Tyskland: Klimaaktivisternes kamp for at bevare Dannenröder skov

I hjertet af Tyskland, lidt nord for Frankfurt a.M, ligger Dannenröder Forst. Skoven, der er omkring 250 år gammel, skal nu delvis fældes for at bane vejen for udbygning af en motorvej.  
For at forhindre dette har aktivister besat det rydningstruede område og oprettet omkring 50 huse i træerne. Her bor omkring 100 klimaaktivister med vidt forskellig baggrund.

  • Større politistyrker er i onsdags, d. 16. september 2020, begyndt på at rydde aktivisternes barrikader omkring skoven ...

 (Forstør ved at klikke på billedet):

  • Dannenröder skov er i stor fare. Den cirka 250 år gamle løvskov/ blandingsskov i delstaten Hessen forsyner sammen med Herren skov en halv million mennesker med rent drikkevand. Fra den 1. oktober 2020 skal dele af skoven fældes  – til fordel for motorvejen A49. Planen går ud på at dele skoven i to dele ved at skære den over med en motorvej. Følgerne for hele økosystemet i området vil være katastrofalt og ikke til at genoprette.”
                   - Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND) -

Onsdag den 16. september 2020 startede delstatsregeringen i det tyske forbundsland Hessen, der består af en koalition mellem det konservative parti CDU og De Grønne,  rydningen af den  besatte 'Dannenröder Skov' ("Danni").
Planerne er at bygge en motorvej – ”A49”. Det drejer sig om en relativ kort motorvej-strækning på 43 km, der skal fungere som en tidsbesparende forkortelse af den i forvejen eksisterende motorvej A49 mellem byerne Kassel og Gießen.
Den brede alliance, der i 40 år med støtte fra de lokale beboere har gjort modstand mod disse planer, anser dette som et politisk knæfald til den magtfulde billobby.

Demo i Marburg den 21. august 2020:  "Skov istedet for asfalt - Danni bleibt"
Demo i Marburg den 21. august 2020: "Skov istedet for asfalt - Danni bleibt"
  • Omkring 64 hektar skov fældes til fordel for en overflødig motorvejstrækning  

For at forhindre at dele af den gamle skov fældes til fordel for en kort og overflødig motorvejstrækning på 43 km har klimaaktivister besat det rydningstruede område og oprettet omkring 50 huse i træerne.
De er opdelt i seks ”landsbyer”, hvori der bor omkring 100 klimaaktivister med vidt forskellig baggrund. Deriblandt meget unge mennesker fra ”Fridays for Future“. Nogle af dem har tilbragt deres skoleferie her.

I onsdags, d. 16. september 2020, er større politistyrker begyndt på at rydde barrikaderne på tilkørselsvejene. Politiaktionen trak ud til om eftermiddagen, da hovedvejen var blevet spærret af en såkaldt ”tripod” – en konstruktion af tre træstammer, som en aktivist har placeret sig ovenpå. Træhusene er indtil videre blevet forskånet.

  • Større grupper af klimaaktivister forsøgte med fysisk blokade at besværliggøre rydningen af barrikaderne

Det kom efterfølgende til nogle mindre skærmydsler, hvorpå to aktivister blev anholdt og varetægtsfængslet. De bliver ifølge politiets pressetalsperson anklaget for ”farligt indgreb i den offentlige trafik og modstand mod politiet”, idet der blev kastet malerposer og punkteret politibiler.
Andre 8 aktivister er blevet tilbageholdt i forbindelse med personregistrering. Protesterne mod rydningen af Dannenröder skov bliver støttet af mange organisationer, deriblandt det tyske 'Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland' - BUND, Robin Wood , Campact , m.fl.

  • Den sort-grønne delstatsregering bringer sig i åben konflikt med hele klimabevægelsen", når den tillader, at Danneröder skov bliver fældet, udtaler klimaalliancens talsperson Clara T. i en nylig afholdt pressekonference. 
Klimaaktivisternes pressehold
Klimaaktivisternes pressehold

At det grønne parti, som er del af delstatsregeringen, bakker op omkring dette klimamæssige overgreb er symptomatisk for partiet De Grønnes politiske højreudsving i delstaten Hessen.

I de kommende dage vil der blive organiseret større demonstrationer og blokadeaktiviteter i området omkring Danneröder skov. (ikh., al./autonom infoservice)

           Relateret  

Stor politiindsats i Dannenröder skov: