Italien: Den anholdte kaptajn Carola Rackete er fri igen

En italiensk domstol har tirsdag, den 2. juli løsladt 'Sea-Watch 3' - skibets tyske kaptajn Carola Rackete, der har siddet i husarrest på fjerde dag for at sejle migranter til Lampedusa.

  • Velmenende ord på flygtninge- verdensdagen hjælper ingen, det som der kræves, er handling. De reddede på Sea-Watch 3 har øjeblikkeligt brug for en sikker havn.”   Carola - kaptajn
Sea-Watch 3
Sea-Watch 3

Efter to uger på åbent hav med 40 afrikanske skibbrudne migranter om bord, besluttede ”Sea-Watch 3“ – kaptajnen Carola Rackete sammen med skibets crew at trodse de italienske myndigheder og sejle ind i Lampedusas havn. Således sket lørdag morgen den 29. juni 2019.  

Efter ankomsten i havnen Porto Empedocle blev skibet straks  ransaget af det italienske finans - og toldpoliti og den 31-årige kaptajn anholdt. (billedet tv.).                  Anklagen lyder på ”forsætsligt angrebet af et krigsskib” ,”illegal indsejling i italiensk farvand” samt ”befordring af illegal indvandring”. 

De 40 skibbrudne migranter fik lov til at komme på land. Resten af skibsholdet forblev om bord på skibet og en talsperson fra ”Sea-Watch 3“  udtalte til bl.a. de italienske dagblade ”Il Manifesto” og ”Corriere della Sera”, at de har tænkt sig hurtigst muligt efter de bureaukratiske hyrdler fra myndighedernes side, at bryde op igen for at redde bådflygtninge i vanskeligheder. 

  • 'We say bravo to the captain,' Sea-Watch 3 migrant tells:
  • Dommeren: Carola Rackete gjorde "sin pligt" til at beskytte liv

En italiensk domstol har i dag, tirsdag, løsladt den tyske kaptajn Carola Rackete, der har siddet i husarrest for at sejle migranter til Lampedusa.

Den italienske dommer mener, at Carola Rackete gjorde "sin pligt" til at beskytte liv, da hun sejlede 40 afrikanske migranter til den italienske ø Lampedusa om bord på skibet Sea-Watch 3, oplyser en anklager.Rackete risikerer stadig at blive sigtet i sagen, men dommer Alessandra Vella beordrede hende løsladt omgående. 

  • Mens Carola Rackete var i husarrest på Lampedusa, blev der i mange europæiske lande gennemført protestaktioner og pengeindsamlinger. Et par billeder fra solidaritetstilkendegivelserne med ”Sea-Watch 3“ og kaptajnen Carola Rackete:

links  

Press conference with Carola Rackete 28.06.2019 

  • Tariq Ali: "Migration, The Movement of Peoples in the World - 2018"