ÆLDRE Nyheder

Mi

31

Aug

2022

Dødens Købmænd: Militærudgifterne på globalt plan når rekordhøjder

Uberørt af den globale økonomiske nedtur under pandemiens lockdown, har militærudgifterne på globalt plan nået svimlende rekordhøjder. 
Ifølge ’Stockholms Internationella Fredsforskningsinstitut’ (Sipri) steg militærudgifterne i 2020 til 12.214 milliarder kroner.

 • NATOs samlede andel udgør
  55 procent af samtlige militær-udgifter på globalt plan.
   
 • I Danmark er der omkring 200 virksomheder, der helt eller delvist lever af at sælge dele til våbenproduktion.
mehr lesen

Mo

18

Sep

2017

Politispionen Mark Kennedy tilstår nu åbent sexforhold med aktivister

Mark Kennedy
Mark Kennedy

Mark Kennedys vidt-favnende spionvirke har efter afsløringen af hans fordækte arbejde som politimand udløst stor offentlig interesse i UK, Tyskland, Island, Frankrig og til dels også i Danmark. 
Han har solgt interview- rettigheder om sin færden til medierne...  

 

 • Brudstykker af den militante venstrefløjs historie 
  *
  Lex Hester - hollandsk politistikker med dybe venstrefløjsrødder, m.fl.
mehr lesen

Di

17

Nov

2015

Fremmedfjendtligt parti bliver stærkeste kraft i Holland

Demo mod Geert Wilders racistiske parti PVV i Amsterdam
Demo mod Geert Wilders racistiske parti PVV i Amsterdam

I begyndelsen af oktober 2015 angreb en gruppe maskerede mænd med røgbomber et nødherberg for flygtninge i byen Woerden.

Indtil denne dag var flygtningehjem i Holland endnu ikke blevet udsat for voldelige angreb. Det er blevet anderledes siden angrebet i Woerden...

mehr lesen

So

04

Mai

2014

Nordirland: Den sene hævn

Protester mod Gerry Adams arrestation i Belfast
Protester mod Gerry Adams arrestation i Belfast

I Nordirland blev lederen af det irske venstrefløjsparti Sinn Féin, Gerry Adams, anholdt onsdag aften d. 30. april 2014. Han forhøres nu i en mordsag , der fandt sted i begyndelsen af 1970erne.

Iflg. loven kan det nordirske politi tilbageholde personer i op til 48 timer uden anklage.

Den 4. maj var Gerry Adams stadig fængslet, idet politiet har fået ekstraordinær tilladelse til at opretholde fængslingen yderligere 48 timer.

mehr lesen 0 Kommentare

Do

01

Mai

2014

Bosnien-Hercegovina: Basisdemokratisk oprør mod nationalisme og fattigdom

______________________

En reportage af Krsto Lazarevic

Efter hårde konfrontationer med statsmagten og med nationalister i februar 2014 er der opstået basis- demokratiske strukturer i form af folkeforsamlinger i talrige byer i Bosnien-Hercegovina. De har opstillet en del sociale fælles krav og kræver regeringens afgang.

 • Det er første gang, at sociale protester går på tværs af de etniske folkegrupper.
mehr lesen

So

02

Mär

2014

Reportage fra Ukraine: Nationalistisk præget oprør mod et korrupt regime

Østrigske kammerater fra den  autonome venstrefløj beretter fra Ukraine

Situationen tilspidses i Ukraine. Rusland og de vestlige magter forcerer på hver sin måde en destabilisering af landet. På denne baggrund bringer vi en reportage direkte fra Kiev.

 • ” Vi var der kun i kort tid, men har oplevet meget. Har ført talrige samtaler med tilhængere og modstandere af opstanden, som i sidste uge har foranlediget, at den forhenværende præsident Viktor Janukovitj tog flugten til Rusland. Vi har mødt mange fascister og flere ”almindelige folk” på begge sider, nogle akademikere, intellektuelle og også folk fra venstrefløjen, omend ganske få."
mehr lesen 0 Kommentare

Sa

05

Jan

2013

Tina Modotti – et liv på vulkaner

 • Tina Modotti  (16. august 1896 – 5. januar 1942) blev kendt som eksotisk stum-filmskuespiller og ’femme fatale’, banebrydende fotograf og kæmpende revolutionær.

Til hendes venskabskreds talte blandt andet den kendte fotograf Robert Capa og forfatterne André Malraux og Ernest Hemminway. Alle deltog på hver sin måde i de internationale brigaders kamp i den spanske borgerkrig. Da krigen var slut og fascisterne overtog på magten i Spanien, flygtede Tina til Paris.

Hendes liv mellem kunst, kærlighed og revolution har mange facetter og er den dag idag genstand for interesse.

 • Her er historien om Tina Modotti
mehr lesen

Mo

24

Dez

2012

Spanien: Folkelig modstand mod tvangsudsættelser

Ikke overraskende er den sociale nedtur for store dele af den spanske be- folkning fortsat under den ultra konservative Rajoy-regering.

I dagens Spanien bliver hver dag 532 familier sat ud af deres boliger. I 1,7 millioner husholdninger er der ikke et eneste familiemedlem, som har nogen indtægt...

 • Titusinder har sluttet sig sammen i naboskabskomitéer ”Plataforma de afectados por la hipoteca” for at hjælpe hinanden i tilfælde af tvangs-udsættelser og for at opbygge en modstand nedefra imod regeringens asociale spareplaner. 
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

16

Nov

2012

Tyske nazisters brandanslag: ”Hele huset stod i flammer” – et interview

Nazistisk hets mod immigranter
Nazistisk hets mod immigranter

INTERVIEW med Ayten Arslan

____________________

For 20 år siden, den 23. november 1992, satte nazier ild til to beboelses- ejendomme i den lille holsteinske by Mölln.

I husene boede mennesker med immigrantbaggrund. Tre af dem omkom i flammerne: Bahide Arslan (51), Ayse Yilmaz (14) og Yeliz Arslan (10). Ni beboere blev alvorligt såret, deriblandt Ayten Arslan.

 • Nu 20 år efter fortæller hun i et interview om de dramatiske hændelser på brandnatten. 
 • 
mehr lesen 0 Kommentare

Mo

12

Nov

2012

Tusinder af kurdiske fanger i sultestrejke

Istanbul, d. 4. november 2012: Politiet angriber fangesolidaritetsdemonstration med tåregas og vandkanoner
Istanbul, d. 4. november 2012: Politiet angriber fangesolidaritetsdemonstration med tåregas og vandkanoner

”Fra mandag den 5. nov.  vil samtlige kurdiske fanger i Tyrkiet og Nord- kurdistan tilslutte sig sultestrejken ”, udtalte fangernes pressetals- mand, Deniz Kaya. Dermed stiger antallet af sultestrejkende fanger til 10.000.

”Med vores kroppe vil vi kæmpe til døden for en fredelig og demokratisk løsning på det kurdiske spørgsmål og for en værdig sameksistens blandt de forskellige folkeslag”, sagde Kaya.

Flere af de omkring 700 fanger, som har sultestrejket i 62 dage befinder sig nu i akut livsfare. Blandt de sultestrejkende befinder der sig også to fængslede parlaments-medlemmer og en borgmester fra ’Partiet for Fred og Demokrati’ (BDP) samt ni journalister.

mehr lesen 0 Kommentare

Di

30

Okt

2012

En antikapitalistisk ø i Frankrig

I den nordvestlige franske region Bretagne kæmper mere end 200 aktivister og lokale beboere imod planerne om at ødelægge området med byggeriet af en lufthavn og dertil hørende motorveje.

Bønder, autonome aktivister og økofolk har i over fire år levet sammen på det område, der er udpeget til den fremtidige lufthavn. For to uger siden indledte politi og militær rydningen af det største besatte område i Europa. 

 • Siden rydningerne begyndte for to uger siden, er der kommet flere bz-aktivister til området: ”Lufthavnen er kun et symbol, for os drejer det sig om meget mere” , lyder det i en erklæring fra aktivisterne.
mehr lesen 3 Kommentare

Mo

22

Okt

2012

USA før valget

Præsident Barack Obama er under massivt pres fra det konservative højre repræsent- eret af Republikanerne.

Ikke mindst fordi Obama kun kan påpege yderst ringe resultater af Demokraternes reformløfter, som ved sidste valg formåede at trække en del af landets fattige befolkning til valgurnerne.  

 • Det lille venstrefløjsspektrum hinsides de to store borgerlige partier er politisk og regionalt opsplittet og ude af stand til at nå ud til større dele af USAs befolkning.
mehr lesen 1 Kommentare

Mo

15

Okt

2012

”Siden vores aktion i februar er situationen i Rusland blevet forværret”

Pussy Riot aktivist Jekaterina Samuzewitsch (30)
Pussy Riot aktivist Jekaterina Samuzewitsch (30)

INTERVIEW med den netop løsladte Pussy Riot aktivist Jekaterina Samuzewitsch.  

________________________

" Vi har vist, at piger som os   kan gennemføre modige aktio- ner. På den måde bryder vi med det herskende kvindesyn i Rusland. Vi er ikke det svage køn. Vi sidder ikke altid der- hjemme, laver mad og passer børn.”  

 • Jekaterina Samuzewitsch blev løsladt onsdag d. 10. oktober 2012. Mens domstolen fastholdt den 2 årige fængselsstraf for Marija Aljochina og Nadescha Tolokonnikowa.
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

12

Okt

2012

Sydafrika: Bristede illusioner – brud med ANC

Verdens største platinproducent ”Anglo American Platinum“ har i de seneste uger fyret 12.000 strejkende minearbejdere i Sydafrika.                                           Koncernledelsens begrundelse for fyringerne er ifølge presseagenturet dpa, at koncernen angiveligt har mistet 700 millioner rand (480 millioner kroner) efter tre ugers strejke.

 • I flere måneder har klassekampe raset i Sydafrikas forskellige samfunds-sektorer. I øjeblikket strejker minearbejdere i guldminerne samt lastbil-chauffører og transportarbejdere.
mehr lesen

Di

02

Okt

2012

Græske fascister: ”Vi er stormtroppen – og vi venter på jer!”

Chrysi Avgis parlamentsgruppe
Chrysi Avgis parlamentsgruppe

Et højreradikalt vælgerpotentiale har længe eksisteret i Græken- land. At det fascistiske parti Chrysi Avgi ("Gyldent Daggry") p.t. oplever stor tilslutning i dele af den græske befolkning, skyldes først og fremmest de borgerlige partiers troværdighedstab.

I 2009 fik Chrysi Avgi kun 0,29 procent af stemmerne. Ved det sidste valg i juni 2012, opnåede partiet 7 procent af de afgivne stemmer – og i øjeblikket vokser tilslutningen konstant...

Ifølge aktuelle meningsprognoser vil fascisterne i tilfælde af et valg idag blive det tredjestørste parti efter det konservative regeringsparti Nea Dimokratia og venstrefløjs- partiet Syriza. Der går ikke længere en dag uden fascistiske overgreb. Angrebene i nattens ly suppleres med iscenesatte overgreb i fuld offentlighed...

mehr lesen

Do

27

Sep

2012

Latinamerikas progressive regeringer ved skillevejen

I mange latinamerikanske lande med progressive regeringer vokser protesterne fra sociale og indigene bevægelser.

Det synliggør revner i de eksisterende alliancer mellem de sociale bevægelser og de progressive regeringer.

Regeringernes reformpolitik står for de fleste landes vedkommende ved en skillevej: Enten radikaliserer de sig og åbner op for gennemgribende forandringer eller de tilpasser sig de internationale finansmarkeders diktater.

mehr lesen

So

23

Sep

2012

Tyskland: Retsopgør med 1970´ernes militante modstand

Solidaritetsmanifestation foran retsbygningen i Frankfurt/a.M.
Solidaritetsmanifestation foran retsbygningen i Frankfurt/a.M.

For et år siden, d. 14. september 2011, blev de to revolutionære socialister Sonja S. (79) og Christian G. (71) udleveret fra Frankrig til Tyskland, hvor de straks blev varetægtsfængslet. 

De anklages for at have været medlem af det autonome byguerilla-netværk Revolutionäre Zellen (1) og for at have deltaget i en række militante aktioner, der fandt sted i 1970’erne.

Christian G. blev holdt varetægts- fængslet, selvom han efter et hjerte- stop i 1997 led under alvorlige neurospsykologiske forstyrrelser. Efter flere interventioner fra hans advokaters side blev han midlertidigt skånet for fængsling. Sonja S. har siddet i varetægtsfængsel indtil idag.  

 • Den 21. september 2012 startede retsprocessen mod Sonja og Christian ved domstolen i Frankfurt am Main.
mehr lesen

Mi

19

Sep

2012

Tyrkisk statsterror mod kurderne

Med tåregas og vandkanoner opløste tyrkiske politistyrker mandag d. 17. september 2012 demonstrationer i flere kurdiske byer.

Arrangør bag de fredelige demonstrationer for retten til undervisning i det kurdiske sprog var Partiet for fred og demokrati - BDP. Et socialistisk kurdisk parti som p.t. har 36 repræsentanter i det tyrkiske parlament.

Særlig hårdt gik det til i den kurdiske by Sirnak, hvor politiet brutalt angreb en demonstration, der blev anført af skoleelever.

mehr lesen

Di

18

Sep

2012

Den amerikanske venstrefløj og valget 2012

En kommentar  til valget i USA fra ”Solidarity” - en amerikansk antiracistisk, feministisk og socialistisk organisation.

              ______________________          

” Republikanerne og Demokraterne er indenrigs- politisk stort set enige om en gennemgribende nedskæringspolitik og på det udenrigspolitiske plan går de begge ind for at bruge militær magtudøvelse til at forsvare amerikanske koncerninteresser i andre lande.”


Ekstra: Video-interview med Tariq Ali

mehr lesen 0 Kommentare

Mo

10

Sep

2012

Philippinernes revolutionære venstrefløj

Venstrefløjen på Philippinnerne er Sydøstasiens socialt bedst forankrede revolutionære bevægelse. Skønt den for længe siden har mistet tidligere tiders politiske indflydelse og ikke længere formår at sætte den politiske dagsorden i landet.

Den vigtigste årsag til at venstrefløjen på Philippinerne er blevet svækket, er den yderst sekteriske kurs, som det philippinske kommunistparti CCP af maoistisk observans, har ført overfor andre venstrefløjsstrømninger.

 • En kort gennemgang af venstrefløjens historie
 •  ”Who is who” på den philippinske venstrefløj
mehr lesen 0 Kommentare

Mi

05

Sep

2012

Exit for kunstnerprojektet TACHELES i Berlin

Tacheles, tirsdag morgen
Tacheles, tirsdag morgen

Rydningen af kunstnerprojektet TACHELES i Berlin-Mitte tirsdag den 4. september 2012 formaliserede blot enden på et oprindeligt stort anlagt basisdemokratisk kunstprojekt.De fleste kunstnere i Tacheles havde på dette tidspunkt forlængst forladt huset og er draget videre til nye fælles projekter, som for eks. et stort gammelt bryggeri i bydelen Neuköln.

mehr lesen 0 Kommentare

Mo

03

Sep

2012

USA's private fængselsindustri bestikker politikere med millioner af dollars

Private fængsler i USA har brugt 45 millioner US-dollars for at påvirke medier og politikere. Samtidig med at fængselsindustrien har tjent 5,1 milliarder dollars, hvis hovedpart bygger på internering af mere end 23.000 indvandrere.

Næsten halvdelen af de kriminali- serede immigranter myndighederne fængsler spærres således inde i fængselsinstitutioner ejet af private koncerner. Den gennemsnitlige pris for en indsat ligger ifølge officielle statistikker på 165 US-dollars pr. nat.

mehr lesen 0 Kommentare

Sa

18

Aug

2012

Copenhagen Pride 2012

Impressioner fra dagen

- en billedreportage 

__________

Omkring 80.000 mennesker var på gaden, da Pride-paradens spraglede optog med rytmisk musik fra hundredevis af højtalere bevægede sig fra Frederiks- berg Rådhus via Vesterbro Torv til Rådhuspladsen.

mehr lesen 1 Kommentare

Mi

15

Aug

2012

Pussy Riot – symbol på kampen for demokrati i Rusland

Fredag, den 17.august falder dommen over tre medlemmer af det feministiske punkband Pussy Riot. Statsadvokaten kræver tre års fængsel for ”bølleagtig opførsel og blasfemi”.

I en afsluttende brandtale citerede en af de anklagede Pussy Riot-aktivister, Nadeshda Tolokonnikova, en række russiske dissidenter, der i historiens løb har gjort modstand mod klerikale og verdslige magthavere i Rusland. Bla. nævnte hun den socialrevolutionære digter Fjodor Dostojevskij og Gulag-forfatteren Alexander Solsjenitsyn.

 • I et interview fortæller Pjotr Wersilov, ægtefælle til en af Pussy Riot sangerne, om baggrunden for aktionen, Pussy Riots opståen og den internationale solidaritetsbølge med bandet.

** 17.08.2012: To års fængsel til Pussy Riot - aktivister > Rul ned til KORTE INFOS

mehr lesen

Fr

10

Aug

2012

Derivater? Hedgefonds? Ratings? .... suk og gab, hvad for noget??

Medierne og profileringssyge eksperter kaster rundt med en masse begreber, når de forsøger at illustrere kapitalismens aktuelle krise.                                                Som regel munder det ud i uigennemskuelige disputter om forskellige definitioner på gælds-krisen og der anvendes et virvar af kategorier fra økonomernes og finansverdenens univers.                Ved at udrede nogle af de mest anvendte begreber i forbindelse med den aktuelle kapitalistiske krise, vil vi bidrage til en bedre forståelse af komplekse forhold og selvstændig kapitalismekritisk stillingtagen.

mehr lesen 1 Kommentare

So

08

Jul

2012

“Vi overvåger immigranternes kontrollører!“

INTERVIEW med en aktivist fra ”Boats 4 People” - kampagnen

______________________

Kampagnen “Boats 4 People“ starter i disse dage en flotille tværs over det vestlige Middelhav, fra Palermo til Tunis og Monastir til Lampedusa.

Kampagnens mål er at sætte offentlighedens fokus på de mange dødsofre som resultat af EU-staternes flygtningepolitik og kriminaliseringen af immigration. Bag kampagnen står et netværk af europæiske og afrikanske antiracistiske grupper.

 • I et interview fortæller Nicanor Haon, en af aktivisterne bag initiativet, om immigranternes usle forhold og om deres selvorganiserede modstand.
mehr lesen

Mi

04

Jul

2012

Mange af Syriens palæstinensere støtter opstanden mod Assad-regimet

Det syriske regime under Assad-klanen klynger sig til magten med brutal militærindsats, fængslinger og tortur.

Det igangværende oprør mod regimet har nu også nået dele af de omkring 500.000 palæstinensiske flygtninge, der lever i Syrien fordelt på 12 flygtningelejre.

Lejrene har i årtier været under kontrol af væbnede palæstinensiske grupper som PFLP-GC (General-Command), al-Sa`iqa (Lynet) og Fatah al-intifada, der alle agerer som Assad-regimets forlængede arm.

 • Folkeopstanden mod Syriens magthavere har inspireret palæstinenserne til eget opgør med årtiers umyndiggørelse og despoti i flygtningelejrene.
mehr lesen

Fr

29

Jun

2012

Nazihøjborg Sachsen

Nazidemo i Freiberg i delstaten Sachsen
Nazidemo i Freiberg i delstaten Sachsen

I den idylliske sydøsttyske region Lausitz i delstaten Sachsen har nazikredse siden DDRs undergang skabt en social forankret infra- struktur af netværk i lokale skoler, fodboldklubber, kanoklubber etc. og har ved lokalvalg fået en række byrådsrepræsentanter i de små provinskommuner.

Udlændinge, antifascister og kritiske borgere bliver permanent chikaneret og forulempet - grænsen til fysisk overfald er flydende. Nazierne offentlig- gør billeder, navne og adresser på deres kritikere i internettet.

I en skrivelse fra ”anti.antifa” til fremtrædende antifascister i den lille sachsiske by Geithain hedder det, at de må regne med ”opdragende initiativer som for eksempel husbesøg”.

 • Mens politiet og politikere alt for ofte forholder sig opgivende og passive eller sympatiserer mere eller mindre direkte med nazierne, så organiserer modige borgere sig og går til modværge.
mehr lesen

Do

21

Jun

2012

Borgerkrigens skygge over Ægypten

'Det Muslimske Broderskab' har allerede inden valgresultatet foreligger, udnævnt sin kandidat, Mohamed Mursi, til Ægyptens nye præsident.

I dagene op til valget præsenterede landets almægtige militærråd (SCAF) en såkaldt ”overgangsforfatning”, der beskærer den kommende præsidents politiske magtkompetance afgørende.

Forud for dette har selv samme militærledelse opløst parlamentet og den forfatnings- givende forsamling.  Magtkampen mellem islamisterne og militærrådet er gået ind i en ny fase. 'Det Muslimske Broderskab' indkaldte igår til massedemonstration på Tahrirpladsen i Cairos centrum i protest mod militærets ”kolde kup”.

 • Altimens den ægyptiske venstrefløj er blevet afkoblet siden den har lidt et større nederlag ved den mislykkede ”generalstrejke” i foråret. 
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

15

Jun

2012

Modstand og repression i Grækenland

INTERVIEW med nogle aktivister fra den venstreradikale gruppe Crisis Mirror.

____________________

Du kan blandt andet læse om den græske venstrefløjs sammensætning og indflydelse, om de politiske kræfter der dominerer indenfor politiet og om de politiske fanger.  

                       

                    

mehr lesen 2 Kommentare

Di

12

Jun

2012

Fascistleder i græsk parlament benægter holocaust

Medlemmer af det græske fascistparti Chrysi Avgi
Medlemmer af det græske fascistparti Chrysi Avgi

Titusinder af græske jøder blev myrdet under den tyske besættelse i 1941, uden at det senere er blevet belyst. Temaet er stort set blevet fortiet i den græske offentlighed.

Valgsuccesen for det græske fascistparti Chrysi Avgi ("Det Gyldne Daggry"), den 6. maj 2012, hvor partiet opnåede næsten 7 % af stemmerne startede en debat om de græske jøders skæbne.

 • De tæv som fascistpartiets talsmand Ilias Kasidiaris gav kommunistpartiets parlamentariker Liana Kanelli i en live debat på græsk TV, har yderligere skærpet den offentlige debat omkring landets yderste højrefløj.
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

08

Jun

2012

Venstrefløjspartiet ”Die Linke” efter kongressen i Göttingen

DIE LINKEs netop over- ståede partikongres i Göttingen den 2. – 3. juni 2012 var præget af interne stridigheder mellem partiets to hovedstrøm-ninger – den østlige reformfløj og den vestlige fundamentalopposition.

Den truende splittelse blev til sidst undgået og partiet valgte som dobbeltfor- mandsskab to moderate repræsentanter fra de to rivaliserende fløje: Østtyskeren Katja Kipping og vesttyskeren Bernd Riexinger. 

 • I et interview betoner den nyvalgte partiformand og fagforeningsaktivist Bernd Riexinger nødvendigheden af at styrke de udenomsparlamentariske bevægelseskampe. 
mehr lesen 0 Kommentare

Fr

01

Jun

2012

Indymedia-journalisten Brad Wills formodede morder anholdt

Næsten seks år efter mordet           på journalisten Brad Will i byen Oaxaca i Mexico, er hans formodede morder nu blevet anholdt.

Det erklærede guvernøren i Mexicos sydlige provins Oaxaca, Gabino Cué, fredag d. 25. maj 2012.

Med fængslingen af gerningsmanden Lenin O. Ortega er statsadvokatens undersøgelser nu afsluttet, meddelte guvernøren.  

Brad Will, der var journalist på Indymedia – New York, deltog i 2006 i demonstrationer organiseret af ”Folkeforsamlingen af Oaxacas beboere“ (APPO) i provinsen Oaxaca’s hovedstad Oaxaca-by. Forud for politistormen i oktober 2006 overtog folkemagtsorganer Oaxaca-by, der fungerede selvforvaltet i næsten 5 måneder.

 • Brad Will døde den 27. oktober 2006 ved en barrikade i bydelen Calicanto. Her blev han ramt af et skud i hoften og et skud i maven.  
mehr lesen 0 Kommentare

So

27

Mai

2012

Arrivederci "Il Manifesto"? Venstrefløjspressens sidste mohikaner

Europas sidste partiuafhængige, venstreradikale dagblad, det italienske Il Manifesto, er efter 41 år ved at smide håndklædet i ringen.  

Den 12. maj 2012 fremsatte Il Manifesto’s redaktion en længe frygtet salut til sine læsere: ”Et hårdt slag har ramt os ....”.
Heri meddeles det, at dagbladets printudgave højst sandsynligt vil blive indstillet. 

mehr lesen

Mi

23

Mai

2012

NATO topmødet satser på et fælles oprustningskoncept

I weekenden d. 18. – 20. maj 2012 afholdt NATO topmøde i Chicago med deltagelse af mere end 60 stats – og regeringschefer.

Øverst på dagsordenen stod tilbage- trækning fra Afghanistan indtil slutningen af 2014, oprettelse af et missilskjold ved Europas grænser, samt et fælles oprustningskoncept - ”Smart Defence” - for NATOs 28 medlemsstater.

 • Topmødet blev ledsaget af heftige protester med op til 20.000 demonstranter, der vendte sig imod NATO som militært redskab for Vestens imperialistiske ageren rundt omkring i verden.
mehr lesen 0 Kommentare

Do

10

Mai

2012

Grækenlands venstrefløj efter valget

Venstrefløjsalliancen SYRIZAs demonstrationsblok
Venstrefløjsalliancen SYRIZAs demonstrationsblok

Venstrefløjen har ved parlamentsvalget den

6. maj 2012 opnået et opsigtsvækkende godt valgresultat.

Indbyrdes uenighed blokerer for dannelse af en venstrefløjsregering. 

  

* Situationen efter valget

* Venstrefløjens partier

____________________

NYVALG DEN 17. JUNI

mehr lesen

So

22

Apr

2012

EUROPOL-konference sætter fokus på anarkisme

Det europæiske politiagentur EUROPOL organiserer den 24. - 25. april 2012 en konference med fokus på anarkisme. Konferencen finder sted i den hollandske by Den Haag.

Det forlyder, at bla. den italienske organisation ”Federazione Anarchia Informale“ (F.A.I) og aktivist-netværket ”No Border” samt div. ”aktiviteter mod jernbane infrastrukturen” står på dagsordenen.

 • Altimens går den europæiske NO BORDER – bevægelse i offensiv med internationale camps og workshops – fra Sverige over Polen til Middelhavs- området.
mehr lesen

Mi

04

Apr

2012

Italien: Finansjonglører, korrupte politikere og defensiv venstrefløj

Der er gået fire måneder, siden EU-rådspolitikeren Mario Monti dannede sin teknokratiske overgangsregering. Som mange forudså, adskiller regeringskursen sig ikke særligt fra Silvio Berlusconis neoliberalistiske politik.

Altimens er det parlamentariske rænkespil i fuld gang. Tre blokke kæmper om indflydelse og regeringsmagten op til det kommende parlamentsvalg, der i forhold til forfatningen senest vil finde sted i oktober 2012.

Mens Mario Montis støtter i centrum-højre- blokken bliver udfordret af en højrenational modpol under ledelse af den tidl. fascistiske leder Gianfranco Fini, jongelerer en fragmenteret venstrefløj frem og tilbage mellem parlamentarisk og bevægelsesorienteret politik.

mehr lesen

So

01

Apr

2012

BOGANMELDELSE. ”Jeg revolutionær”

 

____________

Selvbiografi af Christian Zwettler

- venstreradikal, tidl. bz’er, bankrøver, ’revolutionsekspert´, iværksætter, livsnyder...

mehr lesen

Mi

28

Mär

2012

Baskisk fagbevægelse i statens sigtekorn

"Strejke!"
"Strejke!"

INTERVIEW med Igor Urrutikoetxea, international sekretær for Baskerlandets største fagforening LAB

________________________
Under sloganet ”Den 29. marts - alle ud på gaden!” kalder de baskiske fagforeninger og talrige grupper og organisationer på den baskiske venstrefløj til general- strejke. Deriblandt den baskiske fagforening LAB, hvis mangeårige formand, Rafa Díez, i september sidste år blev dømt til 10 års fængsel i den såkaldte ”Bateragune-proces” pga. af ”forbindelse” til den baskiske undergrundsorganisation ETA.
I interviewet fortæller fagforeningsaktivisten Igor Urrutikoetxea om den latente fare for kriminalisering, som venstreorienterede baskere er udsat for pga. de såkaldte ”anti-terrorisme” – love.

mehr lesen

Mo

26

Mär

2012

”... at mærke adrenalinen ved at gøre noget ulovligt”

Christian Zwettler
Christian Zwettler

INTERVIEW med Christian Zwettler – tidl. bz’er og venstreradikal bankrøver  

_______________________

Efter Mogen Voldens ”Storbyindianer” er Christian Zwettlers selvbiografi ”Jeg revolutionær”, der udkommer den 29.marts, det andet tidsdokument fra venstreradikale oprørere med udgangspunkt i bz-bevægelsen i 1980´ernes København.

 • I interviewet opridser Christian konturene af et liv i opposition til den borgerlige moral og magtforholdene i samfundet.
mehr lesen

Sa

17

Mär

2012

Afghanistan: "USA og dets allierede fører folk bag lyset“

INTERVIEW med Malalai Joya (33 år), medlem af Afganistans parlament og skarp kritiker af landets magtcirkler.
Malalai Joya blev verdenskendt, da hun i 2005 blev valgt ind den afghanske Nationalforsamling (Wolesi Jirga) som det yngste medlem. Herfra kritiserede hun konstant Karsai-regeringen, besættelsesmagten og landets warlords. Siden da har hun overlevet 6 anslag og gemmer sig idag bag en burka og bevæbnede vagter, når hun er ude i det offentlige rum. I interviewet gør hun status over situationen i Afghanistan.

mehr lesen

Mi

14

Mär

2012

Fransk valg: Splittet venstrefløj mod Sarkozy

Studenterprotester mod Sarkozy
Studenterprotester mod Sarkozy

Frankrig vælger den 22. april / 6.maj 2012 en ny præsident. I juni er der parlamentsvalg.

Mens landets ærkekonservative præsident Nicolas Sarkozy og hans socialdemokratiske udfordrer, François Hollande, iflg. menings- målingerne hele tiden skiftes til at have den største vælgeropbakning, så er venstrefløjen splittet og dens indflydelse ringe.

Altimens har højreekstremisterne i Front National overraskende kunne samle de nødvendige 500 underskrifter fra folkevalgte politikere for at kunne opstille Marine Le Pen som deres kandidat. 

mehr lesen 0 Kommentare

Mo

05

Mär

2012

Homs: Stemmer fra en sønderbombet by

"TO BE OR NOT TO BE" - demo imod Assad i den syriske by Idlib
"TO BE OR NOT TO BE" - demo imod Assad i den syriske by Idlib

Via You Tube, blogs og Skype råber folk fra den syriske by Homs deres vrede og fortvivlelse ud til verden.  

Siden den 3. februar i år har Assad-regimet fyret raket efter raket ind i de af oprørerne kontrollerede bydele som Baba Amr, Chalidija, Bab Tudmor og al Ansar. Over 3000 raketter er blevet affyret alene mod byen Homs og har dræbt flere hundrede mennesker – børn, unge og gamle.

mehr lesen

Mo

27

Feb

2012

"Colombias faglige aktivister lever farligt”

INTERVIEW med Domingo Arrieta fra Colombias største fagforeningsforbund

Det er med livet som indsats, at faglige aktivister kæmper for arbejdernes rettigheder i Colombia. Landet har det højeste antal mord på fagforen- ingsmedlemmer i verden.

Trusler og angreb sker hver eneste dag. Også Domingo Arrieta er flere gange blevet truet på livet af paramilitære grupper. Han er formand for Central Unitaria de Trabajadores (CUT), det største fagforeningsforbund i Colombia, der i år fyldte 25 år.

I et interview fortæller Arrieta om arbejdskampe hos bl.a. Coca Cola koncernen og den massive repression i Colombia.

mehr lesen

Do

16

Feb

2012

Assad-regimets desperate forsøg på at nedkæmpe folkeopstanden

Med bomber, terror, drab, og anholdelser i stor stil forsøger Assad-regimet at udradere oppositionsbevægelsen med alle til rådighed stående midler.  

Samtidigt med at Assads elitetropper massakrerer befolkningen, forkynder præsidenten en folkeafstemning om en forfatningsreform, som regimet selv har formuleret...

mehr lesen

Di

31

Jan

2012

FEMEN-kvinder i direkte aktion: ”Vive la liberté des femmes!”

I 2008 gik Femen-kvinderne fra Ukraine for første gang på gaden i direkte aktion mod kvindeundertrykkelse. Ved at optræde med blottede bryster trængte de hurtigt igennem i medierne.

I starten var de kun en håndfuld kvinder. Idag er de nogle dusin aktivister samt omkring 3000 sympatisører og titusinder af brugere på deres hjemmeside. 

Med sloganet ”POOR - BECAUSE OF YOU!” gik tre aktivister fra FEMEN i sidste weekend til angreb på afspærringer i den schweiziske bjergby Davos, hvor repræsentanter fra verdens magtstrukturer var samlet til konferencen World Economic Forum (WEF).

mehr lesen

Sa

28

Jan

2012

USA: Fængslet indianeraktivist udsat for grove chikaner

I efteråret 2011 blev indianer- aktivisten Leonard Peltier( 67 år) flyttet fra et højsikkerheds- fængsel i Pennsylvania til Florida. 3200 kilometer væk fra hans familie.

 

 • American Indian Movement
mehr lesen

Di

24

Jan

2012

Arabiske kvinders kamp i skyggen af islamisternes valgsejre

Da revolten mod diktaturerne i Tunesien, Ægypten og Libyen startede for lidt over et år siden, indtog kvinderne en vigtig rolle. I Ægypten og Libyen var det kvinder, der kick-startede folke- opstanden.

De nylige valgsejre for islamistiske kræfter i folkeopstandenes lande varsler nu hårde tider for de arabiske kvinder. På trods heraf er det utænkeligt, at kvinderne i disse lande igen lader sig bortvise fra det offentlige rum.

 • Hvordan står det til med kvindernes mobilisering til kamp for deres rettigheder i Tunesien, Ægypten og Libyen?
mehr lesen

Do

19

Jan

2012

”Tysklands nynazistiske miljø har aldrig før været så farligt...”

Interview med journalisten Andrea Röpke

___________________

 

Journalisten Andrea Röpke arbejder bla. for det anti-fascistiske tidsskrift ”Der Rechte Rand” og er især kendt for hendes insider-reportager fra det tyske nazimiljø. Hun er med- forfatter til bogen ”Mädel- sache – Frauen in der Neonazi-scene” ( Pigesag – kvinder i neonazi-scenen).

” Vi har i årevis advaret mod, at nazierne bliver mere og mere militante. De mange våbenfund, de racistiske overgreb, de 182 døde som følge af højreekstremes vold siden genforeningen i Tyskland i 1989 har konstant udløst advarsler..." 

 • I interviewet fortæller Andrea Röpke om den tyske naziscene efter afsløringerne af nazibanden NSU fra Zwickau.
mehr lesen

Do

12

Jan

2012

”Vi afviser enhver alliance med Taleban i kampen mod besættelsesmagten”

Demo i Kabul mod Taleban og Karzai-regeringen
Demo i Kabul mod Taleban og Karzai-regeringen

Et interview med en venstreradikal aktivist fra Afghanistan.

_______________________

For 10 år siden, d. 11. januar 2002, stemte et flertal i Folketinget for dansk deltagelse i den militære nedkæmpelse af Taleban-styret og besættelsen af Afghanistan, som USA havde indledt 7. oktober 2001 efter angrebet på World Trade Center i New York 11. september samme år.

I den anledning bringer vi et interview med Hanifullah Hanif, som er aktiv i den venstreradikale undergrundskamp mod besættelsesmagten. I interviewet fortæller han bla., hvorfor venstrefløjen afviser enhver alliance med Taleban. Skønt interviewet stammer fra 2008, har dets udsagn ikke mistet aktualitet.

mehr lesen

Do

08

Dez

2011

Oprør og undtagelsestilstand i Peru

Styrkeprøven mellem regeringen og de lokale protester i det nordlige Peru er ved at eskalere efter at Perus Præsident Ollanta Humala søndag, den 4.december 2011 i en TV-tale har proklameret undtagelsestilstand i fire provinser.

Det er i denne region, at befolk- ningen siden den 24. november er gået på gaden for at protestere mod regeringens guldmineprojekt, der vil fratage tusinder af mennesker deres livsgrundlag.

 • Ifølge det peruanske venstrefløjstidsskrift Mariátegu er en af talspersonerne for protesten Wilfredo Saavedra blevet midlertidig anholdt og hans bolig er blevet ransaget af politiet. I regeringskredse og i landets dominerende medier bliver den folkelige modstand mod den truende forurening af bjergsøerne betegnet som ”terroristisk” og ”ekstremistisk”. De henviser bl.a. til, at Wilfredo Saavedra har været 10 år i fængsel på grund af mistanke om medlemskab i den guevaristiske guerilla- bevægelse ”Den Revolutionære Bevægelse Túpac Amaru” (MRTA), der var aktiv i 1980’erne og 90´erne.
mehr lesen

Fr

02

Dez

2011

Østtyskland: ”Nazierne lavede regulær klapjagt mod dem der så alternative ud”

Antifa demo i Leipzig, d 27.11.2011
Antifa demo i Leipzig, d 27.11.2011

Katharine König er medlem af venstrefløjspartiet Die Linke’s parlamentsgruppe i den østtyske delstat Thüringen. I interviewet fortæller hun om naziernes relative forankring i visse kvarterer i byerne og den sympati, de møder i dele af befolkningen.

Katharine er selv i ung alder blevet overfaldet af nazier, sparket og slået mens hun lå på jorden. Sidste år blev et brandanslag på hendes bil afværget og de ansvarlige nazier anholdt. Hun plæderer for en større respekt overfor lokale antifagruppers arbejde og kræver efterretningstjenesten opløst. Penge vil hun hellere bruge til antiracistiske formål.

 • Militante nazikredse opruster - 2010 beslaglagde politiet omkring 405 våben derfra.
mehr lesen

Do

17

Nov

2011

Tysk nazibandes blodige spor

"Nationalsozialistischer Untergrund" - NSU's afslørede medlemmer Beate Z. , Uwe B og Uwe M.
"Nationalsozialistischer Untergrund" - NSU's afslørede medlemmer Beate Z. , Uwe B og Uwe M.

I næsten 14 år drog en gruppe unge østtyske nazier i al hemmelighed gennem Tyskland.

På deres vej likviderede de blandt andet små forretningsdrivende med indvandrerbaggrund. Ved deres afsløring spores forbindelser til efterretningstjenesten.    

Historien udvikler sig til et makabert puslespil der bl.a. omfatter efter- retningsfolk som tilsyneladende har haft forbindelser til de afslørede nazier, en systematisk registrering af såvel ”systempolitikere” som aktive antifascister og et mystisk dobbeltselvmord....

mehr lesen

Do

10

Nov

2011

Baskisk venstrefløj står til at vinde valget

Ved det kommende parlaments- valg i Spanien den 20. november 2011 er det første gang i 10 år, at en baskisk venstrefløjsliste kan stille op uden at risikere at blive forbudt. Ifølge valgprognoserne kunne venstrefløjskoalitionen Amaiur gå hen og blive den stærkeste kraft i Baskerlandet.

 • Arnaldo Otegi, den fængslede talsmand for den baskiske uafhængig- hedsbevægelse, sendte en skriftlig hilsen fra Logroño-fængslet til Amaiur’s valg- kampmøde i Pamplona, den 6. november 2011 med over 3000 deltagere.
mehr lesen

So

16

Okt

2011

OCCUPY EVERYWHERE – en global bevægelse er født

Lørdag den 15. oktober 2011 gik millioner af mennesker i mere end 1.300 byer på gaden.

Mennesker fra vidt forskellige sociale lag og med forskellige politiske og religiøse tilhørs-forhold demonstrerede for at vise deres vrede over casinokapitalismens globale hærgen og dens ansvar for social deklassering, sult og håbløshed.

 •  Et udpluk af occupy-bevægelsens demonstrationer verden over
 • Billeder og videoer
mehr lesen

Do

13

Okt

2011

“Commons In The Crisis”

En reportage fra mødet med den autonome feminist Silvia Federici

Det er onsdag aften (12.10) i Café under konstruktion i Folkets Hus på Nørrebro i København. Rummet er proppet med mennesker og flere må sidde på gulvet. Koncentrationen er rettet mod scenen. Foran den røde væg sidder en kvinde med meget på hjerte.

Hun hedder Silvia Federici , kommer fra USA og er her for at holde et foredrag om fællesskaber og fælleder som modvægt til kapitalismen.

mehr lesen

So

02

Okt

2011

Cubas aktuelle krise og landets libertære venstreopposition

Cubas økonomi er rystet af den globale finanskrise og af diverse naturkatastrofer.

Kommunistpartiets 6. kongres i april 2011 besluttede som modsvar omfattende og alvorlige nedskæringer, der først og fremmest rammer offentligt ansatte.

Ifølge landets ”Centrale fagforbund af Cubas Arbejdere” (CTC) har omkring 500.000 offentligt ansatte mistet deres arbejde ved forårets første fyringsbølge.  

 • En lille spredt venstreopposition er ved at vokse frem og tager kampen op for at bevare den cubanske revolutions sociale landvindinger og fremme en radikal demokratisering af samfundet nedefra. Statsmagten reagerer med integrationsforsøg, advarsler og repression. 
mehr lesen

Mi

10

Aug

2011

Interview med israelsk venstreradikal: ”Byg boliger– ikke bosættelser!“

Protester har i de seneste uger rystet den israelske konservative regering. Lørdag d. 6. august 2011 demonstrerede omkring 300.000 mennesker i hele Israel i protest mod de tårnhøje prisstigninger på fødevarer, huslejernes himmelflugt og i det hele taget for social retfærdig- hed.

I et interview fortæller Matan Kaminer, en venstreradikal aktivist, om nødvendigheden af at inkludere solidariteten med palæstinensernes krav i protestbevægelsen. Matan har været næsten to år i fængsel på grund af hans vægring mod at aftjene militærtjenste. Han er aktiv i protestlejren i Levinsky-parken i Tel Aviv.

mehr lesen

Mi

27

Jul

2011

Amokløbet i Norge - højrepopulismens ansvar

Fremskrittspartiets forkvinde Siv Jensen
Fremskrittspartiets forkvinde Siv Jensen

- en kommentar af nogle venstreradikale

Efter det barbariske overgreb mod unge socialdemokrater i deres sommerlejr på Uteøya og tilfældige civile i Oslos centrum må der stilles kritiske spørgs- mål, der går bagom dette drama... 

mehr lesen 3 Kommentare

Sa

02

Jul

2011

Græsk – israelsk regeringssamarbejde bag sabotage mod Gaza-flotillen

Freedom-Gaza aktivister hilser fra det amerikanske skib ”Audacity of Hope”
Freedom-Gaza aktivister hilser fra det amerikanske skib ”Audacity of Hope”

De græske myndigheder forsøger i øjeblikket ihærdigt at forhindre, at solidaritetskonvojen ”Freedom-flotilla II” sejler fra græsk farvand til Gaza, hvor civilbefolkningen lider voldsomt under den israelske blokade.

En anonym højtstående israelsk embedsmand, der efter eget udsagn de sidste måneder har været beskæftiget med at lægge forhindringer i vejen for skibskonvojen ”Freedom-flottilla II”, udtaler til det israelske dagblad ’Haaretz’ at ” ...organisatorerne bag flotillen forstod ikke, at Grækenland anno 2011 ikke mere er det samme som året før” og at organisatorerne ” nu betaler prisen for deres manglende forståelse.” 

mehr lesen

Di

14

Jun

2011

Dødsnatten i Stammheim: Ny undersøgelse tilbageviser statens version

Andreas Baader og Gudrun Ensslin
Andreas Baader og Gudrun Ensslin

Den 18. oktober 1977 kl. 08.53 udsendte det vesttyske presse-bureau dpa følgende melding: ”Baader og Ensslin har begået selvmord”.

Denne melding om RAF-fangernes død i højsikkerhedsfængslet Stammheim i byen Stuttgart angav lang tid FØR kriminaltekniske og retsmedicinske undersøgelser havde fundet sted den retning, som de officielle undersøgelser og de fleste medier fulgte.

 • Nu har den tyske forfatter og IT-specialist Helge Lehmann udgivet en bog, som måske kan bidrage til, at sætte den officielle statslige version om RAF-fangernes kollektive selvmord i Stammheim fængslet på prøve fra en ganske uforudindtaget vinkel. 
mehr lesen

Fr

10

Jun

2011

Den møjsommelige vej til friheden – en reportage fra Benghazi

Frihed og social retfærdighed er de vigtigste krav for Benghazis befolkning. Hvordan det libyske samfund skal forme sig efter regimets fald, er der kun få, som har konkrete forestillinger om.

På trods af de mange modsæt- ninger der er skabt efter mere end 40 års mangel på organisations– og ytringsfrihed, så forenes oprørerne af det fælles mål: At vælte Gaddafi-regimet én gang for alle.

 • I en stemningsreportage fortæller nogle folk fra det venstreradikale Berliner ugeblad ’Jungle World’ om deres indtryk fra et nyligt ophold i oprørernes hovedstad Benghazi.
mehr lesen

Do

02

Jun

2011

Balkankrigens åbne sår

Efter 16 års flugt blev den serbiske eksgeneral Ratko Mladic anholdt sidste torsdag, d. 26. maj 2011. Anholdelsen skete efter en studehandel mellem den serbiske regering under præsident Boris Tadic og EU.

I kølvandet af hans udlevering til Den Internationale Domstol i Den Haag, fører vi sporene tilbage til en af Balkankrigens mest dramatiske hændelser: Massakren på over 8000 bosniere i byen Srebenica.

 • Uddrag af den biografiske roman ”Som om jeg ikke findes...” af den kroatiske forfatter Slavenka Drakulic. Romanen beretter om en serbisk koncentrationslejr for bosniske kvinder efter de blev fordrevet fra byen Sarajevo, som det serbiske militær belejrede i 1425 dage.
mehr lesen

Di

05

Apr

2011

Dansk medicinalkoncern leverer gift til henrettelse af fanger i USA

Den amerikanske forbundsstat Texas vil idag gennemføre en henrettelse af en fange med bedøvelsesmidlet pentobarbital - fremstillet af den internationale danskejede medicinalkoncern H. Lundbeck A/S.

Dette på trods af at EU i starten af året har udstedt et direktiv imod erhvervsmæssige handelsaftaler mellem EUropæiske firmaer og henrettelsesindustrien i USA.

I efteråret 2010 indstillede den australsk ejede farmakoncern Hospira sin produktion af lægemidlet natrium thiopental (Pentothal ®), som indtil da var blevet anvendt i den juridisk fastskrevne giftcocktail til henrettelse af fanger i USA.

Den danske medicinalkoncern Lundbeck udfylder med leveringen af præparatet Pentobarbital et efterspørgselsbehov af den mest usle karakter....

mehr lesen

Di

01

Mär

2011

Libyens folkeopstand - Point of no return

Libyens diktator Muammar  al-Gaddafi klamrer sig til magten. Sammen med de tre altdominer- ende klaner forsøger Gaddafi-regimet ved hjælp af elite- enheder fra hæren at forsvare de privilegier og den rigdom, de igennem 41 år har tilranet sig.

Efter revolten har nået landets hovedstad Tripoli, indsætter Gaddafi luftvåbnet mod oprørerne og lader tæt befolkede boligkvarterer bombardere. Samtidig truer hans søn i den statslige TV-station med en blodig borgerkrig.

Oprørernes lokale og regionale folkekomitéer

I modsætning til Tunesien, Algeriet og Ægypten, hvor overvejende dele af befolkningen er ludfattige og gør oprør mod deres yderst prekære leveforhold, så handler opstanden i Libyen først og fremmest om et opgør med umyndiggørelse, overgreb og chikaner fra myndighederne, mangel på ytrings–og forsamlingsfrihed, samt om en retfærdig fordeling af landets store mængder af olie-penge.

I den østlige del af Libyen, bla. i byerne Benghazi, El-Baida og Tobruk, har befolk- ningen efter at have nedkæmpet Gaddafis tropper og tilhængere oprettet lokale og regionale folkekomitéer. De står for fordelingen af fødevarer, bevogter olieanlæg- gene, beskytter skoler og er ved at organisere hverdagen.

mehr lesen 3 Kommentare

So

13

Feb

2011

Ægyptens kvinder gør oprør

De massive protester fra millioner af ægyptiske kvinder og mænd har rystet Mubarak-regimet i sin grundvold.

Den gamle ’Farao’ er trådt tilbage. Forvist af en folkeopstand på gaden, hvor kvinderne var med hele vejen.

Dette har indledt en eksplosiv forandring af de traditionelle kønsroller og har rokket ved det herskende kvindesyn. Kvinderne har fået luft under vingerne.

mehr lesen

Sa

05

Feb

2011

Mubarak-regimets krig mod befolkningen

Inspireret af folkeopstanden i Tunesien er den ægyptiske opposition gået på gaden, hvor de nu i 11 dage har kæmpet for at tvinge Mubarak og hans korrupte regime gennem 30 år væk fra magten.

Mubaraks regeringsparti NDP (National Democratic Party) har som svar startet en voldelig modoffensiv. Formålet er at svække oppositionen ved at udbrede usikre og kaotiske tilstande og fordrive demonstranter fra Cairos centrum, væk fra de internationale mediers bevågenhed... 

mehr lesen 0 Kommentare

Do

20

Jan

2011

Storm over Tunesien

Det har ulmet længe i Tunesien. Vreden over fattigdom, umyndig- gørelse og statslig repression eksploderede den 17. december og er siden vokset til en folkeopstand.

I løbet af de heftige konfrontationer med politiapparatet har de protest- erende udviklet spæde dobbelt- magtstrukturer i kvarterene og i virksomhederne.
Der er sket det, som aldrig før er sket i en arabisk stat: Gadens parlament har jaget deres diktator - præsident Ben Ali - ”Faraoen fra Karthago” - og de fire herskende familieklaner fra magten. Deres flugt til Saudiarabien satte punktum for 23 års vestligt støttet diktatur.

mehr lesen 0 Kommentare

Sa

13

Nov

2010

Hollands venstrefløj tager kampen op mod højrepopulisterne

Da den hollandske højrepopulist Pim Fortuyn i 2002 blev myrdet af en militant økoaktivist, argumenterede højrefløjen med, at økoaktivister som bekendt er venstreorienterede og deraf fulgte, at man gjorde venstre- fløjen politisk ansvarlig for mordet på Fortuyn.

Reaktionen kom prompte: Offentligheden vendte sig massivt imod venstrefløjen. 

mehr lesen

Mi

10

Nov

2010

Hvad med venstrefløjen i USA?

Et interview med aktivister fra den amerikanske revolutionære venstrefløj.

 • Michael Yates fra det socialistiske magasin "Monthly Review"
 • Joe Golowka fra den syndikalistiske fagbevægelse Industrial Workers of the World – IWW.
mehr lesen 0 Kommentare

Di

02

Nov

2010

Good night for ”The American way of life”

Idag, den 2. nov. 2010, afholdes det såkaldte “midtvejs- valg” i USA.

Valget finder sted i en situation præget af en langvarig kapitalistisk recession, som har kastet endnu flere millioner amerikanere ud i en håbløs tilværelse med dyb fattigdom. Ifølge brandaktuelle meningsmålinger skyder 47 procent af befolkningen en hvid pil efter myten om ”The American way of life”...

mehr lesen

Sa

21

Aug

2010

”En ny fase for modstanden i Nordirland”

En ny basismodstand tager form i de nordirske boligkvarterer.

Årsag: Den vedvarende sociale og økonomiske diskriminering af republikanere i Nordirland.

 • I et interview fortæller John McCathy, aktivist i den nordirske uafhængigheds- bevægelse ”32 County Sovereignty Movement”, om situationen i landet.
mehr lesen

Fr

04

Jun

2010

EU's racistiske grænseagentur FRONTEX

I årevis har EU udbygget Frontex ( ”Det Europæiske Agentur for Forvaltning af det Operative Samarbejde ved de Ydre Grænser”) med det formål at holde flygtninge ude af Europa. 

Central placerede EU- bureaukrater har forlængst indrømmet, at Frontex-projektet er slået fejl. Det har hele tiden været klart, at Frontex ville resultere i en ændring af flygtningeruterne og betyde, at endnu flere mennesker mister livet i deres forsøg på at nå til Europa.

mehr lesen

Fr

21

Mai

2010

Hvor står Thailands “rødskjorte“- bevægelse?

Onsdag, den 19. maj 2010 blev de oprørske ”rødskjorter” fordrevet fra Bangkoks centrum med militær magt. ”Rødskjorterne” havde  holdt kvarteret bz-at i over en uge.

Forud gik borgerkrigslignende konfrontationer, der har kostet omkring 50 mennesker livet og flere hundrede sårede. Dele af Bangkoks forretningskvarter brændte ned ved tirsdagens heftige kampe.
Bevægelsens aktivister har nu trukket sig foreløbigt tilbage. Ifølge aktivisternes egne udsagn i medierne, vil bevægelsen samle kræfter til et nyt fremstød ”indtil regeringen er faldet og der gennemføres et nyvalg”.
 

mehr lesen

Mi

05

Mai

2010

Mexico: Paramilitær skyder solidaritetsarbejdere

Oaxacas sociale bevægelser
Oaxacas sociale bevægelser

Den 27. april 2010 drog en fredskaravane gennem den mexicanske delstat Oaxaca.

Deres mission var at bringe levneds- midler til de 700 indbyggere i den selvstyrede landsby San Juan Copala i den indigene region Triqui. Karavanen bestod af omkring 40 repræsentanter fra internationale menneskerettighedsorganisationer og sociale bevægelser i Oaxaca. Ved middagstid blev karavanen overfaldet af en paramilitær gruppe. To fredsaktivister – Beatriz Cariño, ledende medlem af den indigene menneskerettighedsorganisation CACTUS ( Centro de Apoyo Comunitario Trabajando Unidos) og Jyri Jaakkola, finsk observatør fra en international menneskerettighedsgruppe, blev begge skudt og dræbt på stedet. Flere af karavanedeltagerne blev såret og seks er blevet kidnappet.

 • Den paramilitære bande har tilknytning til provinsregerings partiet PRIs organisation UBISORT ...
mehr lesen

Sa

17

Apr

2010

Talebans nye offensiv

Talebanere
Talebanere

Da USA og dets allierede nedkæmpede Taleban-bevægelsen i december 2001 og den såkaldte ”Forenede front”

(Nordalliancen) erobrede Kabul, Kandahar og Kunduz, blev de hilst velkommen af et flertal af befolkningen i Afghanistan. Men Karzai-regeringens korrupte adfærd og de allieredes hensyns- løse krigsførelse med store civile tab til følge har med- ført, at flere og flere afghanere betragter de vestlige militærstyrker som uønskede invasorer.  

I dag, 8½ år efter, har en ny generation af talebanere genetableret kontrollen over større dele af landet. Det er i disse områder, de vestlige militærstyrker bliver inddraget i daglige sammenstød med Taleban, der med stor erfaring praktiserer en hit-and-run guerilla taktik.  

 • Taleban-bevægelsens aktuelle modoffensiv
 • Talebans historiske rødder  
mehr lesen 0 Kommentare

Do

18

Feb

2010

Repression og revolte i Iran – en tidsindstillet bombe

Mænd der viser sig med hoved-tørklæde på gaden, er den nyeste udfordring for det iranske regime. Oppositionelle protesterer på denne måde mod den kønspolitiske apartheid i landet. Et tydeligt tegn på at bevægelsen, der tog sit udgangspunkt i protesten mod Ahmadinejads valgsvindel, radikaliserer sig.

 • Pasdarans mange ansigter
 • Irans opposition – fra valgprotest til radikal modstand mod regimet
mehr lesen

So

17

Jan

2010

GADERUMMET - Historien om et selvforvaltet projekt

- INTERVIEW med tre aktivister fra Gaderummet

Gaderummet var et selvforvaltet, socialpsykologisk fristed for gadebørn / unge.

I flere år forsøgte kommunale politikere og repræsentanter fra den etablerede psykiatri at tilpasse dette projekt til de gængse normer. Striden endte med, at beboerne blev smidt ud af deres lokaler ved hjælp af politiet. Det skete for et års tid siden. Siden da har lokalerne stået tomme. 

 • I et interview med autonom infoservice fortæller Kalle, Peter og Tina om projektets historie, konfliktens årsager samt venstrefløjens ligegyldighed eller direkte afstandstagen overfor Gaderummet.
mehr lesen 8 Kommentare

Di

29

Dez

2009

Den iranske revolte fortsætter

Demonstranter har trængt politistyrker op mod en mur og sat ild til deres motorcykler
Demonstranter har trængt politistyrker op mod en mur og sat ild til deres motorcykler

I flere måneder har det ulmet af uro. Søndag den 27. december kulminerede det i voldsomme kampe i Irans hovedstad Teheran samt i større byer som Tabriz, Isfahan, Najafabad og Babol.

Alene i Teheran gik titusinder på gaden for at vise deres støtte til den iranske opposition. Det kom til heftige sammenstød med politiet. Mindst 15 demonstranter blev dræbt. 

mehr lesen

Do

22

Okt

2009

Hollands bz-bevægelse i statens sigtekorn

I det hollandske parlaments første kammer ligger i øjeblikket et lovforslag til vedtagelse, der kriminaliserer enhver form for besættelse af tomme huse.   

Strafferammen vil blive sat til et års fængsel for deltagelse i en besættelse og kan udvides op til 2 år og 8 måneder, når der er tale om såkaldt ”voldelig bz-adfærd”.

Hvis denne lov godkendes af parlamentets første kammer, vil det betyde drastiske forandringer i  betingelserne for kraakerbevægelsens kamp mod husspekulation og bolignød.  

 • I et interview fortæller nogle bz`ere fra Utrecht om den truende kriminalisering af bevægelsen.
mehr lesen 0 Kommentare

Sa

26

Sep

2009

Hvordan beskytter man sig mod tåregas og peberspray?

EN LILLE RÅDGIVER  

 • - Hvad er CN og CS–tåregas og peberspray?
 • - Hvordan indvirker det på din helbredstilstand?
 • - Hvordan kan du forebygge og formindske dets virkninger?
 • - Hvilken behandling må der foretages efter mødet med politiets kampstoffer?

 

mehr lesen 2 Kommentare

Mi

09

Sep

2009

KLIMAFORANDRINGER OG KAPITALISTISK KRISE

Mange af os europæere har indtil videre oplevet de globale klimaforandringer som en "forlængelse af badesæsonen". I Afrika har klimaændringerne allerede kostet 150.000 mennesker livet, ifølge et skøn fra WHO.

mehr lesen 0 Kommentare

Mi

15

Jul

2009

RADIKAL - det tyske undergrundsmagasin er tilbage

RADIKAL - autonomt undergrundsmagasin
RADIKAL - autonomt undergrundsmagasin

Nu er der kommet en ny udgave af det legendariske tyske autonome undergrundsmagasin RADIKAL.

__________________

Det venstreradikale magasin har hermed rundet de 161 numre og er forlængst blevet symbol på den ukuelige kamp for ytrings- frihed, som den revolutionære venstrefløj - ikke kun i Tyskland - udkæmper mod statsapparaternes kontrol - og censur mani.

mehr lesen