artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Mo

18

Okt

2021

18.oktober1977: Døden i Stammheim stadig uopklaret

Natten til den 18. oktober 1977 døde tre kendte aktivister fra den vesttyske byguerillagruppe Rote Armee Fraktion (RAF) i et af Europas mest moderne højsikkerhedsfængsler,”Stammheim”. Under omstændigheder der den dag idag er uopklarede...  

  • Hvad skete der denne nat?
    I et
     interview fortæller Irmgard Möller, den fjerde RAF-fange, der som den eneste overlevede natten i Stammheim, herom:

"Det første jeg mærkede, var en stærk susen i hovedet, mens nogen åbnede mine øjenlåg ude på gangen under skærende neonlys. Der stod en masse mennesker omkring mig og rørte ved mig alle mulige vegne.
Så hørte jeg en stemme sige: "Baader og Ensslin er døde" ... Derefter mistede jeg igen bevidstheden. "

  • Nyere undersøgelser tilbageviser statens "selvmord" - version
mehr lesen

Mi

13

Okt

2021

Østrig:Trods korruptionsanklager fortsætter regeringskoalitionen

"Basti (Kurz) ind i spjældet"
"Basti (Kurz) ind i spjældet"

Sidste torsdag, d. 7. oktober 2021, gik tusinder på gaden for at demonstrere  foran det østrigske konservative regeringsparti ÖVPs hovedsæde i Wiens centrum. Demonstranterne krævede forbundskansler Sebastian Kurz’s øjeblikkelige afgang. 

Dagen før havde landets ”korruptions-anklagemyndighed” gennemført en storstilet ransagning af ministerier og konservative partikontorer pga. mistanke om køb af fordelagtige meningsmålinger og medie-beretninger. Finansieret af skattepenge for over ti millioner kroner.

Den 12. oktober 2021 redder koalitions-partneren ”Die Grünen” den konservativt dominerede regering fra oppositionens mistillidsdagsorden, da Sebastian Kurz af taktiske grunde nogle dage forinden trådte tilbage og udnævnte en trofast ven til regeringsleder ...

mehr lesen

Do

07

Okt

2021

Berlin: Politiraid mod det bz’atte hus Rigaer94

Endnu en politiraid mod Rigaer94
Endnu en politiraid mod Rigaer94

Onsdag morgen gennemførte omkring 320 politifolk en razzia i det delvist besatte hus ”Rigaer 94” i Berlin-Friedrichshain.
Politiet invaderede huset efter at have brudt husporten op og foretog id-check på 26 beboere i 24 lejligheder.
Baggrunden for politiraidet var en dommerkendelse på grundlag af husejerens anmodning om at få registreret beboernes navne ifm. kommende rydningskrav. Boligspekulanten gemmer sig anonymt bag et skuffeselskab. 

  • ”Der er ingen tvivl om, at ransagningen kommer netop nu for at svække de oprørske miljøer en uge før rydningen af Køpi Wagenplatz ...”  (Beboerne i Rigaer Straße 94)
mehr lesen

Fr

01

Okt

2021

Berlins boligbevægelse triumferer over spekulanter og det politiske establishment

En af de få basisdemokratiske og venstreorienterede kampagner, der er blevet ført i Tyskland i den senere tid, har resulteret i en vigtig sejr.
Således har over en million berlinere (56,4 procent) i en folkeafstemning den 27. september stemt for ekspropriering (tvungen afståelse) af byens store boligselskaber.
Konkret drejer det sig om over 240.000 boliger tilhørende ejendomsselskaber som ’Deutsche Wohnen’, ’Vonovia’, ’Akelius & Co’.

  • Denne basisdemokratiske kampagne har vist, at en venstrefløj der engagerer sig i organisering af sociale klassekonflikter kan bevæge en hel del ...
mehr lesen

Mo

27

Sep

2021

Suffragetternes guerillakrig i England

Den 27. september 1960 dør råds-socialisten og suffragetten Sylvia Pankhurst i Etiopens hovedstad Addis Ababa. I den anledning genopslår vi historien om suffragetternes herstory.
______________
Sylvia Pankhurst søgte at forene den britiske arbejderbevægelses kamp  med datidens feministiske bevægelse.

  • Over 1.000 sultestrejkende suffragetter blev tvangs-fodret i fængslerne
mehr lesen