EU-topmøde lægger op til en teknisk oprustning af Fæstningen EUropa

Med endnu flere hegn og mure vil EU holde flygtninge væk fra EUropa. Denne brutale migrationspolitik
langs EUs ydre grænser vil
skabe endnu mere vold og lidelse.  
Siden 2014 er grænse-murene omkring EU blevet udvidet fra omkring 315 km til 2.048 km ... 

"Det er vigtigt, at EU-landene var enige om at
anerkende migration som en europæisk opgave,
der kræver en europæisk løsning," 
(EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen)
 

  • ”Endelig taler vi klart om asylbremse”

Den østrigske forbundskansler Karl Nehammer fra det konservative parti ÖVP udtalte efter sidste uges EU-topmøde i Bruxelles:
” Endelig har vi formået at sætte temaet migration på dagsordenen igen”. ”Endelig taler vi klart om asylbremse”. ”Endelig er vi enige om, at alle EUs ydre grænser er i fokus".
Men alt dette har i årevis været på dagsordenen ved EUs topmøder.

De østrigske konservative (ÖVP) og den bayriske pedant (CSU) havde op til topmødet fremsat krav om, at EU fremover skal betale for hegn ved EUs ydre grænser. Dette krav blev afvist af andre stater og af EU-kommissionen.
Denne strid har domineret nyhedsstrømmen, skønt disse hegn allerede eksisterer, i Polen, Spanien og Bulgarien.

Siden 2014 er grænsemurene omkring EU blevet udvidet fra 315 km til 2.048 km. De er blevet finansieret af de enkelte EU-lande, der samtidigt har modtaget millioner af Euro fra Bruxelles til at finansiere andre grænsebeskyttelsesforanstaltninger.

Denne strid om hegn og mure omkring EU-området er blevet kunstigt blæst op. De europæiske konservative og flere socialdemokratisk førte regeringer som i Danmark, reagerer dermed på konkurrencen fra det ekstreme højre. 

Og de som er imod, for eksempel Luxemburgs ministerpræsident Xavier Bettel, der kalder en EU-mur for en skændsel og den tyske koalitionsregering  - Socialdemokratiet SPD, De Grønne, det neoliberale FDP - accepterer samtidigt andre foranstaltninger, der for flygtninge betyder lidelse, vold og fratagelse af elementære menneskerettigheder.

Pushbacks bliver således stiltiende accepteret, samarbejdet med Libyens kystvagt institutionaliseret. Internering af flygtninge under umenneskelige forhold er blev gængs praksis.

Denmark offers Syrian refugees money to return home or be put in a deportation centre (2022):


De fleste af de værktøjer EU nu siger, de vil satse på, har de opbygget siden 2016 og de vil nu blive udbygget. Blandt andet med en yderligere teknisk oprustning langs EUs ydre grænser, hvilket vil skabe endnu mere vold og lidelse.  

  • Libya: Thousands of migrants rounded up and taken to ‘inhumane’ detention centres:
  • 'Get away from the target': rescuing migrants from the Libyan coast guard


M
en antallet af flygtninge der ankommer til EU kan kun reduceres, hvis man samtidig afviser retten til at søge om asyl – sådan som det rent faktisk sker i Mellila, Polen, Ungarn, Kroatien og i det Ægæiske Hav. Ellers måtte man lade menneskene krydse de regulære grænseovergange.

De oprindelseslande og transitstater, der ikke følger EU-aftaler omkring udvisning og tilbageholdelse op i praksis, vil EU sætte under pres ift. handels-, visa- og udviklingspolitik. EUs brutale migrationspolitik vil skabe store vanskeligheder i EUs bestræbelser på at opbygge partnerskabsforbindelser til regeringerne i de afrikanske lande...     (folk fra autonom infoservice)

  • When Europe turns a blind eye:
    Life and death in the Mediterranean (2022)