artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Sa

23

Mär

2019

Aktivisten der afslørede Israels atomvåbenarsenal

I 1986 afslørede Mordechai Vanunu Israels illegale atomvåbenprogram og var af den grund 18 år i fængsel – deraf  størstedelen i isolation. 

Vanunu er hovedperson i en politisk thriller fra det virkelige liv.  Den omfatter alt fra opsigtsvækkende afsløringer, hed forelskelse, forræderi, kidnapning, en chefredaktørs stikker-virksomhed og barbariske fængselsforhold… 

  • Her er hans historie.
mehr lesen

Mi

20

Mär

2019

Madrid: Op til 180.000 protesterede mod skueprocessen

"Selvbestemmelsesret er ingen forbrydelse – demokrati betyder at bestemme" .                Sådan lød mottoet for den store demonstration, som i lørdags, den 16. marts,  forvandlede centrum af Madrid til et hav af demonstranter, i solidaritet med de ialt 12 anklagede catalanere.  

mehr lesen

Mi

13

Mär

2019

Folkeopstand i Algeriet: ”Skrub endelig af Bouteflika”

Demonstranterne anser præsident Abdelaziz Bouteflikas (82) afkald på at genopstille som et taktisk fupnummer: ”Han annullerer præsidentvalget, men forbliver ved magten...”        Masseprotesterne der startede den 22. februar i år ser ud til at fortsætte med uformindsket styrke. 

mehr lesen

Mo

11

Mär

2019

Intro til kapitalismens univers

I en tidligere artikel har vi beskrevet nogle af de centrale begreber der, illustrerer casinokapitalismens univers idag. (1)

Nu går vi et skridt tilbage for at forklare de mere grundlæggende egenskaber i selve den kapitalistiske produktionsmåde. 

  • Tag dig en stærk kop kaffe eller et krus the – og kast dig ud i Marx’s metode til forståelse af kapitalismens funktionsmåde.

+ Video: * Robert Kurz om den gobale kapitalistiske krise (på tysk)  * Ernest Mandel: 'Debate on State Capitalism'  

mehr lesen 0 Kommentare

Mo

11

Mär

2019

'Brigate Rosse' – una storia italiana

Den 16. marts 1978, bortfører De Røde Brigader (Brigate Rosse) formanden for partiet 'Democrazia Cristiana' Aldo Moro.  Formålet er at slå en kile i den truende koalition mellem den parlamentariske højre - og venstrefløj.

Statsapparatet afviser de revolutionæres krav om anerkendelse af dem som politisk opposition. Bortførelsen ender efter 55 dage med Aldo Moros død den 9. maj 1978.

  • Hvem var de Røde Brigader? 
  • Beretning fra Prospero Gallinari, der deltog i bortførelsen af Aldo Moro 
mehr lesen