artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

So

23

Sep

2018

"Feminisme og marxisme - et ulykkeligt ægteskab”?

I anledning af 200-året for Karl Marx' fødsel (1818 – 1883) er der i år blevet afholdt en del marxisme seminarer.

Da den feministiske vinkel som regel ikke spiller nogen rolle i dem, henviser vi til en kongres, der fandt sted for nogle år siden i Berlin. Den handlede netop om det  ambivalente forhold mellem marxisme og feminisme.

  • " Vi vil diskutere vores sejre og  nederlag. Vi vil skitsere nye udkast og sammen finde ud af, hvilke spørgsmål, der må på dagsordenen i vores fælles kamp for socialistiske, feministiske   perspektiver ... ” 
mehr lesen 0 Kommentare

Mo

17

Sep

2018

Tyskland: Brutal rydningsaktion af den bz’atte urskov 'Hambacher Forst'

  • En billedreportage

Torsdag den 13. september startede rydningen af klima-aktivisternes bosættelser i 'Hambacher Forst'.  Energikoncernen RWE har planer om i løbet af efter-året at fælde store dele af den århundrede gamle skov for at udvide området til udvindning af brunkul fra skovens undergrund. 

mehr lesen 3 Kommentare

Sa

15

Sep

2018

Portugal: Venstrefløjen som harmløs støttepude for Socialdemokratiet

"Hvem regerer regeringen? Hvem har valgt markederne?"
"Hvem regerer regeringen? Hvem har valgt markederne?"

Venstrefløjsalliancen Bloco de Esquerda’s oprindelige kritiske støtte til den socialdemokratiske  mindretalsregering er blevet til halehængspolitik for et selvbevidst Social-demokrati, der stormer frem i meningsmålingerne, mens venstrefløjsblokken på adskillige planer er blevet synligt svækket.

mehr lesen 0 Kommentare

Di

11

Sep

2018

Chile -historien om et blodigt militærkup

  • Kameramanden, der filmede sin egen død:

Soldaten rettede sin pistol direkte mod kameraet og skød. Projektilet fór gennem linsen og ramte fotografen i øjet. Sådan døde den 33-årige svensk-argentinske fotograf Leonardo Henrichsen, den 29. juni 1973 i Santiago de Chile.                                     To en halv måneder før det blodige militærkup i Chile den 11. september 1973 - ledet af general Augusto Pinochet ...

  • Historien om kameramanden Leonardo Henrichsen
  • Revolution & kontrarevolution i Chile og neoliberalismens fødsel
  • MIR - Chiles venstreradikale bevægelse 
  • Ken Loach's kortfilm: 11 / 9. i Chile og USA
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

31

Aug

2018

SYRIEN hvad nu?

Assad-regimet og dets støtter fremstår som sejrherrer. Krigen er så godt som forbi, erklærer de for omverdenen. Nu truer slaget om Idlib med at resultere i endnu en masseflugt.        Mens hundredtusinder i det nordlige Syrien drives på flugt, vender udvalgte grupper af syriske flygtninge i Libanon tilbage ... 

mehr lesen