700 politifolk rydder populær bydelscafé i Berlin-Neukölln

I dag kl. 9 om morgenen trængte politistyrker ind i venstrefløjs- caféen ”Syndikat” i bydelen Neukölln i Berlin.
Efter et forgæves forsøg på at komme ind gennem baggården, brød politiet gennem fordøren i det legendariske mødested, der har ligget på dette sted i årtier. 

  • Investeringsselskabet ”Pearls Global”

Grunden til tvangsrydningen af det venstreradikale cafékollektiv er, at de er blevet sagt op af ejendomsspekulant koncernen ”Pearls Global”. Kollektivet har  forsøgt at afværge en rydning ved at indgå i en dialog om husets fremtid. Men alle forsøg mislykkedes.  (Forstør ved at klikke på billedet):  

  • "Uskønne scenarier og vold“ 

Siden sidste uge har aktivister
og beboere i bydelen protesteret mod tvangsrydningen. Politiet havde på et tidligt tidspunkt afpærret området omkring caféen.  
"Vi har indstillet os på, at det kommer til uskønne scenarier og vold" (se billedet tv.), erklærede politiets talsmand til pressen. Over 700 politifolk blev iflg. politiets egne oplysninger udkommanderet til rydningen – samt en politihelikopter.

Efter politiets brutale rydningen gik en spontan demonstration gennem bydelen. Den blev flere gange holdt tilbage af politiet.

Senere fulgte flere protester og det kom til enkelte konfrontationer med politiet. 
44 aktivister blev anholdt ifm. protester mod rydningen af  ”Syndikat“, der blev grundlagt i 1985.  (autonom infoservice) 

___
links

  • Solidaritetshilsen fra Syndikats venner på Sea-Watch4 i Middelhavet:

Relateret
autonom infoservice