Grækenland: Retssag mod 24 aktivister på øen Lesbos

Den 18. november startede retsprocessen mod Sarah Mardini og Séan Binder samt 22 andre anklagede på den græske ø Lesbos.
De risikerer op til 25 års fængsel, fordi de har hjulpet mennesker i nød og reddet liv.

** 18. november 2021: 'Sea-Watch4' redder 86 mennesker på en overfyldt gummibåd

Den 18. november 2021 startede retsprocessen mod to aktivister, som har hjulpet både i havsnød ved den græske ø Lesbos. De er anklaget for forseelser, der kan udløse straffe på op til 8 års fængsel.

Samme dag begyndte også processen mod Sarah Mardini (25), flygtning fra Syrien og Seán Binder (27), tysk aktivist. De anklages for menneskesmugling, bedrageri, pengevask og for at tilhøre en kriminel forening. Disse anklager kan give op til 25 års fængsel. 

Sarah kom til Lesbos på en migrantbåd i 2015. Da maskinen som drev båden gik i stå, reddede Sarah og hendes søster 18 medpassagerer ved at trække den synkende båd i sikkerhed. Senere tog hun igen til Grækenland og meldte sig som frivillig hos en græsk redningsorganisation.

Her mødte hun Seán, der er en trænet dykker. Sarah og Seán blev anholdt i 2018 på basis af en lang række anklager, bla. smugling, spionage, ulovlig brug af radiofrekvenser og bedrageri. De tilbragte mere end 100 dage i fængsel, før de blev løsladt mod kaution i december 2018.

"Solidaritet og menneskelighed sættes for en domstol, alt imens mennesker stadig drukner i Middelhavet.
Anklaget er ikke kun solidariske mennesker og livreddere til søs, også de flygtede bliver kriminaliseret. Solidaritet med Sarah, Séan, Nassos og de 21 andre anklagede."


Relateret. * info immigrants: "Trial of aid workers who rescued migrants to start in Lesbos" (17.november 2021)

  • 18.november 2021 kl.13: 
    Sea-Watch 4 redder 86 Menschen på en overfyldt gummibåd. Deriblandt gravide, kvinder og børn.

"Vores flyvemaskine Seabird (billedet tv.) fik øje på båden i morges. Vi er lettede over, at disse mennesker nu er kommet sikkert ombord på Sea-watch4.

Før dette havde den libyske kystvagt ganske illegalt fanget en gruppe flygtninge og kom derpå faretruende nær Sea-watch4. I panik sprang 6 personer fra den libyske patruljebåd i vandet og blev heldigvis bragt i sikkerhed af folkene på Sea-watch4. " # seawatchprojekt på facebook:

  • (Forstør ved at klikke på billedet):
Den tidligere Sea-Watch kaptajn Pia Klemp
Den tidligere Sea-Watch kaptajn Pia Klemp

            konfront