artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Mo

24

Feb

2020

Bogbasaren: Historier fra neden

    ____________

Vi anmelder her en række  nyere bøger, der har det til fælles, at de beretter om opstande og modstand mod      de herskende samfundsforhold.
Dramatiske skildringer om livet i skyggen af den officielle historiefortælling. 

 

mehr lesen

Mi

19

Feb

2020

Tyrkiet: Uventede frikendelser i Gezipark-processen

I Istanbul har en domstol i går frikendt Osman Kavala og flere andre anklagede, som har fået en proces på halsen, fordi de i 2013 deltog i Gezipark-oprøret (billedet th.) og i de landsdækkende demoer og aktioner mod præsident Recep
Tayyip Erdoğan.                                Et par timer efter løsladelsen af Osman Kavala blev han anholdt igen. Han anklages nu for at have deltaget i kupforsøget mod Erdogans regering den 15. juli 2016 ...  

mehr lesen

Di

18

Feb

2020

Sexarbejder: ”Vi har brug for rettigheder – ikke kriminalisering!”

Udine de Riviere er en tysk  sexarbejder og har udgivet bogen ”Mein Hurenmanifest”  (Mit ludermanifest) .
Heri fortæller hun om den globale  sexarbejderbevægelse og hendes engagement heri. Det er hendes bidrag til debatten om en samfundsmæssig afklaring omkring sexarbejdet.

  • Et interview med Udine de Riviere 
mehr lesen

Di

11

Feb

2020

Torturekspert i FN: ”Svenske myndigheder konstruerede falske ”beviser” mod Julian Assange...”

I interviewet kommer FNs torturekspert, schweizeren Nils Melzer, nærmere ind på sin undersøgelse af  sagen omkring Julian Assange. Han betegner sagen som en ”thriller fra det virkelige liv”. 

Den handler bla. om konstrueret voldtægt og manipulerede beviser i Sverige. Om de engelske myndigheders pres for at opretholde voldtægtssagen.

Om en lynretssag i London fra forud-indtagede dommere og en truende udlevering til USA med udsigt til en dom på op til 175 års fængsel i henhold til ”Espionage Act fra 1917” - United States Federal Law. 

mehr lesen

Mi

05

Feb

2020

Baskerlandet: Generalstrejke for ”et værdigt liv”

Torsdag den 30. januar 2020 deltog titusinder i en omfattende generalstrejke i Baskerlandet. Strejkekravene var bedre pension, højere mindsteløn og i det hele taget et værdigt liv for alle.          De baskiske fagforeninger, der er samlet i ”Charta for Sociale Rettigheder" beretter, at strejken næsten fuldstændigt lammede industrien.

  • Fremgang for pensionistbevægelsen
  • Venstrefløjsalliancen 'Unidas Podemos'  svigt
mehr lesen