artikel arkiv

Brug undermenuen for at navigere i artikel-arkivet  

Mi

18

Okt

2017

”Vi må blive ved med at fortælle historier om selvorganisering og alternativer...”

Et interview med Regine B., der bor i det anarkistiske kollektiv ”Villa Locomuna” i den midttyske by Kassel.

Hun fortæller om livet i kollektivet, om månedsbladet Contraste ( - avisen for selvorganiserings initiativer) som hun er redaktør af - og om fremtidsudsigter for anarkistiske printmedier. 

______________________

" Og hvis nogen siger til mig, at mine idéer er urealistiske eller at de ikke fungerer, da kan jeg kun svare: Det system vi lever i nu fungerer slet ikke. Jeg har ingen anelse, om det lykkes os at skabe noget andet eller om vi vil fejle i stor stil. Men prøve – det skal vi ..." 

mehr lesen

Fr

13

Okt

2017

Anarkosyndikalisme i Rusland omkring Oktoberrevolutionen

  • Anarkosyndikalisternes kamp er ligesom den rådskommunistiske opposition i Oktoberrevolutionen en glemt historie. Det er sejrs herrerne af alle slags, der til alle tider har skrevet historien.

I anledning af Oktoberrevolutionens 100-årsdag sætter vi fokus på de to nævnte revolutionære strømninger, der kæmpede for direkte demokrati og imod de repressive tiltag i bolsjevikkernes første år.                                   Senere hen kulminerede disse tiltag i stalinismens statsterror.

mehr lesen 0 Kommentare

Mi

11

Okt

2017

Kemikoncernen Monsanto: en thriller om korruption og bedrag

I USA har mere end tusind mennesker indgivet klager mod Monsanto.

Mange af disse er kræftpatienter, der mener, at glyfosat (virkestoffet i ukrudtsmidlet Roundup) har forårsaget deres kræftsygdom. Klagerne påpeger, at Monsanto kender de alvorlige sundhedsrisici ved Roundup, men at de bevidst har tilsløret disse risici.

  • Monsanto skriver rapporter i navn af uafhængige videnskabsfolk.
mehr lesen

So

08

Okt

2017

Tidsdoku. Che Guevara - Mod strømmen

For 50 år siden, den 9. oktober 1967 blev Ernesto 'Che' Guevara henrettet i en lille skole i byen La Higuera, i det sydøstlige Bolivia.

  • Che repræsenterede venstrefløjen i den cubanske revolution
  • Che`s guerilla'fokus' - strategi
  • Companera Tamara Bunke, dæknavn: “Tania”  

Her er historien om companero Ernesto Che Guevara.

mehr lesen 2 Kommentare

Do

05

Okt

2017

Tidsdoku. Døden i Stammheim - stadig uopklaret

For 40 år siden: Natten til den 18. oktober 1977, døde tre kendte medlemmer af den tyske byguerilla gruppe Rote Armee Fraktion (RAF) i Europas sikreste fængsel ved navn ”Stammheim” . Under omstændig- heder, der den dag idag er uopklarede...  

  • Hvad skete der denne nat?  I et Interview fortæller Irmgard Møller, den fjerde RAF-fange, der som den eneste overlevede natten i Stammheim, herom:

"Det første jeg mærkede, var en stærk susen i hovedet, mens nogen åbnede mine øjenlåg ude på gangen under skærende neonlys. Der stod en masse mennesker omkring mig og rørte ved mig alle mulige vegne. Så hørte jeg en stemme sige: "Baader og Ensslin er døde" ... Derefter mistede jeg igen bevidstheden.  Næste gang jeg kom til mig selv var flere dage senere på hospitalet i Tübingen ..."

  • Nyere undersøgelser tilbageviser statens "selvmord" - version
mehr lesen