artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Mo

12

Nov

2018

”Vi må finde nogle mere slagkraftige løsninger”

  • INTERVIEW med David Harvey  

For os i metropolerne er arbejdet ikke bare blevet mindre, det er blevet betydeligt vanskeligere overhovedet at finde et job, som kan ernære en.                                      Men selv om det forekommer os, at vi arbejder mindre, er vi som ubetalte medproducenter hele tiden i arbejde:            Vi køber i selvbetjeningsbutikker, tjekker selv ind i lufthavnene, lader os rådgive på internettet, som vi selv har proppet med informationer, etc.                                            For den kapitalistiske klasse er dette fremragende. Produktionsomkostningerne bliver ekstrem reduceret og samtidigt holder det os i gang døgnet rundt ... "                               

mehr lesen

Mo

05

Nov

2018

9. november 1938: Krystalnatten, barbariets genkomst

Natten mellem den 9. og 10. november 1938 startede de nazistiske magthavere i det stortyske rige en landsdækkende pogrom mod den i forvejen stærkt diskriminerede jødiske del af befolkningen.

I to dage drog nazister og deres medløbere hærgende gennem byerne på jagt efter jøder. Mange jøder blev dræbt eller anholdt.  Jødisk ejede forretninger og privatboliger blev ødelagt og plyndret og de fleste synagoger nedbrændt.

  • Forhistorien: Attentatet i Paris
  • Den organiserede pogrom
  • Jødeforfølgelse i Wien

_____________________ 

Krystalnatten: Arrangementer i 2018 

mehr lesen 0 Kommentare

Di

30

Okt

2018

Hambacher Forst: Fra offentlig protest til civil ulydighed

Klima-alliancen "Ende Gelände" i aktion
Klima-alliancen "Ende Gelände" i aktion

I weekenden demonstrerede  ca. 6500 mennesker mod energikoncernen RWEs hærgen i brunkulsområdet ved urskoven Hambacher Forst i nærheden af Köln.   Alliancen ”Ende Gelände” stod bag mobiliseringen af blokader på Hambach-togets spor mellem brunkulslejet og RWEs elværker.

mehr lesen 0 Kommentare

Mi

24

Okt

2018

Polyamori – en alternativ samlivsform

Polyamori er et overordnet begreb for en kærlighedsrelation mellem flere mennesker på samme tid.  Dette sker med fælles viden og indforståethed blandt alle involverede. 

Polyamori er en praksis, som står i modsætning til det dominerende monogame parforhold. Derfor støder polyamori ofte på forundring, afvisning og diskriminering.

  • Forskellen på polyamori og ‘fri kærlighed‘
  • “Jeg er poly. Jeg udlever kærligheden“
  • Det patriarkalske grundmønstrer bliver ikke udfordret
mehr lesen 0 Kommentare

So

21

Okt

2018

”Vores kampe er rettet mod magten...”

  • 300 forskere og aktivister deltog i  international marxisme & feminisme konference i Lund.  

 ”Det vi har til fælles er, at vi sætter livet i centrum for vores kampe og dermed kampene for selvbestemt tid i fællesskab.                                              - Vores kampe er rettet mod magten og er radikalt demokratiske – en politik fra neden. Vores modstand er kulturelt og kronologisk forskelligt situeret.        - Men vi er enige med Marx i, at vi vil ”omvælte alle forhold, hvor mennesket er gjort til et ydmyget, et knækket, et forladt og foragteligt væsen” ...

mehr lesen 0 Kommentare