Tjetjenien, Syrien, Ukraine - Ruslands militære terrorstrategi

Maleri af Pablo Picasso: Tyske nazi-fly bombarderer den baskiske by Guernica under den spanske borgerkrig den 26. april 1937
Maleri af Pablo Picasso: Tyske nazi-fly bombarderer den baskiske by Guernica under den spanske borgerkrig den 26. april 1937

Det russiske militærs drejebog fra tidligere militære angreb bliver nu anvendt i krigen mod Ukraine. Byer omringes og beskydes med apokalyptisk bombeterror. 
Igen og igen bryder Rusland aftaler om humanitær hjælp og flugtkorridorer. 
Formålet: At udslette infra-strukturen, knuse modstanden og demoralisere beboerne.

 • Putin-regimets bombeterror mod Ukraine 
  (Forstør ved at klikke på billedet): 
 • Fra Grosnyj 1995 og Aleppo 2015 ...

Den russiske stats terrorkrig mod den ukrainske befolkning gentager en praksis, som det russiske militær udøvede i Tjetjeniens hovedstad Grosnyj i januar 1995, hvor over 25.000 overvejende civile beboere blev dræbt.

Fra september 2015 til december 2016 gentog det russiske militær den grusomme krigsstrategi i byen Aleppo i det nordlige Syrien. 
Den syriske menneskerettighedsorganisation ’Syrian Observatory for Human Rights’ (Sohr) har dokumenteret, hvorledes det russiske luftvåben i årene 2015-2019 har støttet Assad-regimet militært ved at angribe bla. hospitaler, skoler og markeder.

________________

Under de russiske luftangreb blev mindst 8300 civile  dræbt og utallige såret.

I byen Aleppo blev over 33.000 bygninger beskadiget eller fuldstændigt ødelagt.

 

Den Russiske Føderations præsident Vladimir Putin udtalte i russisk TV (Interfax, den 11. oktober 2015), at militærindsatsen i Syrien var blevet grundigt forberedt og har til formål at stabilisere ”den legitime magt i Syrien” (Bashar al-Assads korrupte terrorapparat).
Militærledelsen testede i forbindelse med bombetogterne mod de syriske oppositions-områder forskellige våbensystemer, militærrteknikker og udstyr.
Ifølge det russiske forsvarsministerium fik militæret afprøvet ”200 forskellige mønstre af russisk militærteknik”. I 2017 erklærede viceforsvarsminister Juri Borisov, at der i Syrien har fundet over 600 testforløb på militærsystemer sted.

 • ... til Ukraine i dag

Det russiske militærs drejebog fra tidligere krige bliver nu anvendt i angrebet på Ukraine. Byer omringes og beskydes med apokalyptisk bombeterror. Formålet er klart: At udslette infrastrukturen og knuse modstanden helt. Igen og igen bryder Rusland forhandlings-aftaler om humanitær hjælp og flugtkorridorer. Dette er strategien for at demoralisere beboerne i krigszonen.

Den russiske militærindsats på diktatoren Assads side fungerer i vid udstrækning som vejledning for krigsførelsen i Ukraine. I Syrien startede krigen via forstæderne til Damaskus, som blev tilbageerobret fra rebellerne og endte i den barbariske belejring og de facto udslettelse af byen Aleppo i december 2016.

Overalt i Ukraines byer søger beboerne ly fra bombardementer ...
Overalt i Ukraines byer søger beboerne ly fra bombardementer ...

I Ukraine går krigen via byerne Kharkiv i det nordøstlige Ukraine (næststørste by med ca. 1,5 millioner indbyggere) og industribyen Mariupol ved det Azovske Hav (med ca. 460.000 indbyggere) fremad indtil hovedstaden Kiev.
Mens det i Syrien handlede om at komme det trængte Assad-regime til undsætning, drejer det sig med al sandsynlighed i Ukraine om at afsætte den vestligt orienterede  Zelenskyj-regering og erstatte den med en regering af Putins nåde.

 • Russian forces regroup on outskirts of Kyiv (11. marts 2022)
 • Viceborgmester fra byen Mariupol i det sydøstlige Ukraine:
      ”Vores by er under konstant beskydning“

I den belejrede havneby Mariupol venter ifølge oplysninger fra bystyret over 200.000 beboere på at blive evakueret.

” Byen bliver konstant bombarderet af den russiske hær, som har spærret samtlige veje ud af Mariupol. Det russiske militær tvinger lastbiler på vej til byen med føde- og drikkevarer til at vende om igen. (...) Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive ødelæggelsens omfang i vores by. Byen eksisterer egentligt ikke længere... udtaler  byens viceborgmester Serhij Orlow til den tyske ARD-TV kanal ”MittagsMagazin” d. 10. marts 2022.
Indtil den 11.marts 2022 er flere tilløb til oprettelse af flugtkorridorer for civilbefolkningen mislykkedes pga. beskydninger fra det russiske militær. Nogle beboere, der forsøgte at komme ud af byen i egen bil, er blevet beskudt fra russiske stillinger. Nogle af de flygtende blev dræbt eller såret - og måtte panikslagne vende tilbage til byen.

 • Mariupol: humanitarian crisis deepens as Russia intensifies shelling (11. marts 2022):
 • Russisk militær anvender klyngebomber i beboelsesområder

Ifølge FNs Menneskerettighedskommissariat foreligger der en del dokumenterede oplysninger om flere tilfælde af, at russiske soldater anvender klyngebomber * i beboede områder i Ukraine. En talsperson fra FNs Menneskerettighedskommissariat udtaler i en pressekonference:

 Vi vil minde de russiske myndigheder om, at målrettede angreb på civilbefolkningen og civile objekter samt tæppebombardementer af byer
og landsbyer og andre former for spredte angreb  ifølge Folkeretten er
forbudt og kan forfølges som krigsforbrydelse.
(kilde: Reuters)

* (Klyngebombe, også kaldet "fragmentationsammunition", består af en eksplosiv metalbeholder, der brister, når bomben eksploderer. Eksplosionen kan ødelægge ejendomme og områdets infrastruktur og den dræber og lemlæster mennesker og alle levevæsener i det ramte område).

(folk fra autonom infoservice)

______

Relateret


I en efterfølgende artikel i starten af næste uge, bringer vi et aktuelt interview med en ukrainsk libertær socialist, der deltager i det civile forsvar
af Kiev.