artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Di

20

Jun

2017

G20 topmøde i Hamburg: ”'Welcome to Hell–demoen' bliver den største sorte blok nogensinde i Europa ...”

Interview med 2 ældre autonome om anti-G20 demoen i Hamburg den 6. juli 2017.

Peter har siden 1977 boet i by-delen Schanzenviertel i Hamburg og Andreas er advokat for aktivistcenteret ”Rote Flora” i byen. De repræsenterer den autonome ”Welcome to hell“ – mobilisering.

  • Opdatering (21.juni 2017): Det socialdemokratiske bystyres forbud mod den planlagte G20-protest Camp i Hamburg er netop blevet afvist af domstolen.
mehr lesen

Fr

16

Jun

2017

"Chiles militærbødler er aldrig blevet retsforfulgt ... "

Den 12. december 1974 bliver den 20-årige Beatriz Bataszew bragt til ”Venda Sexy”. Hun er medlem af ”Det Revolutionære Venstres Bevægelse”  (MIR).

”Venda” betyder øjenbind og hen-tyder til, at fangerne bringes til huset med bind for øjnene for derefter at blive misbrugt seksuelt af militærets bødler. Huset kaldes også for ”La Discoteca”, fordi der konstant kører ekstrem høj musik for at overdøve skrigene fra torturkældrene. 

Mere end 40 år senere kæmper Beatriz Bataszew stadig for retfærdighed – for hende selv og for andre tidligere fanger under militærdiktaturet. 

  • Her er en hendes skildring
mehr lesen

Mi

14

Jun

2017

Brasiliens usynlige flertal

Lutz Taufer, tidligere medlem af den tyske byguerilla Rote Armée Fraktion (RAF), har skrevet sine erindringer.

Hans vej går fra Freiburgs 68-bevægelse til Heidelbergs venstreradikale antipsykiatri- orienterede ”Sozialistisches Patientenkollektiv” til RAFs ”kommando Holger Meins”. Sidstnævnte gennemførte den 24. april 1975 en aktion i den tyske ambassade i Stockholm. Formålet var at få løsladt 26 fanger fra byguerillaen. Ambassaden blev stormet af politiet og aktionen resulterede i døde på begge sider.

Efter sin løsladelse fra fængslet har Lutz Taufer i 10 år arbejdet som socialarbejder i brasilianske slumkvarterer, de såkaldte ”Favelados”. Vi bringer her Lutz Taufers interview med den kendte brasilianske forfatter Luiz Ruffato. 

  • Bonus. Video-interview med Lutz Taufer, om bz’else af den tyske ambassade i Stockholm 
mehr lesen

Fr

09

Jun

2017

”Vi må ikke holde op med at fortælle historier om selvorganisering og alternativer...”

Et interview med Regine B., der bor i det anarkistiske kollektiv ”Villa Locomuna” i den midttyske by Kassel.

Hun fortæller om livet i kollektivet, om månedsbladet Contraste (Zeitung für Selbstorganisation) som hun er redaktør af - og om fremtidsudsigter for anarkistiske printmedier. 

______________________

" Og hvis nogen siger til mig, at mine idéer er urealistiske eller at de ikke fungerer, da kan jeg kun svare: Det system vi lever i nu fungerer slet ikke. Jeg har ingen anelse, om det lykkes os at skabe noget andet eller om vi vil fejle i stor stil. Men prøve – det skal vi ..." 

mehr lesen

Di

06

Jun

2017

Tidsdoku. Tyskland, den 2. juni 1967

Den 2. juni 1967 blev en skærings- dato i Vesttyskland.                        Den dag gik tusindvis af studenter og andre på gaden for at demonstrere mod Shahen af Persien Resa Pahlavi  i forbindelse med hans statsbesøg i Vestberlin.

Demonstranterne blev angrebet af såvel Shahens egne sikkerhedsfolk som af tysk politi. En kriminalbetjent skød studenten Benno Ohnesorg i baghovedet (billede th.) Øjenvidner skildrede dette som ren likvidering. 

mehr lesen