artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Do

04

Jun

2020

Boganmeldelse: ”Madpakker til revolutionen” af Eskil Halberg

Hvis der er nogen, som tror, at ”Madpakker til revolutionen” er en guide til politiske forbrugere eller en brugsanvisning til den klimavenlige madpakke – så tager de fejl.

Eskil Halbergs nye bog er frem for alt en bog om kampen for madautonomi. Han siger det således på side 100:

  • Denne bog er en solidaritetshilsen til dem, der forsøger at genappropiere det tabte landskab og bygge solidariske fællesskaber både på landet og i byerne. Madautonomi er både et middel i kampen mod landbrugskapitalen og klimakrisen og samtidig målet ..." 
mehr lesen

Di

02

Jun

2020

"Ingen angst for nogen"

Interview med Gabriele Rollnik fra "Bewegung 2. Juni"  

"2. juni bevægelse" (1972-1980) var en militant anarkistisk gruppe, der var præget af det proletariske ungdomsmiljø i Vest-berlin.                                                        Bevægelsens populistiske og særdeles vittige aktioner mod banker, politikere, mod politiet og  fængselsvæsenet var populært samtalestof blandt store dele af Vestberlins befolkning.  

  • " Vi orienterede os imod de latin-amerikanske forbilleder og til det, der var sket i Cuba. Altså at en relativt lille gruppe, der var begyndt at kæmpe væbnet, havde udviklet sig til en massebevægelse ... "
mehr lesen

Do

28

Mai

2020

USA: ”Retfærdighed for George Floyd!”

I den amerikanske millionby Minneapolis er det anden aften i træk, at tusindvis demonstrerer mod politiets drab på den 46-årige afro-amerikaner George Floyd mandag aften, den 25. maj 2020.  

I dag i København: "JUSTICE 4 GEORGE FLOYD !"  Demo kl. 16 - 20, Den Røde Plads, Nørrebro.

mehr lesen

Di

26

Mai

2020

’Fridays for Future’: ”Vi har brug for vidtrækkende aktionsformer...”

Coro­na-pandemien har bremset den dynamik, som i hurtigt tempo gav bevægelsen 'Fridays for Future' en imponerende  opblomstring i en lang række lande. 

De mange strejkende skoleelever på gaderne i alverdens byer satte for alvor klimakrisen på den politiske dagsorden.

  • I dette interview fortæller aktivisterne Kira Gedeah og Leonie Wicke om deres politiske udvikling og den vanskelige situation for 'Fridays for Future'.
mehr lesen

Do

21

Mai

2020

"Hunden - en sammensværgelse" - En føljeton

Den irske forfatter, borgerretsadvokat og anarkist Sean McGuffin, skrev romanen »The Hares of the Dog or Inis Fail – The Celtic Conspiracy«.                                                  McGuffin, der i perioder selv var interneret af den britiske besættelseshær, døde 2002 i eksil i USA. Hans litterære produktion er boykottet af både engelske og amerikanske forlag pga. hans sympati for IRA.                                          Derfor er "The Hares of the Dog" kun blevet udgivet på et lille alternativt forlag i Tyskland, hvor den til gengæld er blevet en "bestseller" på venstrefløjen. 

mehr lesen