Rusland: Anarkisten Azat Miftakhov (27) dømt til seks års straffekoloni

Anarkisten Azat Miftakhov
Anarkisten Azat Miftakhov

Næsten dagligt berettes der om anholdte oppositionelle i Rusland. Lovene mod regeringsfjendtlig aktivisme er så bredt anlagt, at domsfældelsen er afhængig af dommernes politiske ståsted.
Anarkister og antifascister er politiets foretrukne ofre i Rusland. 
Azat Miftakhov er endnu en politisk fange der kommer fra disse sammenhænge.

Azat Miftakhov har lige fra starten af sin anholdelse i 2019 afvist, at han har knust et vindue i regeringspartiet ”Enig Rusland’s” lokaler og kastet en røgbombe ind i bygningen. Dommeren anså ham for skyldig på trods af aflastende udsagn fra Asats medanklagede kammerater. 

At Azat Miftakhov ifølge en notits fra ”Centrum for bekæmpelse af ekstremisme” er registreret som medlem af den anarkistiske gruppe ”Folkets selvforsvar”, mente dommeren var et yderligere indicie ift. vidneudsagnet fra et anonymt vidne ved navn ”Petrov”, der angiveligt har iagttaget aktionen. 

  • Øjenvidne (”Petrov”) ”var død af sygdom”

På baggrund af vidnets udsagn blev Azat Miftakhov i februar 2019 anholdt (1) og var varetægtsfængslet indtil hans retssag startede den 11. januar 2021. Efterfølgende blev han dømt for ”bølleagtig adfærd”.
Det såkaldte øjenvidne (”Petrov”) deltog ikke i retssagen, fordi han ifølge statens anklagemyndighed ”var død af sygdom”.
Azats to kammerater ”Irena” og ”Boris” (nomes de guerre), der blev anholdt umiddelbart efter aktionen mod regeringspartiet i februar 2018, har efter tortur med elektrochok og slag tilstået at have knust et vindue og kastet en røgbombe ind i bygningen samt filmet dette: 

De har altid afvist, at den anholdte Azat Miftakhov var med til aktionen. De to aktivister blev pga. deres (afpressede) tilståelse mildere dømt end Azat Miftakhov. 

De fik en betinget fængselsdom på henholdsvis fire år og to år samt en bøde på omregnet ca. 4200 kr. hver.
Næsten dagligt berettes der om anholdte oppositionelle i Rusland.

  • Nådesløs fængselsrealitet

Lovene mod regeringsfjendtlig aktivisme er så bredt anlagt, at domsfældelsen er afhængig af dommernes politiske ståsted. Anarkister og antifascister er politiets foretrukne ofre i Rusland. Azat Miftakhov er endnu en politisk fange der kommer fra disse sammenhænge. 
De kriminaliserede aktivister er helt afhængig af støtte udefra for at undgå at bryde sammen i en nådesløs fængselsrealitet, der er ekstrem brutal for at afskrække alle fra at engagere sig politisk oppositionelt.  (autonom infoservice)

  • Note

1. Se beretningen herom på autonom.org : Russian anarchist Azat Miftakhov jailed after secret witness testifies (februar 2019) 

  _____________________________________________________

OBS.
Onlinebegivenhed.
Mandag, d. 8. februar 2021 * kl. 16.00 - 18.00

  • Introduktion til Solidaritetsøkonomi:
    100 år Pyotr Kropotkin

Online: goto.prosa.dk * organisator: Bjarke Friborg
Mandag den 8. februar 2021 kl. 16.00 - 18.00 
Alle på eller uden for Facebook