Tyskland: Direkte protester mod G7-topmødet bliver ikke tilladt

Søndag den 26. juni 2022 mødes stats- og regerings-chefer fra G7-gruppen i Schloss Elmau 100 km syd for München.
Når G7-topmødet begynder, vil hele regionen omkring Garmisch- Partenkirchen blive transformeret til en højsikkerhedszone.  

  • + Et tilbageblik: Topmøde modstand gennem tiderne - en kritisk refleksion

De bayriske myndigheder har givet tilladelse til, at en protestdemonstration på max. 50 deltagere kan finde sted i en halv time indenfor høre- og synsvidde af slottet, hvor topmødet foregår. Aktionsalliancen Stop-G7 betegner dette som ”en uhyrlig indskrænkning af vores forsamlingsfrihed”.

  • 18.000 politifolk, afspærringer og kontrolpunkter på gaderne skal sikre, at myndighedernes påbud overholdes.

Rundt om slottet opsættes et 16 kilometer langt hegn og der etableres en sikkerhedszone, hvor kun akkrediterede har adgang.  På centrale steder vil politiet opstille kontrolposter, kloakdæksler i gaderne bliver forseglet og til lufts hersker der flyveforbud under topmødet.

Stop-G7 alliancen mobiliserer til en stor og bred demonstration gennem den indre bykerne i München. De forventer, at flere tusind mennesker vil dukke op for at protestere mod global uretfærdighed og klimakrise.

Chinook helikopter overvåger området omkring G7 topmødet
Chinook helikopter overvåger området omkring G7 topmødet

Om søndagen vil omkring 1.000 topmøde-modstandere demonstrere i Garmisch-Partenkirchen syd for München, ifølge Stop-G7 alliancen vil de ikke komme i nærheden af Schloss Elmau, hvor topmødet foregår.
Kun en delegation på 50 demonstranter får mulighed for at protestere tættere på slottet, efter ID-tjek i politiets busser på stedet. 

  •  ”G7-staterne har det historiske ansvar for klimakrisen ... ” 

Gennem de seneste årtier har topmødeprotesterne forandret sig indholdsmæssigt. Mens det tidligere først og fremmest handlede om protest mod den globale sociale og økonomiske ulighed, så er der i dag også fokus på klimakrise og de økologiske følger.

 G7-staterne har det historiske ansvar for klimakrisen. Men de som lider allermest under klimaforandringerne er det globale Syd, som ikke har nogen indflydelse på beslutningerne i G7” hedder det i opråbet fra Stop-G7 alliancen.” 

Stop-G7 aktivisterne kræver et gældsbytte: De fattige landes økonomiske gæld mod de riges økologiske gæld. Konsekvensen:

 De fattiggjorte lande må eftergives deres gæld, så de kan lade deres fossile råstoffer forblive i jorden og finansiere deres transformation til bæredygtig produktion. 
__________

Aktionserklæring (22. juni 2022):

Fight G7 - Farbangriff auf Allianz-Standort - Video und Bericht

  • autonom infoservice
    Topmødemodstand – et tilbageblik (juni 2017) 
    - Fællestræk for topmøde-modstanden * En kritisk refleksion 
    - Et udpluk af topmøder med særlig betydning for den radikale  venstrefløjs modstand

(Forstør ved at klikke på billedet): 

PS.

"This is what democracy looks like! "
"This is what democracy looks like! "

autonom infoservice 

** Læs reportagen fra aktivister i den autonome blok