale  borgerinitiativer og et flertal af de mennesker der lever i området ved 'Hambacher Forst' har allieret sig mod den ”hensynsløse profitgrådighed”, der hærger landskabet og klimaet.

(Forstør ved at klikke på billedet): 

  • Et tusind år gammelt økosystem bliver smadret

RWE-koncernens miner skærer et kilometerlangt åbent sår gennem landskabet De enorme gravemaskiner gnaver løs, efter at sandet, skovene og markerne er ryddet:

Af de tidligere 6000 hektar skov er der nu kun 900 hektar tilbage. I løbet af vinteren skal yderligere 70 hektar skov fældes for at give mere plads til brun- kulsminedriften.

Et tusind år gammelt økosystem bliver på denne måde smadret – km for km. Talrige landsbyer er forsvundet i jagten på brunkullet, og konsekvenserne for miljøet er uoverskuelige.  

(Forstør ved at klikke på billedet): 

  • 72 procent af den tyske befolkning er imod kulminer

Ifølge meningsmålingsinstituet Emnid er 72 procent af den tyske befolkning for en total lukning af kulminedriften. Den konservative-socialdemokratiske regerings-koalition har af taktiske grunde skubbet afgørelsen om kulminedriften til efter valget i år. Tidligst i 2018 vil de ansvarlige politikere tage stilling kulminedriftens fremtid i Tyskland.

  • Mangfoldig modstand

Klimaktivister fra Nordtyskland, Østrig, Spanien og Italien har indrettet sig i en permanent klimacamp (billede tv.), som regelmæssigt får besøg og forskellige-artet støtte fra lokalbefolkningen. Nogle har bygget huse oppe i træerne, for dermed at beskytte træerne fra at blive fældet:

  • Sammenstød med RWE-koncernens vagtkorps

Til tider kommer det til militante sammenstød mellem det private vagtværn fra RWE-koncernen og aktivister. Således skete det i slutningen af november 2016, da maskerede aktivister angreb en bil med 4 vagtfolk, der i længere tid har udøvet chikane mod campens beboere. Efter sammenstødet måtte vagtfolkene en tur på hospitalet.

  • Forsinker rovdriften og skaber finansielle gener for koncernen

Som regel holder klimaaktivisterne sig fra vold mod mennesker og koncentrerer sig om at forsinke rovdriften og skabe finansielle gener for koncernen. Klimaaktivisterne har alene i 2016 gennemført omkring 130 aktioner mod RWE koncernen, der angiver materielle skader og produktionsforsinkelser til flere millioner Euro. At RWE fastholder brunkulsdriften skyldes, at koncernen hvert år stadigvæk tjener hunderede millioner Euro på sine kraftværker.

(al./ autonom infoservice)


Relateret

autonom infoservice

 

_______________________

Det sker i København, d. 7. maj 2017

  • Demonstration mod bebyggelse på Amager fælled